به گزارش ایسنا، واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در گفتوگو با روزنامه سعودی الشرق الاوسط در رابطه با حضور روسیه، ایران، ترکیه و آمریکا در سوریه گفت: حضور روسیه در سوریه قانونی است، ما با دعوت دولت قانونی آن کشور در آنجا حاضر شدیم تا برای مقابله با تهدیدات تروریستی به آنها کمک کنیم. ایران نیز در آنجا حضور قانونی دارد و همانطور که همگی میدانیم هیچ کشور دیگری دعوت نشده است. تمام کسانی که بدون دعوت به سوریه رفتند باید آن کشور را ترک کنند.
وی در پاسخ به این سوال که زمانی که اسرائیل سوریه را هدف قرار میهد، روسیه از حاکمیت این کشور حمایت نمیکند این درحالی است که شما میگوئید به جز ایران و روسیه همه کشورها باید سوریه را ترک کنند، گفت: به نظر من ما نیز در زمان مناسب باید سوریه را ترک کنیم و پس از مشورت با دولت سوریه این کار را انجام خواهیم داد. ایرانیها نیز در آن کشور حضور قانونی دارند زیرا از آنها دعوت شده است، آنها نیز زمانی که دولت سوریه اعلام کند دیگر کمکها ضروری نیست این کشور را ترک خواهند کرد. به نظر من زمانی که سوریه به ثبات کامل برسد همه کشورها باید آنجا را ترک کنند اما اکنون کشورهایی در سوریه حضور دارند که مطلقاً از آنها دعوت نشده است؛ مانند آمریکا، فرانسه و برخی کشورهای دیگر.
نماینده روسیه در سازمان ملل در رابطه با مساله جولان گفت: ما هیچگاه جولان را به عنوان جزئی از اسرائیل به رسمیت نمیشناسیم زیرا این منطقه بخشی از سوریه است و ما در این رابطه تصمیم آمریکا را محکوم کردیم. اما ما روابط خوبی با اسرائیل داریم و اسرائیل همانند تمام کشورهای عربی شریک ما در خاورمیانه است.
وی در رابطه با ترکیه نیز گفت که این کشور علیرغم اینکه شریک مهمی در روند آستانه است اما برای حضور در سوریه از آن دعوت نشده است و در نهایت باید این کشور را ترک کند.
واسیلی نبنزیا در رابطه با نقش جمهوری اسلامی ایران در منطقه گفت: ایران جزئی از منطقه است و یک نظام غریبه نیست، ایران برخی منافع قانونی دارد که خارج از مرزهای خود به دنبال است و این کشور میخواهد از طریق برخی امور امنیت ملی خود را تضمین کند. کشورهای عربی، اسرائیل و ترکیه نیز چنین منافعی دارند. شما در رابطه با تهدیدات ایران صحبت میکنید اما تهدیداتی که امروز ایران به وضوح با آنها مواجه است را فراموش نکنید. آیا نباید ایران این تهدیدات را جدی بگیرد؟ متأسفانه بیانیهها و اقدامات اخیر واشنگتن از جمله خروج از برجام و افزایش تحریمها علیه ایران تنها خطر گسترش تنشها را افزایش میدهد.
وی در پاسخ به ادعای خبرنگار الشرق الاوسط مبنی بر دخالت ایران در امور دیگر کشورها هم گفت: در رابطه با مساله دخالتهای ایران در امور داخلی کشورهای منطقه نیز دیدگاههای مختلفی وجود دارد و حتی کشورهای عربی نیز نظرشان در رابطه با این مساله یکی نیست. اگر نگرانیهایی وجود دارد باید از طریق راههای سیاسی و دیپلماتیک حل شود.
نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در رابطه با هدف قرار دان عربستان توسط موشکهای بالستیک از سوی انصارالله یمن گفت: ما هدف قرار دادن عربستان به وسیله موشک را همیشه محکوم کردهایم و این مساله را نمیپذیریم اما در رابطه با دستیابی حوثی ها به اسلحه باید گفت که یمن از زمان قبل از درگیری نیز کشوری بود که سلاح در آنجا به فراوانی یافت میشد و تا به امروز هیچ کس دلیل صد در صد و قاطعی مبنی بر دستیابی آنها به اسلحه به طور مستقیم از طریق ایران ارائه نداده است. آنها ابزارهای دیگری برای مجهز کردن خود دارند، آنها بیش از نیاز خود مسلح هستند. کشور یمن حتی در عصرهای قدیم نیز بازار اسلحه بود و همه کشورها از جمله اتحاد جماهیر شوری برای فروش اسلحه به یمن رقابت میکردند بنابراین آنها نیاز چندانی به تهیه سلاح از خارج ندارند.
انتهای پیام
نظرات