• سه‌شنبه / ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ / ۱۴:۰۸
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 98021709234
  • منبع : نمایندگی سمنان

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان اعلام کرد

به‌روز نبودن ماشین‌آلات و تجهیزات امدادی در سمنان

به‌روز نبودن ماشین‌آلات و تجهیزات امدادی در سمنان

ایسنا/سمنان مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان سمنان از این دستگاه به عنوان یک نهاد تخصصی برای رویارویی با حوادث و بلایا نام برد و گفت: در روزهای ابتدایی حوادث دستگاه‌های زیادی می‌آیند و می‌روند اما آنکه تا آخر در کنار آسیب‌دیدگان می‌ماند همکاران ما در هلال‌احمر و دستگاه‌های تخصصی این حوزه هستند.

دکتر حسن شکرالهی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا بر ضرورت حمایت از هلال‌احمر و به‌روز رسانی تجهیزات آن تاکید و اظهار کرد: هلال‌احمر به عنوان یک دستگاه تخصصی نقش مهم و محوری در مقابله با حوادث و بلایا دارد.

وی با بیان اینکه خدمات این جمعیت در حوادث محدود به زمان حادثه نیست افزود: همکاران ما از اول تا آخر حوادث و برای مدت زیادی در کنار حادثه‌دیدگان می‌مانند و خدمات ارائه می‌دهند.

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان سمنان با اذعان به اینکه مشارکت ارتش‌ها در حوادث در دنیا امر مرسومی است خاطرنشان کرد: معمولاً در همه دنیا در حوادث بزرگ نیروهای نظامی به کمک افراد آسیب‌دیده می‌آیند اما فرآیند این امدادرسانی کوتاه و محدود به روزهای ابتدایی حادثه است.

وی ادامه داد: در کشور ما نیز که از دو نیروی نظامی ارتش و سپاه پاسداران بهره می‌برد، در حوادث بزرگ این نیروها به کمک نیروها و دستگاه‌های امدادی می‌آیند.

شکرالهی با بیان اینکه همکاران بعد از حادثه سقوط هواپیما برای چند ماه در کوتاه‌های مرتفع در جست‌وجوی اجساد بودند، خاطرنشان کرد: همکاران ما هم‌اینک نیز در مناطق سیل‌زده حضور دارند و خدمات ارائه می‌دهند.

وی با بیان اینکه حضور برخی دستگاه‌ها در حوادث محدود به چند روز اولیه می‌شود، گفت: برخی دستگاه‌ها نیز برای یک تا دو هفته در مناطق حادثه‌دیده حضور دارند اما حضور جمعیت هلال‌احمر طولانی‌تر و متناسب با نیازهای حادثه‌دیدگان است و از همین رو نیازمند حمایت و پشتیبانی بیشتری است.

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان سمنان با اشاره به نگرش‌های نوع‌دوستانه اعضای هلال‌احمر در حوادث گفت: عمده نیروهای هلال‌احمر نیروهای مردمی هستند که بابت خدماتی که ارائه می‌دهند معمولاً هزینه و حقوق چندانی دریافت نمی‌کنند.

وی با بیان اینکه امدادگران جمعیت با حداقل دریافتی در این حوادث به طور داوطلبانه به کار دشوار امدادرسانی مشغولند افزود: دریافتی ماهانه امدادگران ما رقمی بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان است آن هم در شرایطی که پوشش بیمه‌ای هم ندارند.

شکرالهی از به‌روز نبودن ماشین‌آلات و تجهیزات امدادی به عنوان یکی از مشکلات هلال احمر نام برد و گفت: در همین حادثه خوش‌ییلاق در شرق استان سمنان، نیروی انسانی، برخی اقلام ضروری و…وجود داشت اما خودروهای ما در راه مانده بودند و نمی‌توانستند به محل حادثه برسند چرا که گریدر در استان وجود نداشت. برای همین در این حادثه یک گریدر از استان قم آمد و راه را برای امدادگران و حادثه‌دیدگان باز کرد.

وی با بیان اینکه حوادث جدی مرتبط با بوران را بدون گریدر نمی‌توان مدیریت کرد اضافه کرد: در همین حادثه پنج-شش خودروی هلال احمر معطل مانده بود تا گریدر برسد تا به کمک افراد بشتابد.

وی با بیان اینکه با کمبود برخی تجهیزات روبرو هستیم به انتقاد از فرآیند تخصیص اعتبارات پرداخت و گفت: متأسفانه در تخصیص اعتبارات به شاخص جمعیت نگاه می‌شود در حالی که ۷۰ درصد حوادث جاده‌ای استان سمنان مربوط به افراد غیربومی و مسافران و زوار است و ما باید سالانه به ۲۰ میلیون نفر خدمات ارائه دهیم در حالی که اعتبارات ما متناسب با جمعیت استان در نظر گرفته می‌شود.

این مدیر مسؤول با بیان اینکه استان سمنان در این بخش در سطح ملی خدمات ارائه می‌دهد افزود: باید در توزیع بودجه به استان‌هایی همچون سمنان که خدمات ملی ارائه می‌دهند توجه ویژه شود.

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان سمنان تصریح کرد: متأسفانه در تأمین خودروهای امدادی، ترابری سنگین امدادی، برخی تجهیزات اولیه امدادی و…مشکلات جدی داریم و همین ضعف تجهیزات می‌تواند در امدادرسانی به حوادث مؤثر باشد.

وی با بیان اینکه تجهیزات برخی دستگاه‌ها همچون علوم پزشکی مناسب است افزود: خوشبختانه اجرایی شدن طرح تحول سبب شد که تجهیزات بیمارستانی و امدادی دانشگاه‌های علوم پزشکی ارتقا بیابد اما هلال احمر در این تجهیزات با ضعف‌هایی روبرو است که امید است در آینده مرتفع شود.

دکتر شکرالهی از آنچه تداخل دستگاه‌های مسؤول و خدمات‌رسان می‌خواند به عنوان دیگر چالش و مشکل این بخش نام برد و افزود: به طور مثال در حوادث دستگاه‌های متعددی همچون هلال‌احمر، اورژانس، مدیریت بحران، دانشگاه علوم پزشکی و…مسوولیت دارند و لذا گاهی این تداخل سبب می‌شود که از همین حداقل امکاناتی که وجود دارد همه استفاده را نکنیم.

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان سمنان در پاسخ به پرسش ایسنا در خصوص آخرین وضعیت انبارهای این جمعیت در استان گفت: در حوادث ابتدایی سال چه در شرق استان و چه در سیل‌های گلستان، لرستان و خوزستان بخش عمده‌ای از اقلام انبارها را برای کمک به حادثه‌دیدگان ارسال کردیم اما در تعطیلات با اعتباری که داده شد بخشی از این اقلام جایگزین شد.

وی همچنین در پاسخ به پرسش دیگری از خبرنگار ایسنا در خصوص فقدان پژوهش‌های کاربردی در بخش‌های عملیاتی و امدادی در کشور اظهار کرد: متأسفانه ضعف در تحقیقات کاربردی نه تنها در هلال‌احمر که در همه کشور وجود دارد. البته سالانه پژوهش‌های متعددی در دانشگاه‌ها و برخی مراکز علمی انجام می‌شود اما این تحقیقات عمدتاً کاربردی نیست.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha