• سه‌شنبه / ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ / ۱۰:۳۵
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 98021708974
  • خبرنگار : 71415

دیده‌بان حقوق بشر از ابعاد گسترده جاسوسی‌های سایبری چین از زندگی مردم پرده برداشت

دیده‌بان حقوق بشر از ابعاد گسترده جاسوسی‌های سایبری چین از زندگی مردم پرده برداشت

گروه دیده‌بان حقوق بشر در گزارشی عنوان کرد، مقام‌های حکومت چین از یک اپلیکیشن موبایلی برای تجسس از زندگی و رفت‌وآمدهای توده مردم و متعاقب آن پرونده‌سازی و بازداشت مسلمانان در منطقه سین‌کیانگ استفاده کرده و در این جاسوسی‌ها، رفتارهای "کاملاً قانونمند" مردم را به عنوان رفتارهای مشکوک برچسب می‌زنند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، اخیرا پکن از بابت سیاستهایی که در منطقه سین‌کیانگ در شمال غرب چین علیه اقلیت‌های مسلمان اعمال کرده هدف انتقادهای بین المللی قرار گرفته است.

چندی پیش سازمان ملل در گزارشی با استناد به صحبتهای گروهی از کارشناسان اعلام کرد، مقام‌های چین حدود یک میلیون مسلمان قوم اویغور و دیگر اقلیت‌های مسلمان را در اردوگاه‌های بازداشت دسته‌جمعی نگهداری می‌کند.

گروه دیده‌بان حقوق بشر پیش از این گزارش داد که مقامات منطقه سین‌کیانگ از یک سیستم نرم‌افزاری مخصوص جاسوسی دسته‌جمعی به نام "پلتفرم عملیاتهای مشترک یکپارچه" (IJOP) برای جمع آوری اطلاعات درباره مردم از منابع متعدد نظیر دوربینهای دارای قابلیت تشخیص چهره، ردیابهای وای‌فای، ایست بازرسی‌های پلیس، اسناد بانکی و سرزدن به خانه‌ها استفاده می‌کنند.

با این حال یک مطالعه جدید با عنوان "الگوریتم‌های سرکوب چین" با همکاری یک شرکت امنیتی مستقر در برلین به منظور تحلیل یک اپلیکیشن متصل به سیستم "پلتفرم عملیات‌های مشترک یکپارچه" انجام شده و یک سری اعمال و رفتارهای مردم را که این سیستم هدف قرار می‌دهد فاش ساخته است.

براساس این مطالعه، مقام‌های سین‌کیانگ از نزدیک ۳۶ دسته بندی رفتاری را تحت نظر قرار می‌دهند از جمله با رصد کسانی که با همسایگانشان ارتباطات اجتماعی ندارند، اغلب از استفاده از درب ورودی جلوی محل اقامتشان خودداری می‌کنند، از تلفن‌های هوشمند استفاده نمی‌کنند، به مساجد "با اشتیاق" کمک مالی می‌دهند و مصرف برق غیرعادی دارند.

این اپلیکیشن همچنین از افسران پلیس می‌خواهد، درباره  افراد مرتبط با کسی که یک شماره تلفن جدید دریافت کرده‌ یا افراد مرتبط با کسانی که خاک کشور را ترک کرده و بعد از ۳۰ روز بازنگشته‌اند تحقیق کنند.

مایا وانگ، یک محقق ارشد حوزه چین در گروه دیده‌بان حقوق بشر گفت: تحقیقات ما برای نخستین بار نشان می‌دهد پلیس سین‌کیانگ از اطلاعاتی که به صورت غیرقانونی درباره رفتارهای کاملا قانونی مردم جمع‌آوری شده علیه خود آنها استفاده می‌کند.

او تصریح کرد: دولت چین هر جنبه از زندگی مردم را در سین‌کیانگ تحت نظر قرار می‌دهد و کسانی را که به آنها بی‌اعتماد است، مورد نظارت ویژه قرار داده و آنها را گزینش می‌کند.

این گروه حقوق بشری یک نسخه از این اپلیکیشن را دریافت کرده و یک شرکت امنیت سایبری به نام شرکت Cure53 را به خدمت گرفت تا این اپلیکیشن را مهندسی معکوس کرده و اجزای آن را تشریح کند و به طراحی و داده‌های آن نگاهی انداخته و کد منبع آن را مورد بررسی قرار دهد.

بر همین اساس مشخص شده که این اپلیکیشن علاوه بر جمع آوری اطلاعات شخصی، ماموران را وادار می‌کند گزارشها در مورد مردم، خودروها و اتفاقاتی که مشکوک تشخیص می‌دهند را ثبت کرده و به ارسال "ماموریت‌های تحقیقاتی" برای پیگیری شدن از سوی پلیس بپردازند.

همچنین در این نرم افزار از افسران تقاضا می‌شود که بررسی کنند، آیا مظنونان از ۵۱ ابزار اینترنتی که مشکوک قلمداد می‌شوند از جمله پیامرسان‌های خارجی مثل واتس‌اپ، لاین و تلگرام استفاده می‌کنند یا خیر.

عده‌ای از مردم می‌گویند، خود یا اعضای خانواده آنها زمانی که از سوی مقامها مورد بازرسی قرار می‌گرفتند، صرفاً به خاطر داشتن نرم افزار واتس‌اپ یا VPN در تلفن‌های همراه‌شان دستگیر شدند.

این گروه حقوق بشری همچنین گفته، یافته‌هایش نشان می‌دهند که سیستم IJOP داده‌های مربوط به هر شخصی در سین‌کیانگ را با رصد داده‌های مکانی ارسالی از تلفن‌های همراه آنها وهمینطور کارتهای شناسایی و خودروها به علاوه داده‌های مربوط به میزان استفاده آنها از برق و پمپ بنزین‌ها رصد می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha