به گزارش ایسنا، اختتامیه نخستین رویداد استارت آپی خراسان جنوبی در زمینه عناب با محوریت محصولات تولیدی این محصول در حوزه دارویی، غذایی و بهداشتی و با حضور و مشارکت سرمایه گذاران، تسهیل گران و فعالان این حوزه با همت دانشگاه جامع علمی کاربردی خراسان جنوبی و همکاری پارک علم و فناوری استان و دستگاه های دیگر برگزار شد.
در این دوره ۱۱۲ طرح یا ایده به دبیرخانه این استارتاپ ارسال شد که از این تعداد ۹۴ طرح به مرحله داوری رسید و ۱۲ ایده یا طرح به عنوان برگزیده استارت آپ عناب معرفی و از صاحبان آنها تجلیل و قدردانی شد. همچنین از چهار تیم برتر دارای محصول در زمینه عناب با حضور استاندار خراسان جنوبی و اهدای جوایز نقدی تجلیل و قدردانی شد.
احمد جمالی، سرپرست سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران، در اختتامیه نخستین رویداد استارت آپی عناب در خراسان جنوبی اظهار کرد: آمادگی داریم با همکاری منطقه ویژه اقتصادی و دانشگاه علمی و کاربردی خراسان جنوبی دورههای لازم را برای چگونگی تهیه و تدارک طرحها برای ارائه به سرمایه گذاران برگزار کنیم.
وی افزود: وزارت امور اقتصاد و دارایی میتواند از طریق شبکه بانکی کشور منابع لازم را در اختیار صاحبان طرحها قرار دهد.
سرپرست سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران با اشاره به بیمه کردن طرحها و ایدههای نو، تصریح کرد: با بیمه کردن طرحها و ایدهها میتوان از بسیاری خطرها که در آینده ممکن است طرح را تهدید کند جلوگیری و ریسکهای اولیه را مدیریت کرد.
جمالی بیان کرد: در سازمان سرمایه گذاری کشور این آمادگی را داریم که با همکاری استانداری و اداره اقتصاد و دارایی خراسان جنوبی بتوانیم همه امکانات را برای معرفی سرمایه گذار برای اجرای طرحها و تامین منابع مالی فراهم کنیم تا شاهد شکوفایی نوع کسب و کارها در استان باشیم.
محمدصادق معتمدیان، استاندار خراسان جنوبی نیز در حاشیه مراسم اختتامیه نخستین رویداد استارت آپی عناب در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در مرز ماهیرود سه واحد اقتصادی شامل پایانه مسافری، بازارچه و منطقه ویژه اقتصادی ایجاد شده و صادرات قابل توجهی نیز از آن انجام میشود.
وی ادامه داد: با ارتباطاتی که با طرف مقابل کشور افغانستان برقرار کردیم هم کنترلهای امنیتی و هم نیروهای لازم توسط دستگاههای نظارتی در مرز و گمرک افزایش پیدا خواهد کرد.
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه با توجه به آمار سال گذشته یک میلیارد دلار صادرات از مرز این استان انجام شده و در مقابل آمار واردات از این مرز کم بوده است، تصریح کرد: برای بازگشایی مرزهای استان رایزنیهایی با کشور افغانستان و وزارتخانههای مربوط انجام شده و در زمینه ارتباط با کشور افغانستان، برای بازگشایی مجدد دفتر نمایندگی وزارت خارجه در خراسان جنوبی که مدتی است تعطیل شده رایزنیهای لازم انجام شد و شاهد راه اندازی مجدد این دفتر در استان بودیم.
مرتضی صفدری زاده، رییس منطقه ویژه اقتصاری بیرجند نیز در این مراسم بیان کرد: منطقه ویژه اقتصادی هرگونه حمایتهای خود را برای پایداری ایدهها و طرحهای استارت آپ عناب دریغ نمیکند.
وی یادآور شد: این سازمان زمین، امکانات زیربنایی و سایر مجوزهای لازم را در اختیار صاحبان ایده قرار میدهد تا این محصول را به ارزش افزوده بیشتری تبدیل کنیم.
به گزارش ایسنا، عناب میوهای با خاصیتهای فراوان است که بیشترین سطح کشت آن مربوط به خراسان جنوبی است، اما عدم شناخت از خاصیتهای این میوه و نبود فرآیندهای مربوط به تولید تا مصرف محصول عناب باعث شده تا این میوه به خوبی شناخته نشود.
خراسان جنوبی با داشتن ۹۸ درصد سطح زیر کشت عناب به عنوان اولین تولیدکننده این محصول در کشور و جهان مطرح است؛ چنانکه میتوان از این محصول با برنامهریزیهای صحیح در جهت توسعهی اقتصادی استان گام برداشت.
انتهای پیام
نظرات