به گزارش ایسنا، سیروس تالاری - رئیس هیأت مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت - در نشستی که ظهر امروز برگزار شد، با بیان اینکه در حال حاضر فضای کسب و کار ملی دچار تنشهایی است، اظهار کرد: علیرغم همه مشکلات موجود، ظرفیتهای ملی ایران بینهایت است و تلاش میشود نسل جوان از فعل و انفعالات داخلی آگاه باشند.
وی با تأکید بر اینکه ماهیت انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت سیاسی نیست، افزود: اعضای انجمن، صنعتگر و تولیدکننده هستند. باید به این نکته توجه داشت که ظرفیتهایی که ۳۰ سال پیش در اختیار کشور بود، با امروز قابل مقایسه نیست. امروز بسیاری از فعالان صنعت پتروشیمی به خدمات انجمن وابسته هستند.
تالاری از فعالیت بیش از ۷۰۰ صنعتگر در این انجمن خبر داد و گفت: ظرفیتهای انجمن تبدیل به یک نماد ملی شده است. چند سال پیش که ایران تحریم شده بود، به دستاوردهایی رسیدیم که اطلاعرسانی نشد. در حال حاضر، نفت و مزایای آن بیش از آنکه برای مردم شادکامی داشته باشد، ناکامی آورده است.
توان مقابله با تهدیدهای آمریکا را داریم
رئیس هیأت مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت در ادامه با بیان اینکه توان عملیاتی و اجرایی در صنعت نفت و گاز در بخش خصوصی به خودکفایی رسیده است، گفت: از سوی دیگر باید به این نکته توجه داشت که دامن بخش خصوصی در صنعت نفت از هر فسادی پاک است. ما از تحریمها دفاع نمیکنیم اما دیگر یک نهال نوپا نیستیم بلکه ظرفیتهای ملی ما، به یک درخت تنومند تبدیل شده است. اگر امروز شرکتهای آمریکایی در صنعت نفت با ما همکار شوند، هیچ راهی جز فرود آوردن سر تسلیم در مقابل ما ندارند.
وی افزود: هدف آمریکا از اعمال تحریم علیه ایران، دستیابی به اهداف خودش است. اما توان ما در مقابل تهدیدها و چالشها بینهایت است، مشروط بر اینکه دولتی داشته باشیم که بخش خصوصی را بپذیرد.
فشار داخلی بر بخش خصوصی بیشتر از خارجیها
تالاری با بیان اینکه ظرفیت صادرات نفت طی سه دهه گذشته ۱۰ برابر شده است، گفت: در حال حاضر بیش از آنکه فشارهای خارجی بخش خصوصی را اذیت کند، فشارهای داخلی از جمله قوانین بانکی، تأمین اجتماعی، بیثباتی سیاستهای دولت و… آزاردهنده است. ما نمیدانیم قرار است فردا چه اتفاقی در مورد نرخ ارز، واردات و صادرات رخ دهد.
رئیس هیأت مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت با انتقاد به اینکه طی سه دهه گذشته، ۲۰ درصد از بودجه دولت، صرف توانمندی ظرفیت ملی در بازارهای منطقه نشده، تاکید کرد: اگر امروز دولت در مقابل تحریمها ایستاده است، بر درآمدهای نفتی تکیه ندارد، بلکه بر ظرفیتهای ملی تکیه کرده است.
دولت ظرفیتهای ملی توجه نمیکند
وی در ادامه با تأکید بر اینکه دولت به ظرفیتهای ملی توجه نمیکند، افزود: به ظرفیتهای ملی بیتوجهی و روی ظرفیت نفت تأکید میشود. در زمان تحریمها چه کسی به داد دولت رسید؟ درها بر روی نخبگان بخشهای خصوصی بسته است و همکاری لازم را با بخش خصوصی وجود ندارد. در حالی که اگر برنامهریزی داشته باشیم، دیگر هیچ جوان تحصیلکرده ایرانی تمایلی به مهاجرت ندارد.
در ادامه مراسم عبدالرضا حمیدی - نایب رئیس هیأت مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت - با تأکید بر این که حال صنعت نفت خوب نیست، اظهار کرد: انجمن سازندگان نیز با بیش از ۷۵۰ عضو فعال و بیش از ۱۴۰ شرکت دانش بنیان حال بدی دارد.
وی با اشاره به شعار سال جاری که توسط مقام معظم رهبری سال رونق تولید نامگذاری شده است، گفت: انتخاب این اسم، جای امیدواری دارد اما باید به این توجه داشت که برای اجرایی شدن این عنوان ابزار نیاز داریم. وزارت صنایع به تازگی شروع به برگزاری جلسه در این زمینه کرده است.
مشکلات بلوکه شدن متریال
نایب رئیس هیأت مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت در ادامه با اشاره به مشکلاتی که برای بخش خصوصی وجود دارد، توضیح داد: وزارت صنعت در سال ۱۳۹۷ تقاضاهای ثبت سفارش و صدور مجوز ورود متریال را بلوکه کرد اما کسی علت آن را نفهمید. حتی بار شرکتهایی که اعلام کردند نیازی به ارز دولتی ندارند، در گمرک بلوکه شد و به دلیل تأخیر در عدم توانایی در ترخیص کالا از گمرک توسط کارفرما جریمه شدند. در این فضا رونق تولید رخ نخواهد داد.
حمیدی با اشاره به اعمال تحریم علیه کشور گفت: به دلیل تحریمها رویکرد خرید از سازندگان داخل اتفاق افتاده اما باز هم چشممان به این است که تحریمها تمام شود و خرید از خارج را مجدداً آغاز کنیم. دولت اجازه میدهد کالایی مشابه کالایی که در داخل با کیفیتی مشابه کیفیت کالای اروپایی تولید میشود، وارد شود و هنوز گاهی در مناقصهها از دلالها دعوت میشود.
تعدیل قراردادها یکی از خواستههای ضروری انجمن است
نایب رئیس هیأت مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت با تأکید بر اینکه تعدیل قراردادها یکی از خواستههای ضروری انجمن است، گفت: قراردادی داریم که شاید مربوط به زمان دارسی است! یک بند از قرارداد هم طرف تولیدکننده. در این شرایط نیازمند اعتماد متقابل هستیم و میتوانیم کشور را خودمان با همه متخصصان بیکاری که در تاکسی اینترنتی کار میکنند، بچرخانیم.
حمیدی ادامه داد: در حال حاضر میزان پیش پرداختها ۲۵ درصد است در حالی که متریال بسیاری از کالاها وارداتی بوده و نیاز به ۷۰ درصد پیش پرداخت دارد.
وی با بیان اینکه یکی دیگر از درخواستهای انجمن حذف جرایم است، توضیح داد: باید توجه داشت تولیدکنندگان ایرانی کمکاری نمیکنند بلکه متریال تولیدکنندگان ماهها در گمرک بندرعباس میماند و امکان اخذ مجوز خروج از گمرک وجود ندارد. از طرف دیگر قرار بود به ما یارانه انرژی تعلق بگیرد اما نه تنها این یارانه تعلق نگرفت بلکه فشار مالیاتی را هم افزایش دادند.
انتهای پیام
نظرات