• چهارشنبه / ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ / ۰۸:۲۲
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 98021809500
  • خبرنگار : 71402

تازه‌های بحران سیاسی ونزوئلا؛

هیات تحت امر اتحادیه اروپا به‌زودی عازم کاراکاس می‌شود

هیات تحت امر اتحادیه اروپا به‌زودی عازم کاراکاس می‌شود

یک گروه عمدتا اروپایی از کشورها در تلاش هستند تا در روزهای آتی هیاتی بلندپایه با هدف حل و فصل بحران طولانی‌مدت ونزوئلا به کاراکاس اعزام کنند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، فدریکا موگرینی، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا سه‌شنبه این خبر را در پایان سومین نشست موسوم به "گروه تماس بین‌المللی" در کاستاریکا اعلام کرد. گروه مذکور متشکل از اتحادیه اروپا، هشت کشور عضو آن و سه کشور آمریکای لاتین است که ژانویه تشکیل شد.

موگرینی به ذکر جزئیات نپرداخت، اما دوباره بر هدف این گروه مبنی بر تسهیل برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آزاد و شفاف در ونزوئلا در سریعترین زمان ممکن تاکید کرد. این مقام ارشد اتحادیه اروپا همچنان بر این باور است که اجماع طرفین داخل ونزوئلا برای حصول هرگونه راه‌حلی ضرورت دارد و می‌گوید نمی‌داند که آیا نیکولاس مادورو، رئیس‌جمهوری ونزوئلا مایل به برگزاری یک انتخابات جدید هست یا خیر.

در همین حال دیوان عالی حامی دولت ونزوئلا به دنبال کودتای ناکام ارتش علیه دولت سوسیالیست مادورو، تحقیقات کیفری علیه هفت قانونگذار اپوزیسیون را به مرحله اجرا گذاشته است. عالی‌ترین دیوان این کشور سه‌شنبه اعلام کرد، قانونگذاران مذکور به "خیانت به کشور"، "تحریک به شورش" و سایر موارد متهم هستند.

اقدام مذکور یک هفته پس از آن صورت می‌گیرد که خوان گوآیدو، رهبر اپوزیسیون ونزوئلا از سربازان خواست تا به مخالفان بپیوندند و مادورو را از قدرت عزل کنند. با این حال مادورو پس از وقوع کودتای ناکام، پاکسازی یک سری از مظنونان به مشارکت در این شورش را آغاز کرده است.

از سوی دیگر کنگره تحت کنترل اپوزیسیون ونزوئلا برای بحث و تبادل‌نظر درباره پیشنهادی برای بازگشت این کشور آمریکای لاتین به یک توافق امنیتی منطقه‌ای که برای دوران جنگ سرد است، تشکیل جلسه داده است. این اقدام می‌تواند پوششی سیاسی برای مداخله بین‌المللی بیشتر در بحران این کشور فراهم کند.

مقام‌های آمریکایی بارها گفته‌اند "گزینه‌های نظامی" برای بحران ونزوئلا را در کنار فشار دیپلماتیک و اقتصادی که ماه‌هاست علیه دولت نیکولاس مادورو تشدید شده است، در نظر دارند. پلیس نظامی سه‌شنبه از ورود روزنامه‌نگاران به مجلس ملی جلوگیری به عمل آورد و برخی روزنامه‌نگاران از سوی حامیان دولت مقابل این ساختمان مورد آزار و اذیت قرار گرفتند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha