ناظم دباغ، در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه این سفر در شرایطی انجام شد که آمریکا و برخی از کشورهای دیگر فشارهای خود را بر روی عراق افزایش دادهاند تا سطح روابط خود را با تهران کاهش دهد و با تحریمهای یک جانبه دولت واشنگتن علیه تهران همراهی کند، ادامه داد: علی رغم این فشارها در این سفر مشاهده کردیم که مقامات عراقی در سطح بالا از رئیس جمهور ایران استقبال کردند و آقای روحانی علاوه بر دیدار با رئیس جمهور، نخست وزیر و تعدادی دیگر از مقامات سیاسی این کشور با آیت الله سیستانی نیز دیدار و رایزنی کرد.
وی با بیان اینکه مقامات عراقی با انجام این استقبال، استقلال دولت عراق و عزمشان برای گسترش همکاریها با جمهوری اسلامی ایران را به نمایش گذاشتند، گفت: در واقع عراق این پیام را به جمهوری اسلامی ایران داد که همانطور که ایران در شرایط سخت در کنار عراقیها بوده است آنها نیز در شرایط سخت تحریمها در کنار ایران خواهند بود و علاقمند به گسترش همکاریها بین دو کشور هستند.
دباغ با بیان اینکه ایران و عراق به عنوان دو کشور همسایه به یکدیگر نیاز دارند، خاطرنشان کرد: در طول این سفر توافقات خوبی از نظر اقتصادی، سیاسی و امنیتی بین مقامات دو کشور صورت گرفت که قطعاً این موضوع میتواند برای دو کشور همراه با منافع خوبی باشد.
وی در پاسخ به این سوال که برخی میگویند چرا روحانی در جریان این سفر به منطقه اقلیم کردستان عراق سفر نکرده است، گفت: منطقه اقلیم کردستان جزئی از عراق است و از طرف دیگر ایشان در این سفر دیدار خوبی با آقای برهم صالح (رئیس جمهور عراق) که کُرد هستند، داشتند و هر توافقی که بین ایران و عراق انجام شود منافعش برای کل عراق که اقلیم نیز جزئی از آن است خواهد بود. البته ما خوشحالتر میشدیم که ایشان میتوانستند به این منطقه نیز سفر کنند ولی باید در ارزیابی از این موضوع کل مسائل را در نظر گرفت.
نماینده دولت اقلیم کردستان عراق در ایران همچنین با اشاره به پیامهای این سفر برای کشورهای منطقه و فرامنطقه گفت: مقامات دو کشور با انجام این سفر این پیام را دادند که دو کشور ایران و عراق به عنوان دو همسایه و قدرتمند نقش مهمی در برقراری صلح و امنیت دارند. هر دو در راستای حفظ منافع خود و مردمشان تلاش میکنند و علیه منافع یکدیگر اقدامی انجام نخواهند داد.
انتهای پیام
نظرات