به گزارش ایسنا، اسماعیل نجار در برنامه تلویزیونی تیتر امشب وظیفه مدیریت بحران را پیشگیری اعلام کرد و گفت: مدیریت بحران کار یک دستگاه خاص نیست بلکه همه دستگاههای اجرایی کشور در زمان عادی باید در صدد پیشگیری از حوادث غیر مترقبه باشند.
وی با بیان اینکه رئیس جمهور و برخی از معاونان و وزرا جمعه(9 فروردین) برای رسیدگی به فعالیت های مربوط به سیل به خوزستان سفر می کنند افزود: هم اکنون بجز خوزستان، وضع سایر استان های سیل زده با ثبات است.
نجار به برخی از علت های وقوع سیل در گلستان اشاره کرد و افزود: پر شدن سدهای "گلستان" و "وشمگیر"، لایروبی نکردن مصب رودخانه ها و محدود بودن خروجی آب به سمت دریا از جمله علت های وقوع سیل در مناطق مسکونی است.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور افزود: پس از تثبیت حادثه و فروکش کردن سیل، ارزیابی های مقدماتی میزان خسارتبرآورد شد و نتیجه آن در جلسه هیئت دولت در روز چهارشنبه اعلام شد.
او گفت: 10 هزار مسکن در گلستان ارزیابی خسارت شد و بنیاد مسکن ماموریت بازسازی مسکن در گلستان را بر عهده دارد و در مازندران اولین تسهیلات مسکن به مردم سیل زده مازندران پرداخت شده است.
نجار با بیان اینکه برآوردهای دقیق تر خسارات سیل، ممکن است رقم وام ها را افزایش دهد افزود: بر اساس ارزیابی های انجام شده در بخش کشاورزی در دو استان گلستان و مازندران 3500 میلیارد تومان خسارت وارد شده است.
او میزان خسارت ها در بخش مسکن در استان گلستان را 10 هزار واحد و در استان مازندران را 6500 واحد مسکونی خسارت وارد شده است.
نجار درباره اعتبار دولت برای جبران خسارت ها گفت: قانون گذار 5 درصداز اعتبارات کل بودجه سالیانه کشور و 3 درصد برای پیشگیری و 2 درصد برای مقابله با حوادث به دولت اختیار داده است.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور افزود: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با تجربه ای که اندوخته است برای بازسازی شروع به تقسیم وظایف کرده است.
او گفت: اعتبارات ساخت مسکن روستائیان 10 میلیون تومان کمک بلاعوض و در مجموع 15 میلیون تومان معیشتی با کارمزد 4 درصد است. برای جبران خسارت های مسکن شهر 50 میلیون تومان با کارمزد 5 درصد و 12 میلیون تومان بلاعوض در نظر گرفته شده است.
نجار با بیان اینکه 147 هزار کیلومتر رودخانه در کشور وجود دارد، گفت:طرح جامع آسیب شناسی سیل و سیلاب در کشور تهیه شده است.
انتهای پیام
نظرات