سید جلال ملکی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: افراد زمانی که متوجه خطر وقوع سیلاب میشوند باید به سرعت به سمت مکان های مرتفع بروند و دقت داشته باشند که برای فرار تنها دقایقی زمان دارند.
وی با اشاره به اینکه شهروندان باید پیگیر دستورات از رادیو یا بلندگوهای عمومی باشند، گفت: در صورتی که از سوی مسئولان اعلام شد زمان مناسبی برای تخلیه منازل خود دارند، باید بسرعت وسایل مهم و ضروری خود را به منظور در امان ماندن به طبقات بالایی منزل انتقال دهند.
ملکی همچنین تاکید کرد که شهروندان برای جلوگیری از ورود آب به داخل منزل می توانند کیسه های شن را متناسب با ارتفاع سیلاب و با فاصله از دیوارهای در معرض سیل روی هم بچینند.
سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با بیان اینکه شهروندان هنگامی که خطر سیل وجود دارد باید برای فرارهای احتمالی آماده باشند، گفت: زمانی که اعلام شد باید منطقه ای را تخلیه کنند حتما از مسیرهای اعلام شده حرکت کرده و سعی نکنند از میانبرها استفاده کنند چرا که ممکن است این راه ها مسدود شده باشند.
وی همچنین تاکید کرد که افراد حتی از جریان های آب به ظاهر آرام نیز باید دوری کنند زیرا امکان دارد به صورت ناگهانی سیلابی شوند.
وی با تأکید بر اینکه ۱۵ سانتی متر آب در حال حرکت می تواند تعادل یک فرد را بر هم زند گفت: توصیه میشود هنگام تردد در این آبها از چوب دستی استفاده کنند تا تعادلشان افزایش پیدا کند. ضمن آنکه قبل از ورود به آب نیز حتما عمق آن را به وسیله یک تکه چوب عمودی بررسی کنند.
ملکی با تاکید بر اینکه افراد تلاش کنند تا حد امکان وارد مسیر و جریان سیلابی نشوند، گفت: گاهی سیلاب آلوده به روغن، گازوئیل و آب فاضلاب است بنابراین، میتواند باعث ایجاد بیماری شود و در برخی موارد نیز ممکن است که سیلاب دارای جریان برق باشد.
سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران به شهروندان مناطق سیلزده توصیه کرد که بعد از فروکش شدن سیلاب باید اشیایی که در معرض آن بودند را ضدعفونی کنند.
انتهای پیام
نظرات