افشین باباحسینی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: شناخت لباس و پوشش اقوام مختلف علاقهمندان زیادی دارد و دانستن نامهای آنها برای خیلی از افراد جذاب است.
وی با بیان اینکه یکی از این پوششها لباس زنان بختیاری است، افزود: در مناطق بختیارینشین تفاوتهایی جزیی در پوشش وجود دارد اما تا حدودی یکسان هستند.
باباحسینی لچک را کلاهکی عنوان کرد که زنان بختیاری به سر میکنند و گفت: معمولاً در قسمت جلوی آن از پولک، منجوق و ملیله برای تزئین استفاده شده و روی آن را با مینا که یک نوع روسری است، میپوشانند.
معاون صنایعدستی اداره کل میراث فرهنگی لرستان بیان کرد: مینا عرض یک و طول بین 3 تا 3.5 متر دارد و از پارچه ساده رنگین تهیه میشود.
وی ادامه داد: هنگام استفاده لبه آن به لبه لچک سنجاق شده و از طرفین آویزان است.
باباحسینی پیراهن محلی زنان بختیاری را جُوه یا جومه برشمرد و اضافه کرد: اندازه این پیراهن تا پایین زانو بوده و معمولاً از ساتن ساده یا گلدار تهیه میشود.
معاون صنایعدستی اداره کل میراث فرهنگی لرستان جلزقه یا جلیقه را از دیگر تنپوشهای زنان بختیاری عنوان کرد که دو طرف آن منجوقدوزی و پولکدوزی میشود.
وی شولار قری را دامن پرچینی بیان کرد که برای تهیه آن از 10 تا 12 متر پارچه استفاده میشود و شاخصه مهم این دامن چینهای زیاد آن است.
به گفته باباحسینی، شلوار زنان بختیاری به رنگ مشکی بوده و به آن پاکَش میگویند.
انتهای پیام
نظرات