حجت الاسلام «سید ناصر حیدری» امروز دوشنبه ۲۴ دیماه در نشست ماهیانهی خود با خبرنگاران ضمن تبریک ولادت حضرت امیرالمومنین(ع) و گرامیداشت روز پدر، اظهار کرد: علی رغم مشکلات بودجهای، یکی از رویکردهای شورای اسلامی و کمیسیون فرهنگی شهر و شهرداری یزد، ایجاد زیرساختهای فرهنگی در شهر بوده است.
وی افزود: هر چند شهر یزد تا پایان دوره پنجم شورا از چهار فضای فرهنگی و فرهنگسرا برخوردار بود ولی در دوره ششم شورای شهر تاکنون این تعداد به بالغ بر ۲۰ فضای فرهنگی و فرهنگسرا که در موضوعات مختلف فعالیت دارند، افزوده شده است.
سخنگوی شورای شهر ضمن ابراز امیدواری نسبت به افزوده شدن «تماشاخانه نیک آیین» و «فرهنگسرا نجوم» در محل پارک بزرگ شهر به این مجموعهها تا پایان سال جاری، اضافه کرد: البته امیدواریم تا پایان دوره ششم شورای اسلامی شهر تعداد این فضاها در شهر یزد به ۳۰ مورد افزایش یابد.
وی تاکید کرد: البته معتقدیم که شهر یزد با وجود دو هزار مسجد، عملاً دارای دو هزار فرهنگسراست و تلاش داریم از این مجموعهها نیز برای اجرای طرحهای فرهنگی و تربیتی در شهر بهره گیریم.
حیدری با اشاره اقدامات صورت گرفته در این دوره از شورا برای افزودن زیرساختهای ورزشی به شهر نیز گفت: در دوره ششم شورا، ۳۴ مجموعه ورزشی به فضاهای قبلی در شهر یزد افزوده شده است.
وی در مورد مشکلات اعتباری و کسری بودجه در این حوزه نیز متذکر شد: از مجموع ۱۲۰ میلیارد تومان بودجه سال جاری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری یزد، تاکنون تنها ۴۱ میلیارد تومان به این سازمان پرداخت شده که البته امیدواریم در ماههای پایانی سال افزایش تحقق بودجهی شهر و این سازمان را شاهد باشیم.
حجت الاسلام حیدری در همین رابطه متذکر شد: خوشبختانه کمیسیون فرهنگی شهر از رویدادهای فرهنگی عبور کرده و به رویدادهای تربیتی اهتمام دارد چرا که معتقدیم باید از این طریق کمبودها و نواقص حوزه تربیت نسل آینده را مرتفع کنیم.
وی از جمله اقدامات در این خصوص که بعضاً در حال برگزاریست را رویداد لیگ جت (جهاد تبیین)، طرح تربیتی دانا برای شناسایی و رفع مشکلات محلات و طرح طروات در مدارس ذکر کرد و گفت: امسال برای اولین بار شبکه اعتکاف دانش آموزی را در شهر یزد با هدف تقویت روحیه دینی، خودسازی و ایجاد فضای معنوی راه اندازی کردهایم.
به گفته این عض شورای شهر، در همین راستا حدود ۶۰ مجموعه اعتکاف دانش آموزی در شهر یزد شناسایی و در این رابطه نشستهایی هم افزایی، هماهنگی و آموزشی با مربیان و مدیران این رویداد معنوی برگزار شده است.
حجت الاسلام حیدری با بیان این که تا صبح امروز هشت هزار و ۳۰۰ دانشآموز در شهر برای اعتکاف دانش آموزی ثبت نام کردهاند، گفت: اگر کمبود فضای اعتکاف وجود نداشت، میتوانستیم این آمار را به ۲۰ هزار دانش آموز هم برسانیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش ضمن اشاره به این که شهر یزد به نسبت بسیاری از شهرهای کشور به مراتب کمتر درگیر مسائل و آسیبهای اجتماعی است، عنوان کرد: با این حال یزد نیز از برخی از این آسیبها درامان نیست لذا مجموعه شورای شهر و شهرداری در این رابطه اقداماتی را صورت داده است.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر در این رابطه از برگزاری نشستهای تعاملی کمیسیون فرهنگی شورا با دستگاههای مرتبط با آسیبهای اجتماعی خبر داد، گفت: به عنوان نمونه سابقاً یک مرکز برای کودکان کار در آزادشهر یزد داشتیم که با توجه به کمبود فضای فیزیکی آن، از سال گذشته مرکز دیگری در سه راه شحنه راه اندازی و تحویل بهزیستی شده و وظیفه رشد و توانمندسازی کودکان کار را برعهده دارند.
وی به تکمیل مرکز رصد و پایش معتادان(DIC) توسط شهرداری و تحویل آن به مجموعه دانشگاه علوم پزشکی اشاره کرد و گفت: علی رغم این که در شهر یزد بیخانمان غیرمعتاد نداریم و لذا نیازمند گرمخانه نبودیم ولی مرکز شلتر شهر یزد را با کمک خیرین در حال احداث داریم و تا تکمیل آن نیز یک سوله را در شهر برای این منظور فراهم کردهایم.
حجت الاسلام حیدری ادامه داد: کمپ بانوان ستاره در بلوار دهه فجر نیز برای زنان معتاد در نظر گرفته شده و یک مرکز RRC هم برای قایان معتاد بیخانمان که حاضر به ترک اعتیاد نیستند، ایجاد و در اختیار بهزیستی قرار دادهایم.
وی به مشارکت شهرداری در ایجاد کمپ ماده ۱۶ اشاره اظهار کرد: در حال حاضر شش مرکز مقابله با آسیبهای اجتماعی در شهر یزد داریم که عمدتاً در حوزه درمانی با همکاری سایر بخشها فعالیت دارند ولی در نظر داریم که یک مرکز جامع را برای مدیریت تمام این مشکلات فراهم آوریم.
به گفته سخنگوی شورای شهر، در همین راستا با کمک دادستانی، فضایی در حاشیه شهر یزد منظور شده و قرار است تمام مجموعههایی که در این حوزه فعالیت دارند، در این مکان مستقر و فعالیت کنند.
وی از فعالیت یک مرکز حامی در شهر برای کمک به کودکان و زنان آسیب دیده با همکاری دادستانی خبر داد و گفت: طرحهای مفصلی مانند طرح بیان ویژه دانش آموزان دچار آسیبهای اجتماعی نیز در شهر یزد در حال اجراست.
حجت الاسلام حیدری با بیان این که شهرداری نسبت به شناسایی ۶۰ مدرسه پرآسیب و برگزاری برنامههای فرهنگی خود در این مدارس اقداماتی را انجام داده است، متذکر شد: برگزاری جشنواره سالانهی «نه به اعتیاد»، برگزاری کارگاهها، ساخت مستندهای آموزشی، فضاسازی شهری، احیای طرح یاریگران زندگی، پویش ملی ازدواج، مشارکت در برگزاری نمایشگاه ازدواج آسان و برنامههای متعدد و فراوان دیگری از سوی شهرداری و شورای شهر در راستای مهار و مقابله با آسیبهای اجتماعی در طول سال برگزار میشود.
انتهای پیام
نظرات