به گزارش ایسنا ، خودنیا مدیرعامل شرکت برق لرستان در این باره گفت: در اثر سیل اخیر برق ۸۳ روستای شهرستان پلدختر قطع شد.
وی ادامه داد: ۶۴ کیلومتر شبکه فشار متوسط (۲۰ کیلوولت) و ۲۷ کیلومتر شبکه فشار ضعیف و ۲۹ دستگاه پست هوایی برق در اثر سیل تخریب شد.
خودنیا اضافه کرد: در جلسه مدیریت بحرانی که تشکیل دادیم مصوب شد که ۱۵ اکیپ از نیروهای اجرایی مدیریت برق شهرستانهای خرم آباد، کوهدشت، دورود و رومشکان به عنوان نیروهای کمکی در اسرع وقت به پلدختر اعزام شوند.
مدیرعامل شرکت برق لرستان یادآور شد: ستاد بحران این شرکت کلیه نیروهای اجرایی شهرستان پلدختر را نیز بسیج و به اکیپهای کمکی افزوده و راهی مناطق سیلزده شهرستان کردند.
وی افزود: بر اساس آمار حاصله ۸۳ روستای شهرستان پلدختر بی برق شده بودند که بلافاصله نیروهای اجرایی برای تأمین برق آنها از روز دوشنبه وارد عمل شده و تا عصر سهشنبه ۷۸ روستا مجدداً برقدار شدند.
مدیرعامل شرکت برق لرستان گفت: ۱۲۰۰ خانوار در این سیل ویرانگر بی برق شده بودند که فقط ۵ روستا با ۶۵ خانوار بیبرق هستند و با تلاش شبانهروزی نیروها ۷۸ روستا با ۱۱۳۵ خانوار برقدار شدند.
وی خسارات وارده در حوزه مدیریت برق شهرستان پلدختر را ۱۵.۸ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: ۶۴ کیلومتر شبکه فشار متوسط و ۲۷ کیلومتر شبکه فشار ضعیف و ۲۹ دستگاه پست هوایی در این منطقه بهطور کلی تخریب شده است.
استاندار لرستان:
دولت تلاش خواهد کرد بخش عمدهای از خسارات سیل را جبران کند
دکتر سیدموسی خادمی در حاشیه ارتباط مستقیم ویدئو کنفرانس با دکتر روحانی رئیس جمهور در جمع خبرنگاران اظهارکرد: در پی بارشها و وقوع سیل اخیر شهرهایی مانند پلدختر، خرمآباد و چگنی دچار مشکلاتی شدند که در این رابطه تمهیداتی اندیشیده شد و خسارات به حداقل ممکن رسیدند.
وی با بیان اینکه تا به حال مسئله خاصی نداشتهایم، افزود: هماکنون مقداری مشکل در شهر دورود وجود دارد چرا که آبدهی رودخانه آن بالا رفته و احتمال وارد آمدن خسارت وجود دارد.
خادمی از تمامی شهروندان دورودی خواست تا منازلشان در حاشیه رودخانه را ترک و به مکانهای امن بروند.
استاندار لرستان با اشاره به اینکه تمامی نیروهای امدادرسان در حال تلاش برای به حداقل رساندن خسارتهای احتمالی سیل هستند، گفت: با توجه به جریان بالای آب، احتمال ورود آن به منازل و اماکن وجود دارد.
وی ادامه داد: از مردم تقاضا داریم که با نیروهای امدادرسان همکاری کرده و محلهای خطرخیز را ترک کنند.
دکتر خادمی به وارد آمدن خسارت به زیربناهای استان اشاره کرد و افزود: بخش کشاورزی و زیرساختهای آب، برق، گاز و راه دچار آسیبهایی شدهاند و البته آمار دقیق آنها هنوز جمعآوری و محاسبه نشده است.
استاندار لرستان تصریح کرد: اطلاعات لازم توسط دستگاههای مرتبط احصا و پس از جمعبندی در ستاد بحران استان تلفیق شده و به مرکز ارسال خواهند شد.
وی خاطرنشان کرد: در تماس تصویری با دکتر روحانی ایشان گفتند که دولت تلاش خواهد کرد بخش عمدهای از این خسارات را جبران کند.
مدیر کل بنیاد مسکن لرستان خبر داد
اعزام ۵ اکیب ارزیاب به شهرستان پلدختر برای برآورد خسارت سیل
به گزارش ایسنا، مسعود رضایی اظهارکرد: با توجه به شدت وقوع سیل و خسارتهای وارده به واحدهای مسکونی در شهرستان پلدختر ۵ اکیپ از نیروهای فنی مهندسی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان لرستان به منظور ارزیابی میزان خسارت وارده به واحدهای آسیبدیده از سیل به شهرستان پلدختر اعزام شدند.
رضایی افزود: نتایج ارزیابیهای به عمل آمده پس از نهاییشدن به مدیریت بحران استان اعلام خواهد شد.
خسارت سیلاب به روستاهای کوهدشت
رئیس جمعیت هلالاحمر کوهدشت با اشاره به خطر آبگرفتگی در برخی از روستاهای این شهرستان گفت: اقلام امدادی بین روستاییان توزیع شود.
به گزارش ایسنا منطقه لرستان، محمدشریف حسینی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: عوامل امدادی جمعیت هلالاحمر کوهدشت در پی وقوع سیلاب بههمراه نیروهای شهرداری نسبت به رفع آبگرفتگی در برخی از معابر و منازل کوهدشت اقدام کردند.
وی افزود: براثر افزایش بارندگیها شهر کوهدشت و برخی از روستاها دچار خسارت سیلاب شدهاند که نیروهای امدادی هلالاحمر کوهدشت بلافاصله برای امدادرسانی به این مناطق اعزام شدند.
رئیس جمعیت هلالاحمر کوهدشت ضمن تقدیر از خدمات نیروهای اورژانس، شهرداری و راهداری عنوان کرد: برخی از ساکنانی که در معرض خطر سیلاب این شهرستان قرار داشتند را به مناطق امن انتقال دادهایم و بین آنان نیز اقلام ضروری مواد غذایی توزیعشده؛ همچنین جمعیت هلال احمر کوهدشت نسبت به رهاسازی خودروهای گرفتار سیلاب در برخی از مسیرهای بخشهای تابعه اقدام کردهاست.
وضعیت 4 پل تاریخی پلدختر بحرانی است
رئیس اداره میراث فرهنگی پلدختر از وضعیت بحرانی ۴ پل تاریخی این شهرستان در سیلاب اخیر خبر داد.
به گزارش ایسنا منطقه لرستان، علی محمد عزیزی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: براثر بارندگیهای چند روز اخیر راه دسترسی به غار کوگان در شرق شهرستان پلدختر قطع شد. انتظار میرود اداره راهداری شهرستان و استان جهت بازدید گردشگران و همچنین تردد روستاییان منطقه به صورت موقت رفع این مشکل را در دستور کار قرار دهند.
وی با اشاره به وقوع سیلاب ناشی از بارشهای اخیر گفت: وضعیت سه پل تاریخی پلدختر، کلهر، معمولان و افرینه بحرانی است.
عزیزی عنوان کرد: بارشهای اخیر و بروز سیلاب سه پل تاریخی پلدختر، کلهر، معمولان و همچنین پل افرینه که قدمت آن به دوره پهلوی اول میرسد را در وضعیت بحرانی قرار داده است.
وی با بیان اینکه پایههای پل گلهر معمولان با طول ۱۵۰ متر و ۲۶ متر ارتفاع که بلندترین پل تاریخی کشور محسوب میشود به مدت ۱۴ ساعت زیر آب بوده است، افزود: البته پایههای پل کلهر معمولان هنوز جابه جا نشده اند، ولی به دلیل بی سابقه بودن سیلاب احتمال دارد آسیبهای جدی دیده باشند.
عزیزی با بیان اینکه پل افرینه که قدمت آن به عهد پهلوی اول میرسد کاملا زیر آب رفته است، تصریح کرد:، چون زیر پایهها ماسه وجود دارد به خاطر شسته شدن ماسهها توسط سیلاب احتمال آسیب دیدگی جدی به بدنه سنگها وجود دارد.
رئیس اداره میراث فرهنگی پلدختر در خصوص پل باستانی پلدختر نیز گفت: این پل با طول ۲۷۰ متر و ارتفاع ۱۸ متر بر روی رودخانه کشکان قرار دارد که بالا آمدن سیلاب به طرف یایههای آن نیز کشیده شده است.
امدادرسانی به 545 مسافر گرفتار در برف در جاده های بروجرد
رئیس جمعیت هلال احمر بروجرد گفت: طی ۲۴ ساعت گذشته ۵۴۵ مسافر گرفتار در برف در جادههای بروجرد توسط هلال احمر امداد رسانی شدند.
به گزارش ایسنا منطقه لرستان، محمد کرمی اظهار کرد: طی ۲۴ ساعت گذشته ۵۴۵ مسافر گرفتار برف در جادههای بروجرد توسط هلال احمر امداد رسانی شدند.
محمد کرمی اظهار داشت: طی ساعت 48 گذشته بر اثر بارش برف و باران امداد رسانی و کمک به خودروهای گرفتار در جادهها توسط اعضای جمعیت هلال احمر در پایگاههای جاده انجام شد.
وی اضافه کرد: نیروهای هلال احمر به ۱۳۵ خودرو ۵۴۵ مسافر گرفتار در برف جادههای شهرستان بروجرد امداد رسانی کرد که از این تعداد ۱۵ خودرو با ۴۵ نفر توسط پایگاه سلمان و ۱۲۰ خودرو با ۵۰۰ نفر در پایگاه زالیان امداد رسانی شدند.
به گفته وی همچنین هشت حادثه واژگونی، انحراف و تصادف خودرو در محورهای بروجرد رخ داد که این حوادث ۱۷ مصدوم بر جای گذاشت.
کرمی تصریح کرد: بر اثر بارش شدید باران و برف چند واحد منزل مسکونی در روستای دودانگه تخریب شدند، ولی خوشبختانه مصدوم و تلفاتی نداشتند.
تردد اضطراری در محور پلدختر- خرم آباد برقرار شد
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای لرستان از برقراری تردد اضطراری در محور پلدختر- خرمآباد خبر داد.
به گزارش ایسنا منطقه لرستان، عباس شرفی در بازدید از محور پلدختر- خرمآباد در جمع خبرنگاران اظهار کرد: این محور که درپی بارشهای شدید چهارم و پنجم فروردین ماه مسدود شده بود با بسیج همه امکانات راهداری بازگشایی و تردد اضطراری در آن برقرار شده است.
وی افزود: عملیات بازسازی تا ایمنی کامل این محور ادامه دارد و امیدواریم بتوانیم در هفته آینده تمام محورهای اصلی، فرعی و روستایی پلدختر و چگنی را بازگشایی کنیم.
جانشین فرمانده انتظامی لرستان خبر داد:
نجات 5 نفر از مسافران گرفتار در سیلاب اخیر لرستان
جانشین فرمانده انتظامی لرستان گفت: ماموران انتظامی شهرستان های چگنی و پلدختر با همکاری دستگاه های امدادرسانی 5 نفر از مسافران نوروزی را که در سیلاب گرفتار شدند، نجات دادند.
به گزارش ایسنا منطقه لرستان، سرهنگ سیدعلی میراحمدی اظهار کرد: روز گذشته ماموران انتظامی با همکاری یگان های امدادی شهرستان های چگنی ولدختر 5 مسافر نوروزی گرفتار در سیلاب را که قصد مسافرت به شهرهای جنوبی کشور را داشتند، نجات دادند.
وی بیان کرد: با توجه به هشدارهای مکرر پلیس و اطلاع رسانی دستگاه های مرتبط مبنی بر مسدود بودن مسیرها و احتمال سیل و رانش زمین، ولی متاسفانه مسافران اقدام به تردد در این محورها (خرم آباد- پلدختر) کرده بودند که به دلیل شدت بارندگی های اخیر گرفتار سیل شده بودند.
جانشین فرمانده انتظامی لرستان اضافه کرد: با توجه به شرایط جوی پیش رو از شهروندان و مسافران نوروزی درخواست می شود به هشدارهای پلیس، سازمان هواشناسی و راهداری و دیگر دستگاهای امداد رسانی توجه و از مسافرت غیرضروری خودداری کنند.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خبر داد:
خسارت 210 میلیاردی سیل اخیر به آثار تاریخی لرستان
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان گفت: در جریان سیل اخیر استان بیش از ۲۱۰ میلیارد ریال خسارت به آثار تاریخی وارد شده است.
به گزارش ایسنا منطقه لرستان، سید امین قاسمی اظهار کرد: سیل اخیر در استان بیش از ۲۱۰ میلیارد ریالی به آثار تاریخی لرستان خسارت زده است.
وی ادامه داد: در جریان سیل اخیر آثار تاریخی با توجه به قدمت آنها بیشترین خسارت را متحمل شده اند.
قاسمی با اشاره به اینکه خسارات وارد شده به پلهای تاریخی نسبت به دیگر آثار بیشتر بوده، افزود: پل های کشکان، شکسته، سرطاق ساربان، پلدختر و افرینه و همچنین کاروانسراهای تاریخی از جمله ۵۰ اثر تاریخی استان بوده که در اثر بارش های اخیر صدمه دیده اند.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان یادآور شد: طبق برآورد اولیه خسارت وارده به آثار تاریخی استان بیش از ۲۱۰ میلیارد ریال بوده است.
وی حجم خسارت به زیر ساخت های گردشگری استان را ۳۸ میلیارد ریال دانست و تصریح کرد: خسارت های وارده به این بخش عمدتا شامل تخریب راه های دسترسی و شبکه های انتقال انرژی است.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان یادآور شد: همچنین برآورد ریالی خسارت به بخش خصوصی از جمله مشاغل خانگی و کارگاه های صنایع دستی به میزان ۱۰ میلیارد ریال بوده است.
پل های تخریب شده لرستان ظرف شش ماه بازسازی می شوند
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای گفت: پل ها و تاسیسات تخریب شده در محور خرم آباد- پلدختر در مدت زمانی کمتر از شش ماه بازسازی می شوند.
به گزارش ایسنا منطقه لرستان، مهندس عبدالهاشم حسن نیا در جمع خبرنگاران اظهار کرد: هدف از سفر به لرستان بازدید از منطقه و برآورد خسارات سیلاب اخیر به تاسیسات جاده ای و راه های این استان بود.
وی افزود: با توجه به حجم بالای تخریب و خسارات زیادی که به محور اصلی و راه های روستایی موجود در این مسیر وارد شده است دو راهکار وجود دارد.
حسن نیا اضافه کرد: اولین راهکار این است که در کوتاه مدت نسبت به ایجاد پل های موقت برای دسترسی مردم ساکن در روستاها اقدام مس شود و در مرحله بعد با تامین اعتبارات لازم تا شش ماه آینده پل ها و ابنیه اصلی با سازه مهندسی ساخته خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات