• چهارشنبه / ۱۴ فروردین ۱۳۹۸ / ۱۰:۳۸
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 98011404041
  • منبع : نمایندگی لرستان

گزارشی از تمهیدات برای بحران سیل در لرستان/خبر در حال بروز رسانی

توزیع ۱۳۰۰ تخته چادر بین سیل‌زده‌های استان/تامین آب آشامیدنی مهم‌ترین مشکل پلدختر

توزیع ۱۳۰۰ تخته چادر بین سیل‌زده‌های استان/تامین آب آشامیدنی مهم‌ترین مشکل پلدختر

ایسنا/لرستان مدیرکل پزشکی قانونی لرستان، آمار سیل این استان را به طور رسمی اعلام کرد.

به گزارش ایسنا، نظیفی اظهار کرد: از ابتدای دوره بارش سیل‌آسا در استان تاکنون 14 جسد به دلیل خفگی ناشی از سیل و یا در ارتباط با آن به پزشکی قانونی استان ارجاع شده است.

وی ادامه داد: از این تعداد، سه نفر در الیگودرز، یک نفر مربوط به دورود، سه نفر خرم‌آباد، دو نفر کوهدشت، دو نفر معمولان، دو نفر چگنی و یک نفر مربوط به نورآباد بوده است.

نظیفی ضمن اظهار تاسف از حادثه پیش آمده بیان کرد: پزشکی قانونی استان در طول مدت حادثه در کنار مردم حضور داشت و با معاینه اجساد و صدور سریع جواز دفن، مانع از افزایش درد و آلام مردم شد.

مدیرکل پزشکی قانونی لرستان گفت: تا پایان مشکلات ناشی از این بحران، پزشکی قانونی در هر لحظه از شبانه روز آماده معاینه اجساد و صدور جواز دفن است.

توزیع ۱۳۰۰ تخته چادر بین سیل‌زده‌های لرستان

دبیرکل جمعیت هلال احمر کشور از توزیع ۱۳۰۰ تخته چادر بین سیل‌زده‌های لرستان خبر داد.

به گزارش ایسنا، دکتر محمودرضا پیروی با بیان این‌که بعد از سیل استان طی دو مرحله امدادرسانی هوایی انجام شده است، ادامه داد: هم‌اکنون کار کمک هوایی به وسیله شش هلی‌کوپتر سنگین، دو بالگرد ارتش و چند دستگاه دیگر در حال انجام است.

وی تصریح کرد: همراه با کار امدادرسانی، لکه‌گیری نیز انجام شده و با یک بالگرد مناطق جدید شناسایی و سرویس‌دهی کردیم.

پیروی خاطرنشان کرد: هم‌چنین تعداد قابل توجهی از حادثه‌دیده‌ها به مناطق امن هلی‌برد شده‌اند و این کارها ادامه دارد.

دبیرکل جمعیت هلال احمر کشور گفت: کار توزیع اقلام ضروری مانند پتو، چادر و مواد غذایی در حال انجام بوده اما با بی‌نظمی‌هایی همراه است.

وی با بیان این‌که تابه‌حال ۱۳۰۰ تخته چادر و چندین تریلر اقلام امدادی بین سیل‌زده‌های پلدختر تقسیم شده است، افزود: اگر نظم برقرار شود توزیع مواد با سرعت بهتر و مطمئن‌تری انجام می‌شود.

شهردار خرم‎آباد: پاکسازی شهر از آثار سیلاب با جدیت در حال انجام است

شهردار خرم‎آباد گفت: پاکسازی شهر از آثار سیلاب با جدیت در حال انجام است.

به گزارش ایسنا، وحید رشیدی با بیان اینکه بخش عمده‎ای از عملیات پاکسازی و لایروبی سطح شهر توسط نیروهای شهرداری در حال انجام است، اظهار کرد: حجم گل و لای وارد شده به سطح شهر بی‎سابقه است.

وی ادامه داد: لایروبی کوچه‎ها و خیابان‎ها، لایروبی و تخلیه آب زیرگذرها، پاکسازی و جمع آوری گل و لای بوستان‎های سطح شهر، پاکسازی و شستشوی معابر اصلی، کمک به نظافت و تخلیه منازل از جمله اقدامات در حال اجرای شهرداری پس از سیلاب اخیر است.

وی ازشهرداری اصفهان که در روزهای گذشته به یاری استان آمدند تشکر کرد و افزود: با وجود تلاش‎های انجام شده و در حال انجام، حجم خسارات وارده بسیار بالاست و امیدواریم بتوانیم هر چه سریع‎تر شهر را به حالت عادی خود برگردانیم.

وضعیت امدادرسانی‌های سیل لرستان از زبان استاندار

استاندار لرستان گفت: روستاهای پلدختر هیچ‌گونه راه دسترسی ندارند.

به گزارش ایسنا، دکتر سیدموسی خادمی با اشاره به آخرین وضعیت مناطق سیل‌زده استان اظهار کرد: متاسفانه بخش عمده‌ای از پلدختر، معمولان و روستاهای اطراف را این سیل ویرانگر در برگرفت و تقریبا تمام تاسیسات زیربنایی و زیرساخت‌های منطقه مانند جاده‌ها و شبکه‌های آب، برق و گاز دچار اختلال شده یا از بین رفتند.

وی با بیان اینکه ارتباط مخابراتی و جاده‌ای نیز قطع شده‌ بود، ادامه داد: هیچ‌گونه دسترسی به جز از راه هوایی وجود نداشت و به خاطر بدی هوا هلی‌کوپترها تا روز گذشته امکان پرواز به منطقه را نداشتند.

خادمی با اشاره به امدادرسانی‌ها و مطلوب دانستن این خدمات، گفت: تلاش‌های خیلی خوبی در سطح ملی و محلی شد و ارتش، سپاه، هلال احمر و سایر دستگاه‌ها با امکانات تقریبا کاملی وارد استان شدند.

استاندار لرستان با فراتر از انتظار دانستن حجم خسارات اظهار کرد: از روز گذشته و اولین لحظه دسترسی، خدمات رسانی به این مناطق آغاز شد.

وی با بیان اینکه اولویت اول ما انتقال نیروهایی است که در آنجا بتوانند خدمات‌دهی کنند، ادامه داد: همزمان مواد غذایی و حداقل اسکان برای حادثه‌دیده‌ها نیز فراهم می‌شود.

خادمی بیان کرد: باید تلاش می‌کردیم تا امکان دسترسی زمینی نیز به شهر ایجاد شود چراکه امکانات بالگردی محدود بوده و جمعیت شهر نیز بالا است.

استاندار لرستان با اشاره به اینکه هنوز هیچگونه راه دسترسی به روستاها وجود ندارد، افزود: مسیری از سمت آزادراه خرم‌زال ایجاد شده و از امروز به صورت زمینی کار امدادرسانی انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه کمک از راه زمینی باعث کاهش هزینه‌ها و افزایش حجم امدادرسانی می‌شود، گفت: هدف ما دپو کردن حجم بالایی از اقلام ضروری و سپس توزیع مناسب آنها است.

خادمی با بیان اینکه در جریان این سیل دبی رودخانه کشکان به ۵۰۰۰ مترمکعب بر ثانیه افزایش یافته بود، ادامه داد: روستاهای حاشیه آن در اولویت قرار دارند چراکه آب از پشت بام آنها نیز عبور کرده بود.

به گفته استاندار اطلاع‌رسانی به موقع و همکاری مردم باعث شد تا این سیل در پلدختر تلفات جانی نداشته باشد.

راه ارتباطی ۲۹۰ روستای الیگودرز به‌طور کلی مسدود است

نماینده مردم الیگودرز در مجلس گفت: راه ارتباطی ۲۹۰ روستای الیگودرز به‌طور کلی مسدود است.

به گزارش ایسنا، محمد خدابخشی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: شهر و روستاهای الیگودرز مشکلات بسیار زیادی داریم.

وی ادامه داد: راه ارتباطی ۲۹۰ روستای الیگودرز به‌طور کلی مسدود است و مردم در روستاها مشکلات بسیاری دارند.

نماینده مردم الیگودرز در مجلس گفت: مردم در تأمین آذوقه با مشکل روبه‌رو هستند، از طریق زمینی امکان امدادرسانی به آن‌ها نیست چرا که ۸۰ درصد زیرساخت‌های روستایی تخریب شده است.

راه ارتباطی ٢۵٠روستای این شهرستان هنوز مسدود است

فرماندار دلفان گفت: راه ارتباطی ٢۵٠ روستای این شهرستان هنوز مسدود است.

حشمت بهمنی در گفت‎وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: سیل پل‌های موجود در مسیر روستاهای شهرستان دلفان تخریب کرده است.

وی ادامه داد : راه‌ارتباطی ٢٥٠ روستای این شهرستان هنوز مسدود است.

فرماندار دلفان یادآور شد: علت عمده این مسدودی، تخریب پل‌های موجود در مسیر این روستاهاست.

ارتباطات جاده‌ای و مخابراتی سیل‌زده‌ها برقرار شود

دکتر محمد بیرانوندی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: سیل اخیر در تمام استان خسارت‌های چشم‌گیری را وارد آورده است.

وی بیان کرد: تلاش مسئولین و سایر نهادها باعث شد که خسارات کم باشد و نیروهای سپاه، ارتش، هلال احمر و... از همان ابتدا در میان مردم بودند.

بیرانوندی با انتقاد از قطعی ارتباط مخابراتی مناطق سیل‌زده گفت: این موضوع را به مسئولان نیز اطلاع‌رسانی کردم و حل این مشکل، کاری نبود که به این اندازه زمان نیاز داشته باشد.

نماینده مردم خرم‌آباد و چگنی در مجلس اظهار کرد: توقع ما این است که در اسرع وقت ارتباطات جاده‌ای و مخابراتی برقرار شوند.

وی با بیان این‌که در بعضی روستاها آذوقه کم بوده و از آنها بی‌خبریم، افزود: با تعدادی از نماینده‌های مجلس هماهنگ شدیم و پیش‌نویس طرح دوفوریتی را آماده کردیم تا برای جبران خسارات سیل استان‌های آسیب‌دیده تمهیداتی از محل صندوق توسعه فراهم کنیم.

بیرانوندی بیان کرد: این طرح علاوه بر کمک‌های دولت است و مردم نباید نگران خسارات مالی باشند.

مردم نگران امنیت منازل و اموال خود نباشند

فرمانده انتظامی لرستان از تامین امنیت منازل و اموال مردم سیل‌زده توسط پلیس استان خبر داد.

به گزارش ایسنا، سردار حاجی‌محمد مهدیان‌نسب اظهار کرد: با تلاش پلیس و سایر نیروهای حاضر در صحنه، امنیت کامل در مناطق سیل‌زده استان به خصوص پلدختر و بخش معمولان برقرار بوده و تاکنون موردی گزارش نشده است.

وی با اشاره به شدت بارندگی در روز گذشته و هم‌چنین وقوع سیل در بیشتر شهرستان‌های استان افزود: شهرستان پلدختر و بخش معمولان دچار خسارات فراوانی شده است.

فرمانده انتظامی لرستان با بیان این‌که پلیس علاوه بر نقش ذاتی خود که تامین امنیت و آرامش شهروندان است و در امدادرسانی نیز حضور پررنگ دارد، تصریح کرد: پلیس لرستان تا آخرین لحظه، در کنار مردم سیل‌زده استان می‌ماند.

مهدیان‌نسب با اشاره به این‌که مردم نگران امنیت منازل و اموال خود نباشند، خاطرنشان کرد: گشت‌های پلیس با استقرار ایست و بازرسی در ورودی و خروجی شهرهای سیل‌زده، با تمام توان از اموال و منازل مردم حراست می‌کنند.

این مقام ارشد انتظامی بیان کرد: پلیس راه استان تلاش شبانه‌روزی در کنترل ترافیک محورهای منتهی به مناطق سیل‌زده دارد.

تامین آب آشامیدنی مهم‎ترین مشکل پلدختر است

نماینده ویژه استاندار در پلدختر گفت: تامین آب آشامیدنی مهم‎ترین مشکل پلدختر است.

به گزارش ایسنا، احمد مرادپور اظهار کرد: تقسیم کار جدیدی انجام دادیم و دستگاه‌های خدماتی در حال انجام کارهای خود هستند.

وی ادامه داد: تامین آب آشامیدنی در حال حاضر مهم‌ترین مشکل پلدختر است.

مرادپور گفت: برای راه‎اندازی نانوایی‎های سطح شهر پیگیری انجام دادیم.

نماینده ویژه استاندار در پلدختر افزود: در رابطه با توزیع غذا و البسه مشکلاتی هست که آن را رفع می‌کنیم.

نخستین محموله جامعه ورزش وارد لرستان شد

نخستین محموله کمک به سیل‌زدگان از طرف جامعه ورزش و جوانان کشور وارد لرستان شد.

به گزارش ایسنا، این محموله از طرف جامعه ورزش و جوانان استان سمنان وارد لرستان شده است.

مجتبی جانعلی، مدیرکل ورزش و جوانان سمنان در بدو ورود به خرم‌آباد اظهار کرد: امروز جامعه ورزشی استان سمنان بر حسب دستور وزیر ورزش و جوانان و استاندار و براساس وظیفه ذاتی و انسان‌دوستانه خود اولین محموله کمک به سیل‌زدگان را به لرستان ارسال کردند.

وی افزود: ‌جامعه ورزشی استان سمنان بلافاصله پس از این حادثه ناگوار دست بکار شده و اقدام به جمع‌آوری کمک‌های مردمی کرده‌اند.

مدیرکل ورزش و جوانان سمنان تصریح کرد: این محموله شامل اقلام‌ بهداشتی، غذایی، وسایل گرمایشی و سرمایشی است که در قالب سه نیسان به لرستان ارسال شده است.

وی گفت: مردم لرستان شرایط سختی دارند که امیدواریم هرچه سریع‌تر از این شرایط خارج شوند و به زندگی عادی برگردند.

تعطیلی یک هفته‌ای دانشگاه پیام نور لرستان

دانشگاه پیام نور لرستان نیز یک هفته‌ تعطیل شد.

به گزارش ایسنا، دانشگاه پیام نور استان در اطلاعیه‌ای بیان کرد: با توجه به سیل اخیر و خسارت‌های به‌وجود آمده، این دانشگاه جهت کمک و همکاری با مناطق سیل زده و حسب اطلاعیه ستاد مدیریت بحران استانداری، موافقت شورای منطقه ۱۰ پیام نور و دستور ریاست دانشگاه پیام نور تعطیل بوده و شروع فعالیت آموزشی، برگزاری کلاس‌های درس مراکز و واحدهای دانشگاه پیام‌ نور استان از روز شنبه ۲۴ فروردین است.
 
لازم به ذکر است فعالیت‌های اداری پیام نور لرستان از شنبه ۱۷ فروردین آغاز می‌شود بنابراین شروع به کار دانشگاه‌های مراکز دورود و پلدختر تابع تصمیم مدیریت بحران آن شهرستان‌ها است.

گاز پلدختر وصل‌شد

مدیرعامل شرکت گاز لرستان گفت: ظهر امروز با تلاش فراوان کارکنان شرکت گاز استان لرستان گاز شهر پلدختر وصل شد.

غلامرضا لطفعلیان در گفت‎وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: طی 2 روز گذشته و پس از قطع گاز این شهر برنامه‌ریزی و تلاش لازم برای وصل کردن گاز پلدختر آغاز شد.

وی ادامه داد: نتیجه تلاش شرکت گاز ظهر امروز به بار نشست و گاز این شهر وصل شد.

مدیرعامل شرکت گاز لرستان بیان کرد: با توجه به اینکه حدود 40 درصد از شهر قابلیت گازدار شدن ندارد، گاز بخش شرقی شهر هم اکنون وصل است.

١٢١نفر از سیل زدگان را به مناطق امن منتقل کردیم

رئیس مرکز فوریت‎های پزشکی لرستان گفت: ١٢١نفر از سیل زدگان را به مناطق امن منتقل کردیم.

به گزارش ایسنا، دکتر حسینعلی رفاهی اظهار کرد: با انجام عملیات‎های اورژانس هوایی استان 121 نفر افرادی که درسیل گرفتار شدند را به مناطق امن منتقل کردیم.

وی ادامه داد: این انتقال با سه فروند بالگرد با 28 سورتی پرواز تاساعت 20 روزسیزدهم فروردین 98 انجام شده است.

رئیس مرکز فوریت‎های پزشکی لرستان یادآور شد: 23نفر بیمار و مصدوم و مادرباردار به مراکز درمانی مختلف استان منتقل کرده است.

بیش از ۳۰۰ میلیارد خسارت به سلسله وارد شده است

فرماندار سلسله گفت: بیش از ۳۰۰ میلیارد خسارت به این شهرستان وارد شده است.

به گزارش ایسنا، خسروی اظهار کرد: اوضاع شهرستان تحت کنترل است. از مسئولین انتظار داریم نگاهشان براساس میزان خسارت باشد.

وی تصریح کرد: در برآورد اولیه به نظر می‌‎رسد بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان خسارت به شهرستان سلسله وارد شده است.

فرماندار سلسله یادآور شد: میزان خسارت به راه‌های شهرستان سلسله ۱۰۰ میلیارد برآورد شده است.

خسروی اضافه کرد: با بیش از ۳۰ روستا ارتباطمان قطع است.

وی ادامه داد: امکان هیچ‎گونه امدادرسانی به ۱۲ روستا اصلا وجود ندارد و هلال احمر هم هیچ اقدامی انجام نداده است.

صدور دفترچه بیمه رایگان برای سیل‌زدگان لرستانی

مدیر کل بیمه سلامت از صدور دفترچه بیمه رایگان برای سیل‌زدگان لرستانی خبر داد.

به گزارش ایسنا، شاهدخت فتحی‌بیرانوند در بازدید از مناطق سیل زده خرم‌آباد ضمن ابراز همدردی و دلجویی از سیل زدگان اظهار کرد:  برای سیل زدگان تحت پوشش بیمه سلامت دفترچه بیمه رایگان صادر می‌شود.

فتحی‌بیرانوند افزود: دفترچه‌های مفقود شده بیمه شدگانی که دچار  حادثه سیل شده‌اند، بدون رعایت زمان انتظار و به صورت رایگان صادر و در اختیار آنها قرار می‌گیرد.
 
وی تصریح کرد: به روسای ادارات شهرستان‌ها و دفاتر پیشخوان طرف قرار داد مناطق سیل‌زده استان ابلاغ شده  است، تسریع در ارائه  خدمات به بیمه شدگان سیل زده در اولویت کاری قرار گیرد.

امروز به تمام مناطق سیل زده بسته غذایی و امدادی ارسال می‌شود

مدیرکل مدیریت بحران لرستان گفت: تاکنون ۲۰۰ ماشین راهسازی به استان وارد شده است.

به گزارش ایسنا، آقامیرزایی اظهار کرد: تاکنون ۲۰۰ ماشین راهسازی به استان وارد شده است و تا امروز عصر نیز ماشین آلات دیگری وارد می‌شود.

وی ادامه داد: برای تمام شهرستان‎ها برنامه داریم و بعد از پلدختر به آنجا نیز رسیدگی می‌شود.

آقامیرزایی افزود: چون پلدختر اوضاع مناسب‎تری نسبت به بقیه شهرستان‎ها ندارد تمرکز خود را بر پلدختر گذاشته‎ایم.

مدیرکل مدیریت بحران لرستان گفت: امروز برنامه توزیع بسته‎های غذایی به کل مناطق سیل زده را داریم.

بازگشایی مسیر رفت محور خرم‌آباد- بروجرد

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای لرستان از بازگشایی مسیر رفت محور خرم‌آباد- بروجرد خبر داد.

به گزارش ایسنا، عباس شرفی اظهار کرد: مسیر رفت خرم‌آباد- بروجرد در منطقه هولاندشت که در سیل اخیر تخریب شده بود با همت راهداران بازگشایی و در حال حاضر تردد در آن برقرار شده است.

وی افزود: مسیر برگشت این محور از سمت بروجرد هم‌چنان مسدود است و تردد در این مسیر از محور بیرانشهر صورت می‌گیرد.

شرفی بیان کرد: هم‌چنین محور کاکارضا- بیرانشهر نیز با تلاش راهداران باز و تردد در آن برقرار شده است.

معمولان به آذوقه و مواد غذایی به شدت نیاز دارد

نماینده ویژه استاندار در معمولان با بیان این مطلب که نیار مبرم به آزادسازی ورودی‌های معمولان داریم، گفت: با همت مردم معمولان توانستیم  آرامش را به شهر برگردانیم.

به گزارش ایسنا، ولد ادامه داد: شهر معمولان به آذوقه و مواد غذایی به شدت نیاز دارد. ورودی شهر معمولان کاملا مسدود است.

این مسئول گفت: پنج دبیرستان برای اسکان سیل زدگان تعبیه شده که در حال حاضر ۵۰ خانوار در آنجا ساکن‌اند.

وی گفت: ۵۰۰ واحد مسکن در معمولان به صورت صددرصدی یا پنجاه درصدی تخریب شدند.

ولد گفت: بیمارستان صحرائی که قولش را داده بودند تاکنون تحقق پیدا نکرده است.

اعزام 15 اکیپ ارزیاب به شهرستان پلدختر

مدیرکل بنیادمسکن لرستان از اعزام 15 اکیپ ارزیاب به شهرستان پلدختر خبر داد.

به گزارش ایسنا، مسعود رضایی اظهار کرد: با توجه به شدت وقوع سیل و بروز خسارات به واحدهای مسکونی و تجاری در شهرستان پلدختر 15 اکیپ از نیروهای حوزه فنی مهندسی بنیاد مسکن  لرستان به شهرهای پلدختر و معمولان اعزام شد.

وی افزود: بسیاری از پل‌های کشکان را سیلاب از بین برده و راه‌های روستایی قطع و بخش‌هایی از روستاهای زورانتل، جلگه، بابازید، خرس در و چم مهر دچار آبگرفتگی شدید و تخریب شده است.

رضایی اضافه کرد: باهم افزایی بین بنیادمسکن و مدیریت بحران استان تلاش خواهیم کرد،خسارات وارده در کوتاه‌ترین زمان ممکن در اختیار مردم آسیب دیده از سیل قرارگیرد.

معاون فرماندار بروجرد: از سد خاکی مسکن مهر رفع خطر شد

معاون عمرانی فرمانداری بروجرد گفت: از سد خاکی مسکن مهر رفع خطر شد.

مسعود فلاح در گفت‎وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: در حال حاضر عملیات لایروبی نهر قلعه شمسی در حال انجام است.

وی تصریح کرد: هم‌چنین راه انحرافی به طول 100 کیلومتر از کنار سدخاکی ایجاد شده است.

معاون فرماندار بروجرد تصریح کرد: بعد از انجام عملیات لایروبی آب سد از طریق راه انحرافی آزاد می‎شود ولی مشکلی به دنبال نخواهد داشت.

فلاح اضافه کرد: اهالی مناطق قلعه شمسی و شهرک شهرداری با حفظ خونسردی خود به شایعات توجه نکنند و مطمئن باشند هیچ‎گونه خطری ساکنان این مناطق را تهدید نمی‎کند.

سیل زدگان نورآباد نیاز به وسائل گرمایشی دارند

امام جمعه نورآباد گفت: سیل زدگان نورآباد نیاز به وسائل گرمایشی دارند.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام جمیاری اظهار کرد: سپاه و ارتش امداد رسانی بسیار خوبی به نورآباد داشتند. اما منطقه پشت شهرداری نورآباد غرق در آب است و سایر منازل به پتو و وسایل گرمایشی نیاز دارند.

جمیاری با بیان این مطلب که مردم ۲۵۰ روستای نورآباد خانه به دوش شده‎اند و نیاز به کمک دارند، افزود: موادغذایی نیز از دیگر نیازهای مردم نورآباد است‌.

ضرورت تامین توالت و حمام برای سیل‌زدگان/واکسیناسیون کودکان سیل‌زده علیه 2 بیماری

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیردار وزارت بهداشت ضمن تشریح اقدامات انجام شده در جهت جلوگیری از بروز و طغیان بیماری‌های واگیر در مناطق سیل‌زده، در عین حال بر لزوم اهمیت مراقبت از سلامت سیل‌زدگان در کمپ‌ها و اردگاه‌ها و همچنین تامین توالت و حمام بهداشتی در این مناطق تاکید کرد.

دکتر محمدمهدی گویا در گفت‌وگو با ایسنا، درباره آخرین وضعیت بهداشتی مناطق سیل‌زده و اقدامات انجام شده جهت جلوگیری از بروز و طغیان بیماری‌های واگیر در این مناطق گفت: خوشبخانه تا کنون اتفاق خاصی در مورد بروز و طغیان بیماری‌های واگیر در هیچ کدام از مناطق سیل زده نداشتیم و این حاصل تلاش صدها نفر از کارکنان بهاشتی در این مناطق است.

وی با اشاره به فعالیت شبانه‌روزی کارکنان بهداشتی در مناطق سیل‌زده و رصد موارد به منظور جلوگیری از بروز و طغیان بیماری‌ها، گفت: به دنبال اقدامات انجام شده، تمام منابعی که می‌توانستند باعث طغیان بیماری‌های واگیر شوند، تحت کنترل درآمده‌اند و بر همین اساس هم با وجود گستردگی سیل در کشور، هیچ گونه طغیان بیماری اسهالی یا دیگر بیماری‌ها را نداشتیم.

ارسال کمک‎های سازمان نظام پزشکی به پلدختر و معمولان

رئیس شورای هماهنگی نظام پزشکی‌ خرم‎آباد گفت: درحالی‎که که سیل شهرستان پلدختر را درنوردیده و هم استانی‎های سیل زده در این منطقه نیاز مبرم به موادغذایی، پوشاک، دارو و... دارند، پزشکان عضو سازمان نظام پزشکی خرم‎آباد در اقدامی خداپسندانه و خودجوش اقدام به جمع‎آوری اقلام موردنیاز کرده و به پلدختر و معمولان ارسال کردند.

دکتر علاالدین شیخی در گفت‎وگو با خبرنگار ایسنا  اظهارکرد: دراولین حرکت یک محموله آب معدنی و یک محموله دارو به پلدختر ارسال و تعدادی از پزشکان متخصص و عمومی جهت درمان سیل زدگان در بیمارستان پلدختر مستقر شده‎اند.

راه‌اندازی بیمارستان سیار در پلدختر

رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان از راه‌اندازی بیمارستان سیار در پلدختر خبر داد.

به گزارش ایسنا، کورش ساکی در جلسه‌ی مدیریت بحران دانشگاه علوم پزشکی استان گفت: قطعی راه‌های دسترسی به شهرستان پلدختر مهم‌ترین مشکل موجود است.

وی ادامه داد: اقلام مورد نیاز دارویی و تجهیزاتی سیل‌زدگان فراهم شده است.

عکس تزیینی است

ساکی یادآور شد: بیمارستان امام خمینی(ره) پلدختر با امکانات مناسب جوابگوی مشکلات مصدومان و سیل‌زدگان است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان افزود: تیم هماهنگ کننده‌ی خدمات بهداشت و درمان با بالگرد به پلدختر اعزام شدند.

وی بیان کرد: بیمارستان ۶۴ تختخوابی سیار دانشگاه با تمام امکانات آماده‌ی اعزام به پلدختر است که به محض بازشدن راه‌های ارتباطی اعزام خواهند شد.

ساکی گفت: تیم‌های عملیاتی بهداشتی برای نظارت و کنترل شیوع بیماری‌های واگیر به مناطق سیل زده اعزام می شوند.

دو بیمارستان سیار در لرستان مستقر هستند

رئیس ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره) گفت: دو بیمارستان سیار در لرستان مستقر هستند.

به گزارش ایسنا، مخبر اظهار کرد: تاکنون ۲۵۰۰ تخته پتو، ۳۴ هزار بسته نان، ۶۵۰۰ کنسرو، ۳۲ هزار بطری آب، ۱۵۰۰ غذای گرم در بین مردم سیل زده لرستان توزیع شده است.

وی ادامه داد: هم‌چنین چکمه و بادگیر نیز توزیع شده است.

مخبر خاطرنشان کرد: دو درمانگاه سیار را راه‌اندازی کردیم که در لرستان مستقر هستند و برای ۲۰ هزار بیمار خدمت رسانی کرده‌اند.

این مسئول افزود: ۱۰ هزار وسائل خانگی از طرف مقام معظم رهبری به لرستان هدیه داده شده که در اولین فرصتی که بتوانیم به استان اعزام می‎کنیم.

وی گفت: ۱۵ هزار بسته لوازم تحریر به سرعت به استان ارسال می‎‌شود.

مخبر یادآور شد: ۵۰۰ ایستگاه پمپاژ استان از بین رفته‎اند که به آنها اعتبار اختصاص می‎دهیم.

درخواست فرماندار پلدختر برای تامین فوری اقلام زیستی سیل‌زدگان

فرماندار پلدختر با اشاره به کمبود اقلام غذایی و زیستی در پلدختر، خواستار تامین سریعتر این اقلام برای سیل‌زدگان شد.

به گزارش ایسنا، دستیاری - فرماندار پلدختر در توضیح وضعیت این شهرستان در پی سیلاب اخیر، گفت: بخش عمده‌ای از پل‌دختر و خانه‌ها زیر آب رفت و تخریب شد و متاسفانه زیرساخت‌ها و خطوط ارتباطی تخریب شده‌اند.

وی با اشاره به آنچه که "نبود برق و آب و تخریب صد در صدی زیرساخت‌ها" خواند، افزود: نیاز به کمک‌های فوری و آنی اقلام زیستی نظیر غذا، آب بسته بندی و نان و ... وجود دارد. 

وی در ادامه به کمبود لباس، پتو و چادر نیز اشاره کرده و افزود: امکانات وجود دارد اما متناسب با حجم حادثه نیست و کافی نیست. از کمک‌های مردم برای فرستادن اقلام مورد نیاز تشکر می‌کنیم اما همچنان نیاز فوری به اقلام زیستی داریم.

دستیاری با بیان اینکه مردم در پلدختر در مضیقه هستند، ضمن تاکید مجدد بر نیاز به کمک‌های فوری و آنی در تامین اقلام زیستی سیل‌زدگان، از نهادهای خبری و مسئولان خواست تا اخبار اوضاع را شفاف ارائه دهند.

تخصیص ۲۰۰ میلیارد تسهیلات قرض الحسنه به آسیب‎دیدگان سیل لرستان

مدیرکل کمیته امداد لرستان از تخصیص ۲۰۰ میلیارد تسهیلات قرض الحسنه به آسیب‎دیدگان سیل استان خبرداد.

جاسم محمدی فارسانی در گفت‎وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: ۲۰۰ میلیارد ریال وام در قالب تسهیلات ۵۰ میلیون ریالی برای آسیب دیدگان سیل لرستان در نظر گرفته شده است.

وی افزود: این تسهیلات از منابع صندوق قرض‎الحسنه امداد ولایت این نهاد تامین هم اکنون در حساب استان واریز شده است.

محمدی فارسانی به پرداخت آسان و کمترین ضمانت اشاره کرد و گفت: از روز شنبه ۱۷ فروردین جاری از طریق مددکاران مناطق سیل‎زده قابل پیگیری است.

تیم‎های اضطراری از استان‎های اصفهان، مرکزی و همدان در پلدختر و معمولان مستقر می‎شوند

رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر گفت: تیم‎های اضطراری سازمان از استان‎های اصفهان، مرکزی و همدان در پلدختر و معمولان مستقر می‎شوند.

مرتضی سلیمی در گفت‎وگو با ایسنا، اظهار کرد: کمک‎های امدادی و اقلام مورد نیاز مردم پلدختر و معمولان را از طریق بالگرد برای سیل زدگان فرستادیم.

وی ادامه داد: مسیر زمینی برای امدادرسانی به معمولان مسدود است.

‎ رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر بیان کرد: ٢٠٠تخته چادر، ۵ ٠٠عدد غذای بسته‎ای یک ماهه، ٧٠٠٠ بطری و... را بین سیل زدگان پلدختر توزیع کردیم.

سلیمی اضافه کرد: امروز ١٠سورتی پرواز برای پلدختر انجام شده و چنانچه مسیر زمینی باز شود سرعت ارائه خدمات افزایش می‎یابد.

وی گفت: کار امداد رسانی سخت و دشوار است  حتی نیروهای امدادی را با بالگرد به منطقه منتقل کردیم.

این مسئول عنوان کرد: برای تامین اقلام دارویی با دانشگاه علوم پزشکی لرستان همکاری لازم را داریم و هماهنگی‎های لازم را انجام دادیم  تا تیم‎های اضطراری سازمان از استان‎های اصفهان، مرکزی و همدان در پلدختر و معمولان مستقر شوند.

سلیمی در مورد آخرین وضعیت خرم‎آباد گفت: پوشش کامل امدادی در این شهر انجام شده است.

آب 205 روستای سیل‎زده لرستان وصل شد

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی لرستان گفت: آب 205 روستای سیل‎زده استان وصل شد.

به گزارش ایسنا، علیرضا کاکاوند در جمع خبرنگاران، اظهارکرد: از مجموع 650 روستای خسارت دیده از سیل آب 205 روستای استان وصل شد.

وی تصریح کرد: باید هر چه سریع‌تر راه دسترسی به روستاها بازگشایی شود تا بتوانیم اقدامات لازم جهت آبرسانی به این مناطق را انجام دهیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی لرستان خاطرنشان کرد: به‌صورت مستمر و شبانه روزی و با همه امکانات پیگیر خدمات رسانی به سیل زدگان هستیم.

کاکاوند اضافه کرد: متاسفانه حجم خسارات وارده به معمولان و پلدختر خیلی زیاد است.

بخشدار شاهیوند: قطع راه ارتباطی و عدم آنتن دهی شبکه مخابرات بزرگترین مشکل ماست

بخشدار شاهیوند گفت: قطع راه ارتباطی و عدم آنتن دهی شبکه مخابرات بزرگترین مشکل ماست.شاهیوند را دریابید در حال حاضر برق این بخش قطع است.

زمانی در گفت‎وگو با ایسنا اضافه کرد: خوشبختانه تلفات جانی نداشتیم و چون با بلندگو به اهالی روستاهای حاشیه کشکان گفتیم تخلیه کنند تلفات انسانی نداشتیم اما خسارات زیادی به منازل مردم وارد شده است.

وضعیت روستاهای سنگ تراشان و نوژیان کمتر از پلدختر نیست

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) لرستان گفت: یک دستگاه نانوایی از مشهد در مسیر است تا در اداره کمیته امداد پلدختر مستقر شود.

جاسم محمدی فارسانی در گفت‎وگو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه کمیته امداد لرستان از طریق مددکاران از سراسر استان خدمات رسانی را از دو روز گذشته انجام دادند، افزود: این افراد وضعیت مددجویان و آسیبدیدگان ناشی از سیل را دنبال می‌کنند.

وی گفت: در کنار مردم هستیم و انان بابت خساراتی که دیدند نگران نباشند.

محمدی فارسانی اضافه کرد: یک دستگاه نانوایی از مشهد به استان می‎آید تا در محل اداره امداد پلدختر مستقر کنیم همچنین تیم آشپزی اصفهان را نیز برای ارائه خدمت و غذای گرم در این منطقه مستقر خواهد شد.

مدیرکل کمیته امداد لرستان افزود: سایر شهرهای استان نیز دچار سیل زدگی شدند و وضعیت روستاهای سنگ تراشان و نوژیان دست کمی از وضعیت پلدختر ندارند و سه کامیون برای خدمات رسانی به این دو روستا فرستادیم و بناست استان قم نیز ٣٠هزار پرس غذای گرم را فردا پس فردابه لرستان ارسال کنند.

محمدی فارسانی گفت: ظرف ۴٨ساعت آینده دو ماه مستمری به کارت‎های ولایت مددجویان واریز می‎شود و مبلغ ٢٠میلیارد تومان وام در نظر گرفته شده که برای هر مددجو با سقف پنج میلیون تومان به آسیب دیدگان پرداخت خواهد شد.

وی گفت: دکتر فتاح فردا به لرستان و برای بازدید از مناطق سیل زده حضور می‌یابد.

مشکلی برای تامین تجهیزات و داروی سیل‌زدگان وجود ندارد

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی لرستان از ارسال سه کامیون اقلام بهداشتی و دارویی مورد نیاز سیل‌زدگان با بالگرد به پلدختر خبر داد.

به گزارش ایسنا، سپهوند در جلسه‌ی مدیریت بحران دانشگاه علوم پزشکی استان اظهار کرد: خوشبختانه مشکلی برای تامین تجهیزات و داروی سیل‌زدگان وجود ندارد.

وی ادامه داد: یک کامیون اقلام بهداشتی و دارویی مورد نیاز سیل‌زدگان با بالگرد به پلدختر فرستاده شد.

سپهوند تصریح کرد: وسایل بهداشتی، داروهای عمومی و مورد نیاز به ویژه آنتی بیوتیک‌ها، اقلام درمانی مانند سرم و آنژوکت، داروهای بیماران خاص مانند دیابت و بیماران قلبی مهم‌ترین اقلام ارسالی این محموله بودند.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی لرستان افزود: امروز نیز دو کامیون دیگر از این اقلام ارسال خواهند شد.

مسیر ریلی تهران -جنوب باز شد

مدیرکل راه و شهرسازی لرستان از بازگشایی مسیر ریلی تهران -جنوب باز شد.

به گزارش ایسنا، مهندس رضا خالقی با بیان این‌که به دلیل رانش زمین و ریزش کوه در مسیر خطوط ریلی استان، راه آهن سراسری تهران - جنوب 12فروردین امسال بسته شده بود که با تلاش های صورت گرفته این از امروز این مسیر فعال است، افزود: 155 کیلومتر از مسیر ریلی تهران جنوب در محدوده لرستان قرار دارد.

وی بیان کرد: با توجه به شرایط کوهستانی منطقه مسیر عبور راه آهن در لرستان فنی ترین بلاک مسیر در ناحیه راه آهن سراسری محسوب می‎شود که دارای 19 دهنه تونل به طول بیش از 9 کیلومتر، 6 دهنه پل به طول 567 متر و 44 دهنه قوس است.

مشکل دارو و تجهیزات برای سیل‌زده‌های لرستان نداریم

رئیس اورژانس کشور گفت: مشکل دارو و تجهیزات برای سیل‌زده‌های لرستان نداریم.

به گزارش ایسنا، دکتر پیرحسین کولیوند در جلسه هماهنگی امداد و کمک‌رسانی به پلدختر و معمولان اظهار کرد: در کشور حوادث زیادی را تجربه کردیم که از جمله می‌توان به زلزله کرمانشاه اشاره کرد.

وی بیان کرد: در این حادثه هر پنج دقیقه یک مصدوم هلی‌برد می‌شد و در هیچ جای دنیا مانند ایران ژنرال‌ها و مسئولین پای کار نیستند.
 
کولیوند با اشاره به اینکه در این حادثه پیشگیری خوبی به عمل آمد، افزود: این وسعت سیل و خسارت در هر جای دیگری از دنیا بود طبیعتا تلفات بیشتری داشت.
 
رئیس اورژانس کشور گفت: مسئولان با هوشیاری، همکاری و پیگیری مطلوب باعث شدند تا تلفات آن‌چنانی نداشته باشیم.
 
وی بیان کرد: تقریبا بین ۱۵۰ تا ۱۶۰ مصدوم به مراکز درمانی منتقل شدند که ۱۵ تا ۱۶ نفر از آنان بستری شد.
 
کولیوند از آمادگی بیمارستان‌ها خبر داد و بیان کرد: به لحاظ دارویی و تجهیزات مشکلی نداریم.

اعزام ۱۶۶ مصدوم به بیمارستان امام(ره) پلدختر

‍رئیس اورژانس کشور از اعزام ۱۶۶ مصدوم به بیمارستان امام(ره) پلدختر خبر داد.
 
به گزارش ایسنا منطقه لرستان، پیرحسین کولیوند در جلسه‌ی مدیریت بحران دانشگاه علوم پزشکی استان گفت: سه بالگرد از اورژانس کشور و یک بالگرد از اورژانس ایلام به پلدختر اعزام شدند.
 
وی ادامه داد: تمام امکانات اورژانس لرستان مشغول خدمت رسانی و ارسال کمک به مناطق سیل زده هستند.


کولیوند خاطرنشان کرد: تاکنون ۱۲ مصدوم از روستای چم مهر، ۴ نفر از بابازید و ۱۵۰ نفر از سایر نقاط شهرستان به بیمارستان امام(ره) پلدختر اعزام و مورد درمان قرار گرفته‌اند.
 
رئیس اورژانس کشور تاکید کرد: در خصوص ارائه‌ی خدمات درمانی در پلدختر مشکلی وجود ندارد.
 
وی بیان کرد: آمادگی کمک‌های تکمیلی از سوی وزارت بهداشت وجود دارد. مدیریت وضعیت بهداشت و تامین غذا و دارو مهم‌ترین نیازها هستند.

فعالیت صد اکیپ اجرایی برای برق‌دار شدن روستاهای سیل‌زده لرستان

مدیرعامل شرکت توزیع برق لرستان گفت: ۶۷۰ روستای استان در سیل اخیر بی برق شدند.

به گزارش ایسنا، مهندس فریدون خودنیا در خصوص خسارات وارده به شبکه های توزیع برق استان را که در اثر سیل ۱۲ فروردین متحمل شدند، اظهار کرد: ۶۷۰ روستای استان و بخش اعظمی از شهر پلدختر و جنوب شهر خرم آباد و بخش‌های اطراف و همچنین کل شهر معمولان در معرض سیل قرار گرفته که علاوه بر بی برق شدن خسارات فراوانی به تاسیسات برقی آنها وارد آمده است.

مدیر عامل برق لرستان گفت: حدودا ۳۲۰۰۰ خانوار روستایی در اثر سیل بی برق شدند.

وی گفت: تا امروز ۱۴ فروردین ساعت ۹ صبح ۲۹۱ روستا با همت تلاشگران صنعت برق استان برق‌دار شده‌اند.

این مسئول بیان کرد: در ساعات اولیه سیل بدلیل قطع راههای ارتباطی امکان خدمات رسانی وجود نداشت و به مرور با بسیج امکانات ۸۵ اکیپ در سراسر استان به کمک مردم سیل زده شتافتند.

خودنیا گفت: در حال حاضر آمار اکیپ‌ها را به ۱۰۰ تیم قوی رساندیم.

وی در پایان گفت: هم اکنون ۱۰۰ اکیپ توانمند و اجرایی در حال تامین برق روستاهای بی برق بوده و همچنان با تمام توان خود خدمت رسانی می‌کنند.

در هیچ حادثه‌ای مانند سیل اخیر لرستان اطلاع‌رسانی نشده بود

دبیرکل جمعیت هلال احمر کشور گفت: در هیچ حادثه‌ای مانند سیل اخیر لرستان اطلاع‌رسانی نشده بود.
 
به گزارش ایسنا منطقه لرستان، دکتر محمودرضا پیروی در جلسه ستاد بحران استان اظهار کرد: شاید هیچ زمانی مثل سیل اخیر به مردم هشدارهای لازم داده نشده تا مردم تخلیه کنند.
 
وی با بیان این‌که اقلام مورد نیاز مانند چادر در دو منطقه پلدختر و معمولان توزیع شده است، گفت: روز گذشته تنها ۱۰ تیم از اصفهان به صورت زمینی وارد پلدختر شدند که با مصیبت آمدند.
 
پیروی با بیان اینکه ۲۵ تیم هم از خود استان وارد مناطق سیل‌زده شده‌اند، ادامه داد: همچنین ۴ تیم کردستانی به این مناطق آمده‌اند.
 
دبیرکل جمعیت هلال احمر کشور از توزیع ۷۰۰ چادر در پلدختر طی روز گذشته خبر داد و افزود: امروز هم ۲۰۰ چادر دیگر ارسال خواهد شد.
 
۷۵ روستای مرکز لرستان آب ندارند

مدیرعامل آبفار لرستان از وصل شدن آب ۴۵ روستای سیل‌زده استان خبر داد.

به گزارش ایسنا، علیرضا کاکاوند اظهار کرد: آب شرب ۱۲۰ روستا در شهرستان خرم‌آباد مشکل‌دار بود که ۴۵ روستای آن برطرف شد.

وی بیان کرد: ۱۵۰ هزار نفر در قالب ۶۲۰ روستا مشکل قطعی آب دارند که هم‌اکنون آب ۱۰۸ روستا وصل شد.
 
کاکاوند ادامه داد: همچنین برای رفع مشکل آب روستاها ۳۵ تانکر آبرسان و ۲۰ کیلومتر لوله از استان‌های یزد، فارس، سیستان و بلوچستان، البرز، تهران و آذربایجان شرقی به لرستان ارسال شده است.
 
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی لرستان اضافه کرد: برای تامین آب روستاییان به آب بسته بندی، لوله و اتصالات، موتور دیزل، ژنراتور برق و تانکر سیار نیاز داریم و اکیپ‌های اجرایی به‌خصوص جوشکار و لوله کش باید به لرستان اعزام شوند.
 
وی افزود: در صورت دسترسی به راه‌های روستای ظرف مدت یک هفته آب شرب تمام روستاهای لرستان وصل می‌شود.


شایعه کشته‌شدن تعدادی از مردم در سیل پلدختر صحت ندارد

رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر گفت: شایعه کشته‌شدن تعدادی از مردم در سیل پلدختر صحت ندارد.

به گزارش ایسنا  سلیمی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: خوشبختانه با تلاش‌های صورت گرفته شرایط نسبت به روزهای گذشته در مناطق سیل زده بهتر شده است.

رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر بیان کرد: در صورتی که بارندگی جدیدی نداشته باشیم، فرایند کمک‌رسانی افزایش می‌یابد.

خسارت سیل به ۵۰۰۰ واحد مسکونی و تجاری شهرستان دلفان

فرماندار دلفان از خسارت سیل به ۵۰۰۰ واحد مسکونی و تجاری این شهرستان خبر داد.
 
حشمت بهمنی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا منطقه لرستان، اظهار کرد: اوضاع در این شهرستان آرام است و در حال بازگشایی روستاها هستیم.
 
وی با بیان اینکه وضعیت امدادی به نحو مطلوب در حال انجام است، افزود: خدمات زیربنایی مانند آب، برق و گاز نیز وصل هستند.
 
بهمنی بیان کرد: این شهرستان در سیل اخیر دچار بحران شده و نیازهای خود را به صورت مکتوب اعلام کرده‌ایم؛ ماشین‌های راهسازی نیز در حال ورود به منطقه هستند.
 
فرماندار دلفان با اشاره به کمبود اکیپ‌های ارزیاب گفت: متاسفانه برای برآورد خسارات نیروهای شهرستان محدود هستند و قرار است از دیگر استان‌ها نیروهای کمکی برسد.
 
وی تصریح کرد: نزدیک به ۵۰۰۰ واحد مسکونی و تجاری آسیب‌دیده‌اند و مردم انتظار دارند سریعا واحدشان ارزیابی شود.
 
بهمنی از مردم خواست که به ادارات مراجعه نکنند چراکه خود تیم‌های ارزیاب به درب منازل رفته و کار برآورد خسارات را انجام می‌دهند.
 
بهمنی با اشاره به خسارت ۱.۵ میلیارد تومانی به برق این شهرستان اظهار کرد: خانه‌های روستایی بین ۳۰ تا ۷۰ درصد تخریب شده‌اند.

گاز 17 روستای شهر معمولان وصل شد

مدیرعامل شرکت گاز لرستان از وصل شدن گاز 17 روستای شهر معمولان خبر داد.
 
به گزارش ایسنا منطقه لرستان، غلامرضا لطفعلیان اظهار کرد: با تلاش فراوان کارکنان شرکت، گاز 17 روستای شهر معمولان وصل شد.
 
وی اضافه کرد: امیدواریم با بهبود شرایط امکان وصل شدن گاز شهر معمولان فراهم شود.
 
مدیرعامل شرکت گاز لرستان ادامه داد: تلاش برای گازدار کردن تمامی مناطق ادامه دارد.

امدادرسانی به ۲۴۱ روستای سیل‌زده لرستان توسط جمعیت هلال احمر

مدیرعامل جمعیت هلال احمر لرستان از امدادرسانی به ۲۴۱ روستای سیل‌زده استان خبر داد.

به گزارش ایسنا ، صارم رضایی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: از ابتدای سال جاری و در پی سیلاب‌های اخیر جمعیت هلال احمر استان به بیش از ۳ هزار و ۸۰۰ خانوار امداد رسانی کرده است.

وی افزود: بیش از ۱۱ هزار نفر در سیلاب‌های اخیر نیز اسکان اضطراری داده شد.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر لرستان گفت: در این عملیات‌ها از ۱۱۰ پرسنل و ۳۷۷ داوطلب بهره برده‌ایم که در پی آن ۲۳ دستگاه آمبولانس ۵۸ تک کابین و دو کابین و از ۳۶ موتور پمپ و لجن‌کش نیز استفاده شده است.
 
وی افزود:۸۲۰ رول پلاستیک، توزیع بیش از ۱۷۰ کلمن آب و ۳۳۰ ست ظروف به همراه اقلامی نظیر قند و شکر، پتو، حبوبات، موکت، هیتر برقی، والور و کنسروجات از اقدامات جمعیت هلال احمر لرستان به سیل زدگان بوده است.


وی افزود: بیش از ۱۵۰۰ پک ۷۲ ساعته و ۱۳۰۰ پک یک ماهه و همچنین از ۲۲۰ پک ۲۴ ساعته نیز از دیگر اقلام زیستی ارائه شده جمعیت هلال احمر به افراد متاثر از سیلاب بوده است.
 
وی گفت: در سیلاب اخیر نیز با رایزنی های صورت گرفته از سوی جمعیت هلال احمر ۶ دستگاه بالگرد در نظر گرفته شده که در روز نخست بیش از ۶۴ سورتی پرواز انجام شد.
 رضایی اظهار کرد: با حمایت رئیس جمعیت هلال احمر کشور، دبیر کل و همچنین رئیس سازمان امداد و نجات،بیشتر از آمار افراد حادثه دیده اقلام امدادی و زیستی به استان ارسال شده و هیچ نگرانی در بحث امداد رسانی به سیل زدگان پلدختر و معمولان وجود ندارد.
 
مدیرعامل جمعیت هلال احمر لرستان تصریح کرد: امیدواریم با همدلی و همکاری بیشتر مردم پلدختر و معمولان بتوانیم در شرایط بهتری امدادرسانی لازم را ارائه دهیم.

۸۸ روستای در خاموشی نوبرانه سیل در شهرستان چگنی

سیل ۸۸ روستای شهرستان چگنی را در خاموشی برد.

به گزارش ایسنا، بهمن رشنو مدیر برق شهرستان چگنی در جلسه تامین برق روستاهای بی برق آسیب دیده از سیل دوم که با حضور مدیرعامل معاونت بهره‎برداری و دیسپاچینگ برگزار شد، اظهار کرد: در اثر سیل دوم دیروز ۸۸ روستای چگنی با جمعیت ۴۶۰۰ خانوار بی برق شده و به خاطر هجوم سیل وحشتناک‌ خسارات فراوانی به میزان ۶ میلیارد تومان معادل شصت میلیارد ریال به شبکه‌های توزیع برق وارد شده است.

مدیر برق چگنی اظهار کرد: بیش از ۸ کیلومتر شبکه فشار متوسط و حدود ۲.۵ کیلومتر شبکه فشار ضعیف بطور کلی تخریب شده است.

یک سوم شهرستان دورود و ازنا به زیر آب رفته است

نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس گفت: یک سوم شهرستان به زیر آب رفته است .

مجید کیانپور در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهارکرد: سد مروک سرریز کرده و با دبی ۱۵۰ مترمکعب به رودخانه تیره است.

وی با بیان اینکه وضعیت شهر دورود بحرانی است،ادامه داد: چنانچه ۴۰۰ الی ۴۵۰ متر مکعب آب ا ز بخش سیلآخور به سمت درود بیاید با توجه به اینکه رودخانه اصلی درود اکنون با ظرفیت ۴۲۰ متر مکعب کامل پر شده و آب بر روی پل‌ها را گرفته است قطعا با بحران مواجه می‎شویم.

نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس گفت: مردم  در حال تخلیه کردن منازل خود در حاشیه رودخانه‌ها هستند.

کیانپور با تاکید براین‌که تلاشمان این است که تلفات جانی نداشته باشیم، خاطرنشان کرد: راه اصلی استان از شرق به غرب کاملاً قطع است.

۳۸ روستا در محاصره سیل قرار دارند

نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس گفت: ۳۸ روستا در محاصره سیل قرار دارند.

مجید کیانپور در گفت‎وگو با خبرنگار ایسنا در مورد وضعیت دورود اظهار کرد: متاسفانه در استان شهرهای دورود، نورآباد، پلدختر، خرم‎آباد و کوهدشت با سیل دست و پنجه نرم می‌کنند.

وی ادامه داد: درود و ازنا وضعیتی بحرانی دارد و حتی شاید فراتر از وضعیت قرمز باشد.

کیانپور عنوان کرد: هم اکنون راه ارتباطی بیش از ۱۳ روستا قطع شده و ۱۱ روستا نیز برق ندارند.

نماینده مردم دورود و ازنا درمجلس شورای اسلامی بیان کرد :۸ روستا در محاصره سیل بوده و سیل وارد ۲۰ روستا شده و آسیب زیادی به آن‌ها وارد کرده است.

پروازها در فرودگاه خرم‌آباد برقرار می‌شود

مدیر فرودگاه خرم‌آباد از برقراری پروازها دراین فرودگاه خبر داد.
 
به گزارش ایسنا، غلام‌رضا بنی‌صدر اظهار کرد: عملیات پاکسازی باند و سطوح پروازی فرودگاه خرم‌آباد در اثر سیل اخیر به اتمام رسیده است.
 
وی ادامه داد: به این ترتیب پروازهای برنامه‌ای و مسافری این فرودگاه طبق برنامه انجام می‌گیرد.

150 هزار روستایی سیل‌زده لرستانی مشکل آب دارند

مدیرعامل آبفار لرستان گفت: 150 هزار روستایی سیل‌زده با مشکل آب مواجه هستند.

به گزارش ایسنا، علیرضا کاکاوند اظهار کرد: در جریان سیل اخیر 130 میلیارد تومان به شبکه‌های آبرسانی روستایی استان خسارت وارد شد.
 
وی با اشاره به اقدامات شرکت آبفار در رابطه با سیل اخیر استان افزود: برای آبرسانی به روستاهای خسارت‌دیده آب بسته بندی، لوله اتصالات و تانکر سیار مهمترین نیاز ما جهت رفع مشکل روستاها است.
 
کاکاوند ادامه داد: همچنین نبود راه دسترسی عمده‌ترین مشکل ما در جهت امدادرسانی به روستاییان است.
 
به گفته کاکاوند 40 اکیپ اجرایی آب و فاضلاب روستایی لرستان در پلدختر مستقر و چندین تانکر سیار آبرسانی از سایر استان‌ها به مناطق آسیب‌دیده از سیل وارد شده‌اند.

انجام ۲۴ سورتی پرواز به مناطق سیل‌زده لرستان

معاون عملیات سازمان امدادونجات هلال احمر از انجام ۲۴ سورتی پرواز به مناطق سیل‌زده لرستان خبر داد.
 
به گزارش ایسنا، شاهین فتحی‌پور اظهار کرد: طی یک عملیات توسط امدادگران هلال احمر استان ۱۳ نفر از کارکنان شرکت نفت که در روستای افرینه در محاصره آب بودند نجات یافتند.
 
وی به نحوه امدادرسانی و توزیع اقلام میان سیل زدگان لرستانی نیز اشاره کرد و افزود: به محض روشن شدن هوا اقدام به امدادرسانی با بالگرد کردیم و اقلام امدادی بین حادثه‌دیده‌ها توزیع شد.
 
فتحی‌پور ادامه داد: این کمک‌ها به پلدختر و سایر مناطق سیل‌زده ارسال می‌شود.
 
معاون عملیات سازمان امدادونجات هلال احمر گفت: با توجه به گستردگی مناطق سیل‌زده این کمک‌ها همچنان ادامه دارد.

امداد رسانی به ٢۴١ روستای لرستان

مدیرکل بحران لرستان از امداد رسانی به241 روستای استان خبر داد.

غلامرضا آقامیرزایی در گفت‎وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: تاکنون به 241روستای استان اندادرسانی انجام شده است که از این تعداد 40 روستا در پلدختر با ٢٣٠٠ خانوار بودند.

وی از اسکان 3845 نفر در استان خبرداد و افزود: ٢٧تیم عملیاتی هلال احمر در پلدختر مستقر هستند.

وی بیان کرد: هنگام شب امکان پرواز وجود ندارد و بصورت زمینی اقلام را به دست سیل زدگان خواهیم رساند.


بیمارستان پلدختر فعال است

رئیس سازمان اورژانس کشور گفت: بیمارستان پلدختر فعال است.

به گزارش ایسنا، کولیوند با بیان اینکه روز گذشته ١٢نفر گرفتار در سیلاب روستاهای پلدختر از طریق اورژانس هوایی ایلام نجات یافتند.

وی اضافه کرد: تاکنون 150مصدوم را از پلدختر به خرم‎آباد جابجا کردیم که 15 نفر آنها بستری و مابقی ترخیص شدند.

رئیس سازمان اورژانس کشور بیان کرد: در مناطقی که دسترسی نداریم خدمات با امداد هوایی انجام می‎شود و دیشب نیز تیم واکنش سریع  را از طریق زمینی با دارو و تجهیزات به پلدختر فرستادیم.

وی گفت: سیستمی در دانشگاه علوم پزشکی لرستان راه‎اندازی شده تا تعداد بیماران‎های ریسک مشخص شود.

کولیوند افزود: بیمارستان پلدختر فعال است و پزشکان، پرستاران و اقلام دارویی را از طریق بالگردها به منطقه سیل زده ارسال کردیم.

خسارت سیل به ۳۰۰۰ واحد مسکونی و تجاری در شهرستان پلدختر

مدیرکل بنیاد مسکن لرستان از خسارت سیل به ۳۰۰۰ واحد مسکونی و تجاری در شهرستان پلدختر خبر داد.
 
به گزارش ایسنا، مسعود رضایی با اشاره به آخرین وضعیت مناطق سیل‌زده استان اظهار کرد: حدود ۳۰۰۰ واحد در پلدختر دچار خسارت شده‌اند.
 
وی اضافه کرد: این واحدها تخریب و یا دچار آبگرفتگی شدند که نیاز به ترمیم و بازسازی دارند.
 
رضایی بیان کرد: هم‌اکنون در حال ارزیابی هستیم تا با اقدامات به موقع تسهیلات و وام‌های بلاعوض را به حادثه‌دیده‌ها بتوانیم پرداخت کنیم.
 
مدیرکل بنیاد مسکن لرستان گفت: امیدواریم که بتوانیم هرچه سریع‌تر کار بازسازی را آغاز کنیم برای همین از مردم درخواست می‌شود ضمن حفظ آرامش در آماربرداری و انجام کارهای کارشناسی به ما کمک کنند.

راه ۵۶ روستای کوهدشت قطع است

فرماندار کوهدشت گفت: راه ۵۶ روستای این شهرستان قطع است.

آزادبخت در گفت‎وگو با ایسنا با بیان این‌که با بارندگی اخیر حجم عظیمی از سیلاب وارد کوهدشت شد، افزود: آب وارد واحدهای مسکونی و تجاری شده و خسارات زیادی به شهروندان وارد کرده است.

فرماندار کوهدشت بیان کرد: سیلاب در سطح شهرستان به مسیرهای  روستایی خسارت عمده وارد کرده و حتی مسیر گردشگردی شیرز در بخش مرکزی کوهدشت با سه پل در این مسیر کاملا تخریب شده است.

وی افزود: هم‌چنین آب ٢٧روستای این شهرستان قطع شده است.

تامین نظم و امنیت مهمترین اولویت پلیس در مناطق سیل زده است

جانشین فرمانده ناجا گفت: تامین نظم و امنیت مهمترین اولویت پلیس در مناطق سیل زده است.

به گزارش ایسنا، سردار ایوب سلیمانی در بدو ورود به فرودگاه خرم‌آباد اظهار کرد: پلیس علاوه بر موضوع سفرهای نوروزی برای برقراری امنیت و کمک به امداد و نجات و نظم در تردد حضور جدی در استان‌های سیل زده داشته است.

وی در ارتباط با وضعیت پلدختر، افزود: برای کمک رسانی به مردم در این منطقه نیاز به نظم و امنیت مناسب بوده لذا در این راستا وارد عمل شده‌ایم و در سفر امروز ضمن بازدید دستورات لازم را صادر خواهیم کرد.

جانشین فرمانده ناجا حضور میدانی از منطقه و تامین امنیت و مدیریت توزیع امکانات و اسکان سیل زدگان را از اهداف مهم سفر خود به لرستان برشمرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha