• سه‌شنبه / ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ / ۱۲:۱۸
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 98021709111
  • خبرنگار : 71579

تحلیل العهد از روابط تهران -واشنگتن - بغداد

دلیل خشم واشنگتن از بغداد چیست؟

دلیل خشم واشنگتن از بغداد چیست؟

یک پایگاه خبری در یادداشتی نوشت که واشنگتن از گسترش روابط دولت جدید بغداد با تهران و همچنین سفر نخست وزیر این کشور به برخی کشورهای اروپایی خشمگین شده است.

به گزارش ایسنا، پایگاه خبری العهد لبنان در یادداشتی به قلم عادل الجبوری تحت عنوان " چرا واشنگتن از عراق خشمگین است" نوشت: منابع نزدیک به دفتر عادل عبدالمهدی، نخست وزیر عراق اعلام کردند که آمریکا اخیراً پیام‌های شفاهی برای آنها فرستاده است و اعلام کرده است که نسبت به سفر اخیر عادل عبدالمهدی به برخی کشورهای اروپایی و امضای توافقنامه با شرکت زیمنس آلمان در زمینه برق خشمگین است زیرا کاخ سفید زودتر از کشورهای اروپایی در یک دعوت رسمی از عبدالمهدی خواست تا به واشنگتن برود.

در این یادداشت آمده است: دلیل خشم آمریکا از عراق تنها به دلیل سفر عبدالمهدی به اروپا نیست بلکه بخش عمده آن به دلیل گسترش روابط تهران و بغداد و همچنین عدم آمادگی عراق برای پایبندی به تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران است.

نویسنده در ادامه می‌گوید: دولت جدید عراق به ریاست عادل عبدالمهدی از همان روزهای اول اعلام کرد که به دنبال سیاست خارجی متعادل و به دور از هرگونه محور منطقه‌ای است. دولت عراق اعلام کرد که منافع ملت عراق اولویت ما است و عراق به جای اینکه به میدانی برای تصفیه حساب تبدیل شود باید به نقطه‌ای برای تفاهم و حل اختلافات تبدیل شود. عادل عبدالمهدی در سفرهای خود به امان، تهران، قاهره، ریاض، برلین و پاریس تاکید کرد که دولت عراق به دنبال ایجاد سیاست باز با کشورهای همسایه و همچنین ایجاد روابطی است که در راستای ثبات، امنیت و پیشرفت کشورهای منطقه و جهان است.
در بخش دیگری از این یادداشت با اشاره به اینکه واشنگتن از اختلاف دیدگاه‌های نخست وزیر عراق با آنها خشمگین است، آمده است: واشنگتن امیدوار بود که بغداد از تهران دور شود و یا حداقل بیشتر از چیزی که هست به آن نزدیک نشود؛ به تحریم‌های اقتصادی علیه ایران پایبند باشد، برای کم کردن اثرات تحریم به تهران کمک نکند، نیروهای سیاسی نزدیک به ایران را تضعیف کند و الحشد الشعبی را منحل و یا تفکیک کند.

نویسنده می‌گوید: آمریکا از بغداد می‌خواست که از تهران دور شود و در مقابل به برخی پایتخت‌های عربی و خصوصاً ریاض نزدیک شود و این مساله را می‌تواند از واکنش آمریکایی‌ها به سفر حسن روحانی رئیس‌جمهور ایران به عراق در مارس گذشته و همچنین سفر عادل عبدالمهدی به ریاض در آوریل گذشته فهمید. اما دولت عبدالمهدی در راستای دیدگاه‌های آمریکا حرکت نکرد و در بیشتر مواضع بر تقویت روابط با تمامی طرف‌ها و حل اختلافات از طریق دیپلماسی تاکید کرد.

نویسنده در بخش دیگر این یادداشت با اشاره به اینکه آمریکا انتظار داشت عبدالمهدی سفر بین المللی خود را از واشنگتن آغاز کند و سفر وی به برلین و همچنین امضای چند توافق نامه آنها را خشمگین کرده است، می‌گوید: در حقیقت آمریکا تلاش می‌کند تا در تمام زمینه‌ها در عراق نفوذ داشته باشد و همانگونه که تلاش می‌کند عراق را از ایران دور کند با اسلوب و روش‌های دیگر تلاش دارد اتحادیه اروپا، روسیه، چین و ژاپن را نیز از بغداد دور کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha