• پنجشنبه / ۹ اسفند ۱۳۹۷ / ۱۶:۵۲
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 97120904890
  • منبع : نمایندگی خوزستان

مسئولیت‌های اجتماعی صنایع باید به قانون تبدیل شود

مشاور رئیس سازمان امور اجتماعی کشور گفت: مسئولیت‌های اجتماعی صنایع باید به قانون تبدیل شود و ما به انجام این وظایف ملزم شویم.

به گزارش ایسنا، اردشیر گراوند در حاشیه برگزاری سمینار CSR (مسئولیت‌های اجتماعی صنایع، محرومیت‌زدایی و توسعه منابع انسانی) در اهواز، اظهار کرد: بحث مسئولیت اجتماعی یک موضوع توسعه یافته مربوط به افراد، کارگاه‌ها، سازمان‌ها، نهادها، صنایع و خدماتی است که در یک کشور وجود دارند.

وی افزود: هر انسان نسبت به جامعه و محیط زیست خود مسئولیت دارد. مسئولیت اجتماعی ما هیچ وقت در جامعه ساقط نمی‌شود. 

مشاور رئیس سازمان امور اجتماعی کشور گفت: توجه ما به مسئولیت‌های اجتماعی تابع این است که از تخصص یا خدمتی که انجام می‌دهیم غافل نشویم اگر به خدمتی که در حال انجام است توجه شود قاعدتا مسئولیت اجتماعی از هیچ شخصی ساقط نمی‌شود.

گراوند بیان کرد: استخراج نفت، ساخت فولاد و یا هر کاری برای سعادت انسان است. اینکه کسی غیر از ما بخواهد این مسئولیت اجتماعی را انجام دهد، نشدنی است. 

وی در خصوص علت کوتاهی در زمینه مسئولیت‌های اجتماعی، تصریح کرد: همیشه بحث‌های پیوست‌های محیط زیست عنوان می‌شد و پس از آن مسئولیت در برابر انسان‌ها مطرح شد و زمانی که این موضوع‌ها توسعه یافت فعالیت‌های بزرگ دنیا بحث CSR را در برنامه‌ها گنجاندند و در انجام مسئولیت‌های اجتماعی موفق هستند و براین اساس ارزیابی می‌شوند. اکنون این موضوع در بسیاری از کشورهای در حال توسعه و آسیایی تسری یافته است. اینکه صنایع ما نسبت به انجام مسئولیت‌های اجتماعی اقدام کنند، مسائل بعدی است که باید به این موضوع بپردازیم.

وی در پاسخ به اینکه چرا انجام مسئولیت‌های اجتماعی صنایع نهادینه نشده است، تصریح کرد: در دو مقطع نهادینه شدن مسئولیت‌های اجتماعی آغاز شد اما در دوره‌ای با تغییر دولت نسبتا از دست رفت. در دوره بعد در یکی از بخش‌های مرکز مسئولیت‌های اجتماعی بحث پیوست زیست محیطی مورد تاکید قرار گرفت. باید این موضوع به قانون تبدیل شود و ما به انجام این وظایف ملزم شویم. 

 ناظر عالی طرح‌های توانمندسازی مناطق حاشیه‌نشین در خصوص تاثیر برگزاری این همایش در فرهنگ‌سازی اجرای این برنامه، گفت: اینکه منتظر باشیم افراد ببینند عمل نکردن به مسئولیت‌های اجتماعی چه عوارضی دارد و به تدریج متوجه شوند، درست نیست اما باید این گفت‌وگوها باشند تا عوارض عدم انجام وظایف را متوجه شوند و سپس انتظار انجام مسئولیت‌های اجتماعی را داشته باشیم. امیدواریم پس از گفت‌وگوها به سمت نهادینه کردن، قانونی و درونی کردن مسئولیت اجتماعی برویم تا متوجه بشویم انجام این وظایف ضروری است.

به گزارش ایسنا، نماینده کمپانی مسئولیت‌های اجتماعی اتحادیه اروپا گفت: صنایع و شرکت‌ها باید رابطه‌ای  دوستانه با بحث مسئولیت‌های اجتماعی برقرار کنند.

مارتین نیو رایتر در دومین سمینار بین‌المللی مسئولیت‌های اجتماعی در اهواز اظهار کرد: نمی‌دانستم در جهان استانی به نام خوزستان وجود دارد و اکنون که با آن آشنا شدم، در خوزستان پتانسیل‌های زیادی دیدم که می‌توانند در موضوع مسئولیت‌های اجتماعی شرکت کنند.

وی  افزود: منابع طبیعی که در خوزستان وجود دارد می‌تواند به عنوان چرخی در توسعه خوزستان عمل کند و اینکه فرصتی پیش آمده تا بتوانم در این استان فعالیت کنم بسیار خوشحال هستم.

نماینده کمپانی CSR اتحادیه اروپا خاطر نشان کرد: متاسفانه تا زور بالای سر انسان نباشد کاری انجا نمی‌شود اما من معتقدم اهرم زور نمی‌تواند موثر باشد و هر سازمان و فرد باید در انجام مسئولیت‌های اجتماعی با علاقه شرکت کند.

نیو رایتر با بیان اینکه در سراسر دنیا قوانینی برای تبعیت شرکت‌ها از مسئولیت‌های اجتماعی وجود دارد، گفت: برخی مواقع اعمال زور موجب کتمان حقیقت می‌شود. تعاملی که بین زنجیره تامین و سازمان وجود دارد باید کاملا دوستانه باشد تا فعالیت‌های مسئولیت اجتماعی بتواند به روشنی خود را نشان دهد.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha