به گزارش ایسنا، با توجه به افزایش روزافزون محبوبیت فناوریهای نوین و گسترش تلاش و فعالیت شرکتهای مختلف تکنولوژی و اپراتورهای بینالمللی برای برقراری و توسعه زیرساختهای لازم برای فناوری نسل پنجم اینترنت ۵G، میتوان گفت که یک ماراتن و رقابت تنگاتنگ میان این غولهای تکنولوژی درگرفته است و هر یک از آنها در تلاشند نخستین اپراتور و شرکت مخابراتی باشند که امکان دسترسی و بهرهبرداری از جدیدترین نسل اینترنت را در اختیار کاربرانشان قرار میدهند. نسل پنجم شبکه تلفن همراه ۵G، استانداردهای پیشنهادی برای نسل جدید ارتباطات سیار است که پس از نسل چهارم شبکه تلفن همراه فعلی ارائه میشود.
هواوی که بزرگترین تولیدکننده و توسعه دهنده تجهیزات مخابراتی و دومین سازنده و عرضهکننده موبایل در جهان محسوب میشود، در طول یک سال اخیر از سوی دولت ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا و بسیاری از کشورهای هم پیمانش به شدت تحت فشارهای سیاسی و تجاری قرار گرفته است و بسیاری از این کشورها اعم از آمریکا، کانادا، استرالیا، نیوزلند، ژاپن و برخی از کشورهای اروپایی استفاده از محصولات هواوی و نصب تجهیزات مخابراتی و فعالیت این شرکت چینی را تحت تأثیر اتهامات جاسوسی برای دولت چین و نقض حریم خصوصی کاربران، ممنوع اعلام کردهاند.
حالا به نظر میرسد که شرکت هواوی میخواهد علیه دولت ایالات متحده آمریکا که نام و آوازه این غول تکنولوژی چینی را به شدت زیر سوال برده و به تخریب آن در بسیاری از کشورهای جهان دامن زده و جلوی فعالیت آن را در بسیاری از کشورها گرفته است، با تنظیم دادخواستی شکایت کند.
ماجرا از اوایل سال ۲۰۱۸ میلادی آغاز شد که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که گوشیهای هوشمند ساخت شرکتهای چینی نظیر هواوی و زدتیای از شهروندان و مقامات آمریکایی جاسوسی میکنند و اطلاعات شخصی و محرمانه بسیاری را تحویل دولت چین میدهد تا علیه ایالات متحده از آنها استفاده کند.
علت شکایت این شرکت چینی مقابله با قانونی است که به واسطه آن تمامی نهادها، سازمانها و وزارت خانههای دولتی و غیردولتی آمریکا از خرید و بهکارگیری تجهیزات مخابراتی و همچنین سایر محصولات تولید شده توسط هواوی و زدتیای منع شدهاند که همین امر ضرر و زیان قابل توجهی را متوجه شرکتهای چینی کرده است.
بر اساس گزارش وب سایت GSMArena، این شکایت همچنین که اعتراض دولت پکن را در پی داشته است، ضمیمه جدیدی از حوزه اختیارات دفاع ملی چین محسوب میشود چراکه دولت ترامپ مدعی شده بود که هواوی از اطلاعات کاربرانی که از محصولات و خدمات توسعه داده شده توسط این شرکت استفاده کردهاند، جاسوسی کرده و به حریم خصوصی آنها نفوذ یافته و در نهایت آنها را در یک همکاری با دولت چین، به این کشور تحویل میداده است.
هواوی که بارها تمامی این اتهامات را رد و تکذیب کرده است، تلاش آمریکا برای متقاعد کردن سایر کشورهای جهان برای قطع همکاری با این غول تکنولوژی را ناعادلانه و غیراخلاقی دانسته و بنابراین از حقوق خود دانسته است تا از دولت آمریکا در این خصوص شکایت کند.
به گفته برخی از کارشناسان و تحلیلگران، به نظر میرسد که تلاش آمریکا برای قطع همکاری سایر کشورها با شرکتهایی نظیر هواوی به منظور ضربه زدن به اقتصاد چین و افزایش تبعات منفی جنگ تجاری میان این کشور با آمریکا باشد چراکه هواوی با فروش بسیار خوب و عملکرد موفقیتآمیزی که در زمینه عرضه گوشی و گجتهای هوشمند و همچنین ارائه خدمات مخابراتی دارد، توانسته است گردش مالی بسیار خوبی را برای چین به ارمغان بیاورد و در صدر فهرست پرفروشترین برندهای تکنولوژی و گوشیهای هوشمند حتی بالاتر از اپل آمریکا قرار گرفته است. گرفتن بازار فروش کشورهای مختلف از هواوی بدون شک میتواند در کاهش قابل توجه میزان فروش کلی این شرکت تأثیرگذار باشد و ضربه مهلکی به اقتصاد چین وارد کند.
انتهای پیام
نظرات