• سه‌شنبه / ۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ / ۰۹:۰۲
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 98020301070
  • خبرنگار : 71282

چه کسانی بیشترین حقوق را می‌گیرند؟

چه کسانی بیشترین حقوق را می‌گیرند؟

بر اساس تازه‌ترین نظرسنجی انجام شده از سوی یک وب‌سایت استخدامی از حدود ۴۰۰۰۰ نفر از شاغلان تمام‌وقت استان تهران در سال ۱۳۹۷ متوسط درآمد کارشناسان، ۲.۸ میلیون تومان و مدیران ارشد ۶.۲ میلیون تومان بوده است.

به گزارش ایسنا، به دنبال انتشار گزارش حقوق و دستمزد کارکنان دولت و اعلام میزان افزایش حداقل حقوق در سال جدید و مباحث مختلف توجه بیش از پیش به موضوع حقوق و دستمزد جلب شده است. این گزارش که با استفاده از اطلاعات موجود و مواردی همچون تفاوت درآمد در بخش خصوصی و دولتی، تأثیر سابقه کار و میزان تحصیلات بر دریافتی به دست آمده نشان می‌دهد که افراد شاغل در شرکت‌های بازرگانی بیشترین حقوق را دریافت می‌کنند و سطح تحصیلات افراد در بخش دولتی تأثیر بیشتری بر دستمزد آنها در مقایسه با بخش خصوصی دارد.

نتایج این پژوهش میانگین دریافتی در سال ۱۳۹۷ در رده کارشناس را ۲.۸ میلیون تومان، در رده مدیران میانی را ۴.۱ میلیون تومان و در رده مدیران ارشد را ۶.۲ میلیون تومان نشان می‌دهد.

بر اساس این گزارش، میانگین دریافتی مدیران ارشد حدود ۲.۲ برابر میانگین دریافتی کارشناسان آن مجموعه است و متوسط دریافتی میان مدیران ارشد و کارشناسان آن‌قدرها هم زیاد نیست.

مدیران ارشد تنها ۳ برابر کارشناسان دستمزد می‌گیرند!

بر اساس نتایج پژوهش صورت‌گرفته توسط مجموعه ایران تلنت، به طور کلی میانگین دریافتی در سال ۱۳۹۷ در رده کارشناس، ۲.۸ میلیون، در رده مدیران میانی ۴.۱ میلیون تومان و در رده مدیران ارشد ۶.۲ میلیون تومان بوده است. بنابراین، می‌توان چنین نتیجه گرفت که میانگین دریافتی مدیران ارشد حدود ۲.۲ برابر میانگین دریافتی کارشناسان آن مجموعه است. این یعنی برخلاف تصور رایج، تفاوت متوسط دریافتی میان مدیران ارشد و کارشناسان، آن‌قدرها هم زیاد نیست.

شرکت‌های بازرگانی؛ ایده‌آل برای مدیران

در بخشی از نتایج این پژوهش که به بررسی تأثیر نوع فعالیت شرکت بر میزان حقوق و دستمزد پرداخته، مشاهده می‌شود شاغلان در شرکت‌های بازرگانی (صادرات و واردات) بیشترین دریافتی‌ها را در سطوح مدیریتی نسبت به مدیران در سایر گروه‌ها داشته‌اند. افزون بر این، در شرکت‌های بازرگانی بیشترین تفاوت دریافتی میان رده‌های سازمانی (کارشناس، مدیر میانی و مدیر ارشد) نیز مشاهده می‌شود.

دریافتی شاغلان شرکتهای بزرگ بیشتر است

مطابق انتظار، شاغلان در شرکت‌های بزرگ دریافتی بیشتری نسبت به مجموعه‌های کوچک‌تر دارند. تفاوت میانگین دریافتی رده سازمانی کارشناس شرکت‌های بزرگ و کوچک ۱۷ درصد، برای مدیران میانی ۲۰ درصد و برای مدیران ارشد ۱۴ درصد است. نکته جالب توجه این است که با توجه به روند تغییرات در سه سال گذشته به نظر می‌رسد این تفاوت‌ها در گذر زمان کمتر شده و دریافتی شاغلان در شرکت‌های کوچک و بزرگ در حال نزدیکتر شدن به یکدیگر است.

حقوق کارشناسان بخش دولتی ۲۵ درصد بیش از بخش خصوصی

مقایسه دریافتی افراد در بخش دولتی و خصوصی نشان می‌دهد میانگین دریافتی مدیران در این دو بخش تقریباً برابر است اما کارشناسان شاغل در بخش دولتی حدود ۲۵ درصد بیش از همتایان خود در بخش خصوصی حقوق می‌گیرند. این در حالی است که در شرکت‌های بین‌المللی تفاوت زیادی در میانگین درآمد به‌ویژه در سطح مدیران ارشد وجود دارد. بر اساس داده‌های موجود در سرویس حقوق و دستمزد ایران سلری میانگین دریافتی مدیران ارشد (ایرانی) در این شرکت‌ها مبلغ ۱۲.۲ میلیون تومان است.

تأثیر سابقه کار بر حقوق و دستمزد

در مورد تأثیر میزان سابقه کاری بر دریافتی به نظر می‌رسد، بیشترین تأثیر در سال‌های اول کاری تا ۱۵ سال اتفاق می‌افتد. بر اساس آمار می‌توان چنین پیش‌بینی کرد که یک مدیر ارشد با دریافتی تقریباً ۳ برابر یک کارشناس تازه‌کار بازنشسته می‌شود. همچنین، بر اساس اطلاعات سرویس ایران سلری یک کارشناس در زمان بازنشستگی میانگین دریافتی‌ای حدوداً ۱.۸ برابر یک کارشناس تازه‌کار در حوزه کاری مشابه را دارد.

دولت مدرک‌گرا، بخش خصوصی مهارت‌گرا!

در مورد تأثیر مدرک تحصیلی، به نظر می‌رسد تأثیر مدرک تحصیلی در بخش دولتی بیشتر باشد. تفاوت دریافتی یک مدیر ارشد فوق لیسانس بخش دولتی ۲۵ درصد بیش از همتای دارای مدرک کارشناسی خودش است. این میزان در بخش خصوصی تنها ۱۳ درصد است. این اتفاق را می‌توان نشانه مثبتی از تمایل بیشتر بخش خصوصی به مهارت‌گرایی و سنجش افراد بر اثر توانمندی و اثربخشی آنها و نه صرفاً مدرک تحصیلی دانست.

اطلاعات موجود در این گزارش با استفاده از آمار موجود در سرویس حقوق و دستمزد iransalary.com گردآوری و مورد تحلیل قرار گرفته و بر مبنای «میانگین» حقوق و دستمزد در رده‌های سازمانی و مجموعه‌های مختلف است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۲-۰۳ ۱۳:۰۳

بسمه تعالی آمار میانگین دریافتی مدیران با واقعیت فعلی متناسب نیست. چرا که هم اکنون شما حتی یک رییس اداره هم حداقل حقوق دریافتی اش بالاتر از 10 میلیون می باشد و ظاهرا این آمار قصد لاپوشانی فاصله وحشتناک حقوق کارمندان و مدیران می باشد.

avatar
۱۳۹۸-۰۲-۰۳ ۱۶:۲۵

کاملا موافقم

avatar
۱۳۹۸-۰۲-۰۳ ۱۳:۰۹

جدول نیمخواد که هر کی کمتر کار میکنه بیشتر حقوق می‌گیره اینجا ایرانه مدیران و روسا از کارگران زحمت کش بیشتر حقوق می‌گیرن در حالی که بار تولید و اهم کار بر عهده آنهاست.

avatar
۱۳۹۸-۰۲-۰۳ ۱۷:۲۰

عجب کشفی کردی. به پا ترورت نکنن نابغه... یعنی تو امریکا یا هر جهنم دره دیگه مدیران از کارگران بیشتر حقوق میگرفتن ما بی خبر بودیم؟ پس ببین چه رقابتی برای کارگر شدن وجود داره؟