• چهارشنبه / ۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ / ۱۰:۴۲
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 98020401943
  • خبرنگار : 30057

وارد شدن سامانه تصفیه "آب‌های خاکستری" محققان کشور به فهرست "بها"

وارد شدن سامانه تصفیه "آب‌های خاکستری" محققان کشور به فهرست "بها"

سامانه تصفیه آب خاکستری که با استفاده از غشاهای سرامیکی نانوساختار از سوی یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان طراحی شده و قادر است ۷۰ درصد آب خاکستری را طبق استانداردهای جهانی تصفیه کند، اخیرا وارد فهرست بها شده است.

به گزارش ایسنا، آب خاکستری به پساب‌های خانگی، به استثنای خروجی فاضلاب سرویس‌های بهداشتی گفته می‌شود که هنگام حمام کردن، ظرف شستن یا شست‌وشوی لباس ایجاد می‌شود و یکی از شرکت‌های فناور، سامانه‌ای را برای تصفیه آب‌های خاکستری ارائه کرده که قادر است آب‌های خاکستری را دوباره به چرخه مصرف بازگرداند. این سامانه مبتنی بر میکرو فیلتراسیون و اولترافیلتراسیون است و می‌تواند با تصفیه آب‌های خاکستری، ۷۰ درصد از آب مصرفی را بازیافت کند.

در این سامانه، آب خاکستری به‌صورت هیبریدی با استفاده از غشاهای نانوساختار سرامیکی چند کاناله تصفیه و گندزدایی می‌شود. جنس غشاهای به کار رفته در این دستگاه، سرامیکی بوده که اندازه حفرات این غشاها توسط مهندسان و متخصصان این شرکت با استفاده از فناوری نانو مهندسی شده است. این سامانه در دو مرحله میکرو فیلتراسیون و اولترافیلتراسیون، پساب ورودی را تصفیه کرده و آب را برای استفاده مجدد به سیستم باز می‌گرداند.

در مرحله میکرو فیلتراسیون چربی‌ها، شوینده‌ها و دیگر درشت مولکول‌ها و همچنین تا حدود زیادی میکروب‌ها و میکرو ارگانیسم‌ها و در مرحله اولترافیلتراسیون تمامی میکروارگانیسم‌ها و حتی لاشه میکرو ارگانیسم‌ها از آب ورودی حذف می‌شود. محصول نهایی، آب با کیفیتی خواهد بود که دارای استانداردهای داخلی و جهانی است.

علی‌اکبر بابالو، عضو هیأت علمی دانشگاه سهند تبریز و مجری طرح در گفت‌وگو با ایسنا غشاهای به کار رفته در این سامانه را دارای کاربردهای مختلفی از جمله تصفیه آب و پساب دانست و افزود: به غیر از فاضلاب انسانی، هر پساب دیگری که در محیط خانه تولید می‌شود، آب خاکستری (Gray Water) است. این پساب آلودگی بالایی ندارد و به راحتی می‌توان تصفیه کرد و آن را به چرخه مصرف بازگرداند.

بابالو با بیان اینکه با روش غشایی عرضه شده، پساب خانگی مجدداً به چرخه مصرف باز می‌گردد، خاطر نشان کرد: ما از این روش برای تصفیه آب در کارواش‌ها و کارگاه‌های قالی‌شویی‌ها استفاده کرده‌ایم.

مجری طرح خاطر نشان کرد: در روش‌های معمول گندزدایی آب تنها کلرزنی می‌شود که در این روش هر چند آب گندزدایی می‌شود، ولی لاشه میکروارگانیزم در آب باقی می‌ماند؛ اما در این سامانه اجازه ورود میکروارگانیزم به آب داده نمی‌شود.

دستگاه تصفیه آب خاکستری با استفاده از غشاهای سرامیکی نانوساختار اخیراً وارد "فهرست بها" شده است. فهرست بها، کتابچه‌ای حاوی لیست قیمت مواد و مصالح یا خدماتی است که پیمانکاران عمرانی از آن برای پروژه‌های داخل کشور استفاده می‌کنند. هر ساله سازمان مدیریت و برنامه، فهرستی از بهای رشته‌های مختلف پروژه‌های عمرانی را منتشر می‌کند.

یکی از بخش‌های این فهرست به موضوع تأسیسات مکانیکی اختصاص داده شده که سامانه‌های تصفیه پساب از جمله زیرشاخه‌های آن محسوب می‌شوند. در لیست جدیدی که سازمان مدیریت و برنامه برای سال ۹۸ منتشر کرده، دستگاه تصفیه آب خاکستری با استفاده از غشاهای سرامیکی نانوساختار نیز درج شده است. این محصول همچنین موفق به دریافت گواهینامه نانو مقیاس از ستاد نانوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha