• سه‌شنبه / ۲۰ فروردین ۱۳۹۸ / ۰۱:۰۰
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 98011906913
  • منبع : نمایندگی خراسان شمالی

مقصر اصلی وقوع سیل در خراسان شمالی کیست؟

مقصر اصلی وقوع سیل در خراسان شمالی کیست؟

ایسنا/خراسان شمالی قصه بر غصه سیل، ماجرایی است که تقریبا هر ساله در خراسان شمالی اتفاق می افتد و متاسفانه موضوعی است که تا به امسال درس عبرت برای مردم و مسئولان ذی ربط نشده است.

 سیل هر ساله خسارت های فراوانی را به بخش های مختلف این استان وارد می کند اما بارش های شدید باران از تاریخ 28 اسفند سال گذشته موجب شد تا این قصه در اندازه وسیع تری دوباره تکرار شود و این استان بیش از 600 میلیارد تومان خسارت ببیند.

پوشش ضعیف گیاهی عاملی در جاری شدن سیلاب های اخیر

محمد فرامرز، معاون آبخیزداری اداره کل منایع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی در گفت و گو ایسنا با اشاره به اینکه در جاری شدن سیلاب دو عامل طبیعی و انسانی دخیل است، گفت: خشکسالی یکی از علل مهم طبیعی در بروز این حادثه طبیعی است.

وی با بیان اینکه پوشش گیاهی یکی از عوامل مهم در جلوگیری از بروز سیل و یا کم کردن سرعت آن است، افزود: اما خشکسالی های اتفاق افتاده سبب شده تا بخشی از پوشش های گیاهی از بین رود در نتیجه یکی از علل جاری شدن سیلاب در برخی از نقاط این استان در روزهای پایانی سال گذشته و روزهای ابتدایی سال جاری بوده است.

فرامرز به عوامل انسانی دخیل در جاری شدن سیلاب در این استان اشاره کرد و ادامه داد: در این استان سیل به بخش هایی همچون منازل مسکونی و یا دامداری ها آسیب وارد نکرد بلکه بارندگی های شدید موجب رساندن خسارت به این واحدها شده است.

وی در ادامه تاکید کرد: عامل اصلی جاری شدن سیلاب در این استان تجاوز به حریم رودخانه ها بوده است که این امر سبب می شود تا رودخانه ها برای عبور جریان سیل، مسیر خود را عوض کنند.

این مقام مسئول تصریح کرد: متاسفانه در این استان به وفور مشاهده می شود که منازل مسکونی، واحدهای دامی و یا زمین های کشاورزی در حریم رودخانه ها ایجاد شده اند و سیل با تغییر مسیر خود به آن ها آسیب وارد می کند.

وی بیان کرد: از سوی دیگر بیشتر مسیر روستاها در شهرستان راز و جرگلان و برخی از مسیرهای روستایی در شهرستان مانه و مسلقان از بستر رودخانه انجام می شود و جاری شدن سیلاب در رودخانه های این دو شهرستان موجب قطع شدن ارتباط آن ها شد.

تصرفات غیرمجاز به بستر رودخانه مهمترین عامل ورود خسارت به بخش های مختلف

برات امیری مدیر رودخانه و سواحل شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی نیز در ادامه در گفت و گو با ایسنا تصریح کرد: بر هم زدن طبیعت توسط انسان ها به خصوص کشاورزان یکی از عوامل مهم در جاری شدن سیلاب در این استان است.

وی گفت: متاسفانه در برخی از نقاط این استان کشاورزان اراضی بالادستی را با شخم شیارهای غیرمجاز تخریب کرده و همین امر سبب می شود تا با کوچکترین بارندگی در برخی از مناطق به خصوص شهرستان راز و جرگلان سیل جاری شود.

امیری در پاسخ به این سوال که عدم لایروبی رودخانه ها چقدر در جاری شدن سیل موثر بوده است؟ خاطرنشان کرد: اگر قسمت های مختلف این استان بر اثر جاری شدن سیل اخیر دچار خسارت شده، مهمترین علت آن تصرفات غیر مجاز بوده است.

وی توضیح داد: وگرنه دبی آب رودخانه های این استان طی مدت مذکور به غیر رودخانه دربند سنخواست، کمتر از 25 سال گذشته خود بوده است.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه لایی روبی رودخانه و بازگشایی تصرفات غیرمجاز از بستر رودخانه های استان گفت: با جاری شدن سیل، رسوبات در رودخانه ها رسوب گذاری می کنند و اگر سیل دیگری جاری شود دیگر فضایی برای جریان آن وجود ندارد در نتیجه آب بالا می زند.

وی با بیان اینکه با لایی روبی رودخانه آب در مسیر اصلی خود حرکت می کند، افزود: 650 کیلومتر از رودخانه های این استان نیاز به بازگشایی و لایروبی دارد که با کمبود اعتبار مواجه هستیم.

مدیر رودخانه و سواحل شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی توضیح داد: لایی روبی هر کیلومتر از بستر رودخانه به مبلغ 2.5 میلیارد تومان و ساخت سازه های مقاوم در آن در هر کیلومتر به سه تا 3.5 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

راز و جرگلان نیازمند  ساخت 7 پل است

محمد زارعی فرماندار راز و جرگلان نیز در گفت و گو با ایسنا بیان کرد: با اشاره به وقوع سیل در این منطقه افزود: وقوع سیل موجب شد تا همین راه های خاکی نیز با مشکلات زیادی مواجه شوند و تردد در آنجا به سختی انجام شود.

وی در ادامه تصریح کرد: علاوه بر آن راه ارتباطی 18 روستا در این شهرستان از بستر رودخانه ها صورت می گیرد و برای رفع این مشکل باید پل ساخته شود.

به گفته زارعی باید در این روستاها حدود هفت پل احداث شود. یکی از زیرساخت های مهم این شهرستان راه و ابنیه راه است که باید توجه جدی به ساخت آن ها انجام شود.

فرماندار راز و جرگلان گفت: 130 کیلومتر از راه های این شهرستان مرزی به طور کامل خاکی است.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha