• چهارشنبه / ۲۸ فروردین ۱۳۹۸ / ۱۱:۲۹
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 98012812278
  • خبرنگار : 71496

/سرمقاله- رای الیوم/

آیا سودان تحت امر شورای نظامی جای مصر در "ناتوی عربی" را می‌گیرد؟

آیا سودان تحت امر شورای نظامی جای مصر در "ناتوی عربی" را می‌گیرد؟

عبدالفتاح البرهان، رئیس شورای نظامی سودان به شکل کامل بر تداوم حمایت خود از ائتلاف عربی ضد یمن به رهبری عربستان تاکید کرد به طوریکه سخنگوی او گفت، نیروهای سودانی شرکت کننده در این ائتلاف تا تحقق کامل اهداف ائتلاف علیه نیروهای انصارالله در یمن باقی می‌مانند.

به گزارش ایسنا، روزنامه فرامنطقه‌ای رای الیوم در سرمقاله‌ای با طرح این پرسش‌ که "آیا سودان تحت رهبری البرهان به جای مصر به پیمان "ناتوی عربی اهل تسنن" ملحق می‌شود" و اینکه "موضعگیری سودانی‌ها درباره مشارکت این کشور در جنگ یمن چه خواهد بود"، نوشت، زمانی که شورای نظامی جدید نماینده‌ای را برای شرح اهداف شورا و سیاست‌های منطقه‌ای و خارجی آن در مرحله آتی به دیدار با کاردار آمریکا در خارطوم فرستاد، برای بسیاری این مساله روشن شد که البرهان به دنبال نزدیک شدن به آمریکا و هم‌پیمانان عرب آن است.

 آنچه میان نماینده شورای نظامی و دیپلمات آمریکایی گذشت، همچنان "مبهم" است اما آنچه در این میان روشن است این است که ساختار نظامی جدید سودان در راستای لغو تحریم‌های اعمال شده از سوی آمریکا علیه این کشور و حذف نام آن از لیست تروریست‌ها تلاش می‌کند و دور از ذهن نیست، عربستان و امارات که با گرمی از این تحول سودان استقبال کردند، به دلیل ارتباطات جدی که با کاخ سفید دارند، نقش بزرگی در تحقق این اهداف ایفا خواهند کرد.

البرهان، رئیس جدید شورای نظامی سودان یکی از بزرگ‌ترین حامیان اعزام بیش از ۵۰۰۰ سرباز سودانی به یمن برای شرکت در جنگ کنونی بود که به کشته و زخمی شدن ده‌ها هزار غیرنظامی یمنی منجر شده است. البرهان شخصا بر انتخاب یگان‌های ویژه نظارت داشت و اینکه رهبری عربستان از روز اول ریاست او از ارسال کمک‌های بشردوستانه به سودان صحبت می‌کند، بی‌دلیل نیست.

همچنین براساس گزارش خبرگزاری سودان، ملک سلمان بن عبدالعزیز پادشاه سعودی روز سه‌شنبه با محمد بن زاید آل نهیان ولیعهد ابوظبی دیدار کرد. این دیدار به دلیل حمایت دو هم‌پیمان عرب حوزه خلیج فارس از شورای نظامی سودان حائز اهمیت است.

در این دیدار محمد بن زاید با محمد بن سلمان ولیعهد سعودی و ملک سلمان آخرین تحولات منطقه را بررسی کرد. این دیدار پس اعلام شورای نظامی درباره تداوم حمایت از ائتلاف سعودی در جنگ یمن بود.

ما نمی‌دانیم پاسخ جنبش مردمی سودان که تحصن آنها تا لحظه نوشته شدن این مقاله ادامه دارد، نسبت به این موضعگیری‌های شورای نظامی چیست، از مهم‌ترین انتقاداتی که فعالان این جنبش علیه عمر البشیر، رئیس جمهور برکنار شده سودان مطرح می‌کردند، اعزام نیروهایی به یمن و تبدیل ارتش سودان به ارتشی از مزدوران است.

اگر این نظریه که می‌گوید، "این مقدمه است که ماهیت نتایج را مشخص می‌کند"، درست باشد، می‌توان اینگونه پیش‌بینی کرد که سودان تحت رهبری جدید شورای نظامی که با زور حکومت را در دست گرفته و به شکلی پیش‌دستانه سیاست‌های استراتژیک خود را برای هر دولت مدنی تعیین می‌کند، با حمایت ترامپ به جای مصر که از این ائتلاف خارج شده، در پیمان "ناتوی عربی سنی" به رهبری عربستان نیز عضوی اساسی برای مقابله با ایران در منطقه خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha