• سه‌شنبه / ۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ / ۱۶:۵۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 98020301629
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

در سال 97 صورت گرفت؛

افزایش 18 درصدی مقرری‌بگیران بیمه بیکاری در خراسان رضوی

افزایش 18 درصدی مقرری‌بگیران بیمه بیکاری در خراسان رضوی

ایسنا/خراسان رضوی مدیرکل اداره تعاون کار و رفاه و تعاون اجتماعی گفت: در سال گذشته به لحاظ شرایطی که بر بنگاه‌های اقتصادی حاکم بود با افزایش ریزش نیروی انسانی در این بنگاه‌ها روبه‌رو بودیم و تقریبا 18.8 درصد افزایش مقرری‌بگیران بیمه بیکاری را در سال گذشته داشتیم.

به گزارش ایسنا، محمد سنجری امروز در نشست خبری به مناسبت «هفته کار و کارگر» که در اداره کل کار و رفاه و تعاون اجتماعی استان برگزار شد، اظهار کرد: در حوزه روابط کار دارای دو رسالت اصلی هستیم که یکی بحث صیانت از نیروی کار بوده و دیگری تنظیم و نظارت بر روابط کار است. وظیفه نظارتی ما در رابطه با نظارت بر روابط کار در راستای اجرای قانون کار است که این اقدام، توسط بازرسان ما در سطح استان  پیگیری می‌شود.

وی در رابطه به موضوع رسیدگی به شکایت‌های کارگری و کارفرمایی در سال گذشته افزود: در این راستا تعداد 9 هزار و 640 مورد دادخواست در مراجع حل اختلاف مطرح شده که این میزان نسبت به سال 1396، 30 درصد کاهش داشت. از سوی دیگر در زمینه درخواست‌های هیئت‌ حل اختلاف 5 هزار و 40 مورد دادخواست در سال 1397 داشته‌ایم که نسبت  سال 1396 با کاهش 13 درصدی همراه بوده است.

سنجری ادامه داد: نکته مهم این است که کاهش میزان درخواست‌های شکایت کارگری به معنای کاهش مراجعات نبوده است در واقع تعداد مراجعات کارگران به این مجموعه، نسبت به سال 1396 افزایش داشته، اما با توجه دستورالعمل و بخشنامه‌ای که دولت در ابتدای سال 97 صادر کرد مبنی بر الزام دستگاه‌های اجرایی به راه‌اندازی میز خدمت، همکاران متخصص ما در طبقات اول ادارات مستقر شدند و به ارائه خدمات مشاوره و راهنمایی به کارگران می‌پرداختند، به‌همین دلیل است که شکایت‌های کارگری کاهش 30 درصد داشته است.

4 هزار و 343 پرونده شکایت کارگری در سال 97 حل‌وفصل شد

وی با بیان اینکه «کارگران پیش از آنکه به فرایند شکایت وارد شوند با دریافت خدمات مشاوره و راهنمایی و رایزنی با کارفرمایان، توانستند بسیاری از خواسته‌ها و مسائل خود حل‌وفصل کنند» گفت: نکته مهم در این زمینه است این است که با توجه به شرایطی که در اقتصاد حاکم بود در راستای بهبود فضای کسب‌وکار، تلاش  کردیم تا شکایت‌های کارگری را در قالب توافق و سازش حل کنیم. در این زمینه تعداد 4 هزار و 343 پرونده در مراجع حل اختلاف، معادل 32 درصد شکایت‌ها به‌صورت توافقی و سازشی حل‌وفصل شد. 

سنجری در رابطه با کمیته‌های تعیین صلاحیت و رتبه‌بندی خاطرنشان کرد: در این کمیته‌ها، موضوع نظارت بر عملکرد شرکت‌های خدماتی پیگیری می‌شود، تعداد 193 شرکت خدماتی در سال گذشته تعیین صلاحیت شدند. همچنین در زمینه بازرسی و نظارت بر بنگاه‌های اقتصادی تلاش کردیم با ظرفیت 47 نفر بازرس کاری که در سطح استان داریم بر حسن اجرای قانون در این بنگاه‌ها نظارت کنیم. در این راستا تعداد 28 هزار و 961 مورد بازرسی در سال 1397 انجام شده که نسبت به سال 1397، 16 درصد افزایش بازرسی‌ها  داشتیم.

805 مورد حادثه ناشی از کار در استان

مدیرکل اداره تعاون کار و رفاه و تعاون اجتماعی تصریح کرد: در زمینه ارتقای فرهنگ ایمنی، بحث آموزش‌های ایمنی را برای کارگران و کارفرمایان درنظر گرفتیم و تعداد 205 هزار نفر ساعت آموزش در سطح استان داشتیم. گفتنی است که خروجی نظارت‌ها و آموزش‌ها و به‌ویژه تشکیل کمیته‌های نظارت در بنگاه‌های اقتصادی منجر شد تا در سال گذشته، تنها 805 مورد حادثه ناشی از کار در سطح استان داشتیم که نسبت به سال 1396، 30 درصد کاهش حوادث ناشی از کار ایجاد شده است.

سنجری تشریح کرد: در رابطه با مشاغل سخت و زیان‌آور، بیش از 118 جلسه در کیمته‌های مربوطه در استان تشکیل شد و  نزدیک به 2500 عنوان شغل را در سال 1397 بررسی شد که از این میان 412 مورد، شغل‌ها مورد تایید قرار گرفت و به‌صورت کلی  4 هزار و 300 عنوان از عناوین شغلی مطرح شده که 3 هزار و 705 مورد از این مشاغل شغلی مورد تایید قرار گرفته است.

19 هزار نفر کارگر استان در سال 97 بیکار شدند

وی با بیان اینکه «بیش از 95 درصد درخواست‌های بازنشستگی کارگران مورد تایید در کمیته مورد نظر قرار گرفته است»، بیان کرد: در سال گذشته به لحاظ شرایطی که بر بنگاه‌های اقتصادی حاکم بود با افزایش ریزش نیروی انسانی در این بنگاه‌ها روبه‌رو بودیم. تقریبا 18.8 درصد افزایش مقرری‌بگیران بیمه بیکاری را در سال گذشته داشتیم. در پایان سال 1396 حدود 16 هزار نیروی بیکار داشتیم، این درحالیست که در سال 1397، 19 هزار نفر مقرری‌بگیران بیمه بیکاری بوده‌اند. در این راستا تلاش  کردیم تا شرایط مجدد کار این مستمری بگیران بیمه بیکاری را فراهم کنیم. در این زمینه برای 3 هزار و 403 نفر از مقرری‌بگیران زمینه اشتغال مجدد در بنگاه‌های اقتصادی فراهم شده است.

رتبه دوم خراسان رضوی به لحاظ دارا بودن تشکل‌های کارگری

مدیرکل اداره تعاون کار و رفاه و تعاون اجتماعی خراسان رضوی گفت: خراسان‌‎رضوی به‌لحاظ تعداد تشکل‌های کارگری و کارفرمایی با دارا بودن هزار و 231 تشکل، رتبه دوم را در سطح کشور از آن خود کرده است. این تشکل‌ها به لحاظ کمی و کیفی، ظرفیت بسیار خوبی را برای کمک به دولت در زمینه پیگیری و اجرای برنامه‌های مرتبط با بخش کارگری فراهم کرده است. 

کاهش نرخ مشارکت اقتصادی در استان

سنجری در رابطه با تقویت و توانمندسازی تشکل‌های کارگری سطح استان گفت: میزان هزار و 731 نفر ساعت آموزش برای توانمندسازی تشکل‌های کارگری و کارفرمایی در سطح استان برگزار شده است. در زمینه اشتغال براساس آخرین نتایجی که مرکز آمار، هفته گذشته اعلام کرده، در سال 1397، نرخ مشارکت اقتصادی در استان خراسان رضوی 43.1 درصد بوده که نسبت به سال گذشته 0.9 درصد کاهش داشته است. از سویی دیگر نرخ بیکاری استان به 10.7 درصد کاهش پیدا کرده و نسبت به سال گذشته حدود 0.5 درصد کاهش نرخ بیکاری در استان داشتیم. 

بیشترین فعالیت‌‌های اقتصادی استان در حوزه خدمات است

وی افزود: نسبت اشتغال استان براساس طرح آمارگیری 1397، 38.5 درصد است، از این میان 19.3 درصد اشتغال ایجاد شده در حوزه کشاورزی، 33 درصد بخش صنعت و 47.1 درصد مربوط به بخش خدمات است. براساس عملکرد، بیشترین اشتغالی که در حال حاضر در سطح استان وجود دارد، مربوط به خدمات است. درواقع حدود 61 درصد فعالیت‌های اقتصادی مرتبط با حوزه خدمات است.

مدیرکل اداره تعاون کار و رفاه و تعاون اجتماعی خراسان رضوی با بیان اینکه «هدف‌گذاری و تعهد به اشتغال در استان، 110 هزار فرصت شغلی بود» ادامه داد: در این راستا براساس منابع مالی که دولت در اختیار ما قرار داده و زمینه‌ها و بسترهای لازم در استان، خوشبختانه عملکرد اشتغال استان به تعهد خود دست یافته است. 

مراجعه 41 هزارنفر جویای کار به مراکز کاریابی استان

وی در رابطه با عملکرد کاریابی‌ها در سال 1397 تشریح کرد: تعداد 41 هزار و 196 نفر جوینده کار به مراکز کاریابی مراجعه کردند، همچنین 19 هزار فرصت شغلی در سطح استان ایجاد شده که منجر به مشغول شدن تعداد 11 هزار و 272 نفر در بنگاه‌های اقتصادی از طریق مراکز کاریابی شد.

سنجری توضیح داد: دولت به مشاغل خانگی، منابع اعتبارات قرض‌الحسنه‌ای را تخصیص داده است. در سال گذشته تعداد 6 هزار 740 مجوز مشاعل خانگی در استان صادر کردیم و 48 میلیارد و 900 میلیون تومان تسهیلات در این زمینه پرداخت شد و برای 6000 نفر زمینه اشتغال فراهم شد. ابلاغ اعتباری استان 64 میلیارد تومان است که تاکنون 53 میلیارد تومان ابلاغ شده. برنامه مهمی که در سال گذشته صورت گرفت بحث منابع و تسهیلات اشتغال پایداری روستاها و عشایر بود که در پایان سال 1397، 652 میلیارد تومان اعتبارات روستایی استان ابلاغ شد.

وی در رابطه با کارآفرینی افزود: یکی از راهکارهای اصلی ایجاد اشتغال است، تلاش کردیم تا توسعه فرهنگ کارآفرینی نهادینه شود. در این راستا باشگاه کارآفرینان جوان را راه اندازی کردیم. نکته دیگر در رابطه با اشتغال اتباع غیرقانونی است، براساس قانون، اشتغال اتباع غیرقانونی، خلاف قانون است و به ازای هر روز اشتغال اتباع بیگانه، بنگاه اقتصادی 5 برابر حداقل دستمزد که روزی 250 هزارتومان است، جریمه خواهد شد. 

سنجری در رابطه با برنامه‌های به مناسبت هفته کارگر تشریح کرد: از جمله برنامه‌هایی که به مناسبت هفته کارگر مد نظر قرار گرفته شده می‌توان به دیدار جمعی از کارگران استان با مقام رهبری در چهارم اردیبهشت ماه اشاره کرد، همچنین دیدار جمعی از کارگران با نماینده ولی‌فقیه شهر مشهد در دستور کار قرار دارد. 

مدیرکل اداره تعاون کار و رفاه و تعاون اجتماعی ادامه داد: روز شنبه جشنواره امتنان با تقدیر و معرفی کارگران و واحدهای نمونه برگزار خواهد شد. در این جشنواره از تعداد 9 نفر کارگر نمونه، 15 واحد نمونه و 13 کارگروه‌ نمونه‌ای که در طول توانستند در عرصه کار خود خلاقیت و نوآوری داشته باشند، تقدیر خواهد شد. 

وی با بیان اینکه «در استان بیش از 1200 تشکل کارگری و کارفرمایی وجود دارد» توضیح داد: عموما در راستای تقویت آن‌ها تلاش کردیم، بستری فراهم شود تا این تشکل‌ها در قالب نشست‌هایی با عنوان گفت‌وگوهای اجتماعی به طرح موضوعات، مسائل، پیشنهادات و انتقاداتی که در حوزه‌‌های گوناگون کارگری دارند، بپرازند. از این رو دومین نشست گفت‌وگو را با محوریت نقش کارگران در رونق تولید و توجه و تمرکز جدی به بحث معیشت آن‌ها را در 11 اردیبهشت ماه در هتل هما برگزار خواهیم کرد. 

سنجری تصریح کرد: از آنجا که تعامل بین تشکل‌های کارگری و کارفرمایی بسیار اهمیت دارد، در این راستا بحث نشست کارآفرینان و تشکل‌های کارگری و کارفرمایی را در قالب کافه کارآفرینی به‌منظور توسعه و ترویج کارآفرینی و به‌ویژه کارآفرینی سازمانی خواهیم داشت. از سویی دیگر ارائه خدمات رایگان حقوقی به کارگران توسط وکلای کمیته حقوقی حزب اسلامی کار و کانون بازنشستگان استان به مناسبت هفته کار و کارگر صورت خواهد گرفت. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha