• شنبه / ۱۱ اسفند ۱۳۹۷ / ۱۳:۲۹
  • دسته‌بندی: آذربایجان غربی
  • کد خبر: 97121105580
  • منبع : نمایندگی آذربایجان غربی

ماجرای درختان خارج شده از آذربایجان غربی چه بود؟

ماجرای درختان خارج شده از آذربایجان غربی چه بود؟

ایسنا/آذربایجان غربی مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی گفت: حمل چوب زراعی و ‌باغی ممنوعیت قانونی ندارد.

میرصمد سیدموسوی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: قانونی مبنی بر ممنوع بودن زراعت، قطع و حمل چوب وجود ندارد و برعکس در ماده 48 قانون حفاظت منابع طبیعی حمل چوب، هیزم و زغال جنگلی ممنوع است و پیگرد قانونی دارد.

وی اظهار کرد: آذربایجان غربی در دهه 80 جزو استان‌های پیشرو در کشت صنوبر بوده و این استان به دلیل مرغوبیت درخت صنوبر، قطب برتر کشور در کشت و زراعت این درخت معرفی شده است.

 وی با بیان اینکه  درحال حاضر بالغ بر 21 هزار هکتار از اراضی استان به زراعت چوب و عموما چوب صنوبر اختصاص دارد که در دهه 80 کاشته شده است، خاطرنشان کرد: درختانی که در دهه گذشته زراعت شده اند، به مرحله بهره‌وری رسیده‌اند و طبیعی است که برای مصارف مختلف بریده شود.

 موسوی با بیان اینکه درختان جنگلی به مفهوم تعریف شده آن در آذربایجان غربی فقط در شهرستان‌های پیرانشهر و سردشت وجود دارد، خاطرنشان کرد: در ارومیه و مهاباد منطقه‌ای که جنگل به آن اطلاق شود وجود ندارد و تنها مرتع مشجر هستند که از پوشش درختی نیز برخوردار هستند.

وی ادامه داد: درختان جنگلی سردشت و پیرانشهر گونه غالب آن بلوط است، درخت صنعتی نیستند و کاربرد صنعتی ندارند چون در اصل درختی می تواند کاربری صنعتی داشته باشد که از حجم لازم برخوردار بوده و ناهمواری در بدنه آن وجود نداشته باشد.

موسوی افزود: درختان جنگلی در آذربایجان غربی اصلا قابل بهره‌برداری نیست که بتواند در کارخانه‌ها فرآوری شود، البته نمی‌توان منکر سوءاستفاده برخی از سودجویان به منابع جنگلی استان شد که ممکن است گاهی از نگاه این سازمان دور مانده باشد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی گفت:  بیش از 90 درصد درختانی که در ماه‌های اخیر از استان حمل شده و در فضاهای مجازی انتشار یافته است، بیشتر درختان زراعی بوده است که با هدف تامین زغال و یا غیره بریده می‌شود و درختان جنگلی نبوده است.

پیش از این فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی گفته بود: در سال جاری ۴۵۰ تن قاچاق چوب در سطح استان کشف و ضبط شده است.

سرهنگ یوسفعلی ابراهیم پور در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه میزان قاچاق چوب در استان نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است افزود: قاچاق چوب در سال گذشته و در سطح استان بسیار محدود بود اما در سال جاری تاکنون ۴۵۰ تن قاچاق چوب کشف و ضبط شده است که مقصد بیش از ۹۰ درصد آنها استان‌های شمالی کشور بوده است.

سرهنگ ابراهیم پور، اجرای طرح تنفس جنگل‌های شمال کشور را اصلی ترین عامل افزایش پدیده قاچاق چوب در سطح استان، عنوان و تصریح کرد: اجرای طرح تنفس جنگل‌های شمال از سه سال گذشته و برنامه ریزی نداشتن دقیق در راستای تعدیل فعالیت کارخانه‌های کاغذسازی و چوب بری مناطق شمالی کشور موجب گسترش پدیده قاچاق چوب در سطح کشور شد که از ابتدای سال جاری این پدیده در شمال غرب کشور و استان‌های آذربایجان غربی و شرقی نمود بیشتری پیدا کرده است.

وی افزود: بازدارندگی نداشتن قوانین و پایین بودن میزان جریمه‌ها نیز از دیگر عواملی است که موجب افزایش روز افزون این پدیده شده است.

فرمانده یگان حفاظت از منابع طبیعی آذربایجان غربی ادامه داد: با همکاری جهاد کشاورزی، نیروی انتظامی و مقامات قضائی استان و بر اساس قانون حفظ ذخایر جنگلی و مطرح کردن موضوع در شورای حفظ بیت المال اقدامات مؤثری در این راستا انجام گرفته است اما با این حال ضعف در نیرو و امکانات مانع از ریشه کن شدن پدیده قاچاق چوب در سطح استان می‌شود.

وی با اشاره به کمبود شدید نیروی انسانی در سطح استان خاطرنشان کرد: در حاضر در آذربایجان غربی به ازای حفاظت از هر ۴۵ هزار هکتار یک مأمور حفاظت داریم این در حالی است که در میانگین کشوری برای هر ۱۸ هزار هکتار یک مأمور حفاظت اختصاص داده شده است و در کشورهایی نظیر ترکیه نیز به ازای هر ۳۰۰۰ هکتار یک مأمور حفاظت از منابع طبیعی اختصاص دارد.

سرهنگ ابراهیم پور با تاکید بر اینکه نظارت کامل بر بافت جنگل‌های استان برقرار است تصریح کرد: جنگل‌های بلوط استان در شهرستان‌های سردشت پیرانشهر و نقده دارای ایستگاه‌های بازرسی دائمی هستند که امکان قاچاق چوب از این مناطق را به حداقل رسانده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر وسعت جنگل‌های طبیعی استان در سطح شهرستان‌های سردشت و پیرانشهر ۱۰۱ هزار هکتار است و ۶ هزار هکتار نیز به صورت پراکنده در سطح سایر شهرستان‌ها قرار دارد.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی اظهار کرد: یگان حفاظت از منابع طبیعی استان با تلاش شبانه روزی خود درصدد صیانت از اراضی طبیعی استان است و شماره تلفن ۱۵۴۴ و همچنین سامانه پیام کوتاه ۱۰۰۰۰۰۰۵۴۴ به صورت شبانه روزی آماده دریافت گزارشات مردم استان در خصوص قاچاق چوب است تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن نسبت به برخورد با خاطیان اقدام شود.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha