• دوشنبه / ۱۹ فروردین ۱۳۹۸ / ۱۳:۰۳
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 98011906636
  • منبع : نمایندگی کرمان

کلوت‌های شهداد؛ زیر چرخ‌های آفرودسواران!

کلوت‌های شهداد؛ زیر چرخ‌های آفرودسواران!

ایسنا/کرمان شهداد از شهرهای بسیار قدیمی استان کرمان است و کلوت‌های شهداد شهرتی جهانی دارند و علاوه‌ بر ایرانیان، گردشگران خارجی زیادی برای دیدن کلوت‌ها به ایران سفر می‌کنند.

به گزارش ایسنا، اگر از شهرستان شهداد به سمت شهرستان نهبندان به راه بیفتید، پس از مدتی چشم تان به تابلویی می خورد که شما را به سمت کلوت‌های شهداد راهنمایی می‌کند و شما را به بازدید از جاذبه‌ای در بیابان لوت می‌خواند.

واژه‌ی کلوت از دو بخش «کل» و «لوت» تشکیل شده است، «کل» به معنای شهر و آبادی بوده و «لوت» همان کویر لوت است. کلوت نام عوارضی طبیعی و جغرافیایی در بیابان لوت ایران است که در اثر ساز و کار شگفت‌انگیز آب و باد و فرسایش زمین و حدود ۲۰ هزار سال قبل با فرسایش آبی و بادی به وجود آمده است.  کلوت‌ها پدیده‌ای منحصربه‌فرد و یکی از باشکوه‌ترین مناطق دیدنی و طبیعی جهان به شمار می‌روند. 

این ابر شهر کلوخی دنیا، ۸۰ کیلومتر عرض و ۱۴۵ کیلومتر طول دارد. بیش از ۱۱ هزار کیلومترمربع مساحتش است و در دل کویر لوت قرار دارد. کلوت‌ها آثاری بسیار شگفت هستند.

در کویر شهداد، 100 هکتار نمک‌زار به شکل جوشش تخم مرغی وجود دارد که در هیچ جای دنیا مشابه آن نیست. در این شهر کسی زندگی نمی‌کند و هر چه هست سراسر سکوت و آرامش است.  با گذر از دل این شهر کلوخی به رغم زیبایی‌های بکر طبیعی، وحشتی زیبا را در نگاه و دل هر رهگذری به تصویر می‌کشد.

رود شور، تنها رود دائمی است که در اعماق کویر لوت جریان دارد و در طول سال پر آب است. رود شور از کوه‌های شمال غرب بیرجند سرچشمه می‌گیرد. این رود که از شورترین آب‌های جهان است و بیشترین املاح معدنی را در خود نهفته دارد، پس از طی مسافت تقریبی ۲۰۰ کیلومتر به سمت جنوب‌شرق، در نزدیکی شهداد و در منطقه‌ای به نام چاله‌ معدن نمک، که محلی‌ها آن را گود نمک می‌نامند، آرام میٰ‌گیرد. شش‌ضلعی‌های نمکی ایجاد شده در اطراف دریاچه نمکی یکی دیگر از جاذبه‌های طبیعی کویر لوت است. وجود این رودخانه نقش مهمی در استحکام نسبی و پایداری کلوت‌ها دارد.

به گزارش ایسنا؛ عید امسال اما خبری از آن سکوت و آرامش نبود. گردشگران کلوت‌های شهداد را در زیر چرخ‌های خودروهای خود بردند و هیچ محافظتی از کلوت‌ها نمی‌شد و گردشگران در آنجا مسابقات ماشین سواری برگزار می‌کردند و متاسفانه این آثار طبیعی زیبا را در زیر چرخ‌های ماشین‌های خود به ورطه نابودی کشاندند.

"غلامرضا فرخی" مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به جلسات برگزار شده در خصوص کلوت‌های شهداد قبل از سال 98 گفت: ثبت جهانی کلوت‌های شهداد، یک اتفاق جوان است و نیاز به برنامه ریزی های مختلفی برای حفاظت و بهره برداری مناسب از این محدوده است. در همین راستا نقاط معینی را با همکاری سازمان های محیط زیست و منایع طبیعی در حال مشخص کردن هستیم تا بعد از تعطیلات نوروز محدوده‌ای را برای ورود گردشگران تعیین کنیم.

وی ادامه داد: پس از مشخص شدن این محدوده دیگر اجازه به گردشگران داده نمی‌شود که بتوانند به صورت آزاد از هر نقطه‌ای از این اثر بکر و زیبا طبیعی استفاده کنند.

مدیر کل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان با بیان این مطلب که کلوت‌های شهداد یکی از جاذبه‌های مهم گردشگری در استان کرمان است، بیان کرد: گردشگرانی که به سمت شهداد می‌روند بیشتر به خاطر آفرود و دیدن ستاره‌ها به این منطقه سفر می کنند و اگر بحث آفرود از این منطقه گرفته شود، بسیاری از گردشگران این بخش را از دست خواهیم داد بنابراین به دنبال راه‌حلی برای حفظ آفرود و در کنار آن حفظ کلوت‌های شهداد هستیم.

وی تاکید کرد: در سال‌جاری حریمی را برای آفرود در این منطقه مشخص خواهیم کرد و دیگر اجازه نخواهیم داد مابقی کلوت‌ها درگیر برگزاری این سرگرمی شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha