اکرم فداکار در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به ورود هر چه بیشتر فناوری اطلاعات و ارتباطات به حوزه کشاورزی در استان یزد، اظهار کرد: ورود این سازمان به حوزه کشاورزی بیشتر با هدف مدیریت منابع آب در این حوزه و افزایش بهرهوری در زمینه کشاورزی است که تمام مراحل از کاشت تا برداشت را شامل میشود.
وی، کشاورزی هوشمند را راهکار مدیریت منابع محدود آب استان یزد در زمینه کشاورزی عنوان کرد و گفت: فناوری اطلاعات ظرفیت قابل توجهی در ایجاد زیرساختهای مربوط به حوزه کشاورزی هوشمند دارد و میتواند زمینه را برای این سبک کشاورزی فراهم کند.
این مسئول افزود: فناوری اطلاعات و ارتباطات علاوه بر حوزه کاشت، ظرفیت مدیریت مراحل داشت، برداشت و حتی تامین بازار فروش محصولات کشاورزی را نیز دارد به طوری که در حال حاضر نیز طرحهایی مانند سمپاشی و آبپاشی با پهباد و پیشبینی شرایط آب و هوایی کشاورزی ارائه شده است که اجرای آن میتواند در مصرف آب و سم بسیار صرفهجویی کند.
به گفتهی فداکار، زمان آن فرا رسیده که با استفاده از سنسورهای هوشمند و دقیق، از هدر رفت انرژی به ویژه آب در بخش کشاورزی ممانعت شود.
وی در همین رابطه از پیشرفت 60 درصدی تجهیز شرکت فولاد آلیاژی یزد به سیستم هوشمند آبیاری فضای سبز خبر داد که مصرف آب را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.
فداکار، تامین بازار فروش را نیز یکی از مهمترین ظرفیتهای فناوری اطلاعات عنوان کرد و گفت: این حوزه که معضل بسیاری از کشاورزان است با استفاده از فناوری اطلاعات، علاوه بر فراهم کردن بازار مناسب، روشهای توزیع و پخش میوه را با نصب برخی از اپلیکشنها ممکن خواهد کرد که در این رابطه سایر ارگانهای مربوطه نیز همکاری میکنند.
وی از شرکتهای فناوری اطلاعات فعال در حوزه کشاورزی خواست تا طرحهای خود در بخش کشاورزی را ارائه کنند تا از این ظرفیتها به نحو مطلوب بهرهبرداری و استفاده شود.
این مسئول با بیان این که کشاورزان باید برای افزایش بهرهوری خود در شرایط کنونی آب در یزد به سیستمهای هوشمند روی بیاورند، افزود: بکارگیری سیستمهای هوشمند نیاز جدی کشاورزی استان یزد است و با استفاده از ظرفیت گسترده فناوری اطلاعات قابل تامین خواهد بود اما در عین حال همکاری بخش خصوصی و استقبال کشاورزان از این سیستمها نیز لازمه تحقق این مهم خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات