به گزارش ایسنا دکتر پرویز زرینبخش، رئیس مرکز تحقیقات اپتیک و لنز ایران با اعلام این خبر گفت: لنزهای جدید که "کورنیواسکرال" نام دارد، به گونهای طراحی شده که با قرنیه چشم فاصله داشته و تکیه گاه آن روی سفیدی چشم (اسکلرا) است، به همین دلیل برخلاف سایر لنزها به خصوص لنزهای سخت (هارد) فرد احساس جسم خارجی در چشم خود ندارد.
به گفته وی از مشکلات استفادهکنندگان لنزهای سخت احساس جسم خارجی و خشکی چشم بوده که لنزهای جدید فاقد این مشکل است. از آنجا که لنزهای نرم (سافت) قادر به اصلاح آستیگماتیسمهای شدید و نامنظم و قوز قرنیه نیستند، این بیماران تاکنون به ناچار باید از لنزهای سخت استفاده میکردند که خوشبختانه با طراحی و ساخت لنزهای اسکرال این مشکل برطرف شده است.
زرین بخش با اشاره به اینکه این لنزها به وسیله لنزهای تست، اندازهگیری و با توجه به انحنای متفاوت چشم افراد برای هر فرد به طور منحصر به فرد طراحی و ساخته میشوند، افزود: مزیت این لنزها آن است که لنز به وسیله مایع با قرنیه فاصله داشته و در سطح قرنیه ایجاد خراش و زخم نمیکند. همچنین با مرطوب نگهداشتن قرنیه ضمن آبرسانی و اکسیژنرسانی به سطح آن به سلامت و تغذیه قرنیه کمک کرده و چون گرد و خاک وارد چشم فرد نمیشود، چشم بیمار را تحریک نمیکند. این قابلیت لنزهای اسکلرال با توجه به آب و هوای خشک ایران برای استفادهکنندگان از این قبیل لنزها یک مزیت محسوب میشود.
رئیس مرکز تحقیقات اپتیک و لنز ایران اظهار کرد: طی تحقیقی که از استفادهکنندگان از این لنزها صورت گرفته، اغلب آنها اظهار کردند با این لنزهای جدید نسبت به لنزهای سخت (هارد) قبلی احساس راحتی بیشتری داشته و مشکل خشکی چشم آنها برطرف شده است.
به گفته وی در دنیا تنها چند کمپانی محدود آمریکایی در حال تولید این قبیل لنزها هستند که با توجه به تحریمها امکان ورود این لنزها به کشور میسر نیست. به همین منظور تولید این لنزها از دو سال پیش از سوی متخصصان مرکز تحقیقات اپتیک و لنز ایران آغاز شد که پس از موفقیت در طراحی و ساخت روی بیماران مورد بررسی قرار گرفت.
زرینبخش با بیان اینکه لنزهای جدید کورنیواسکلرال تاکنون بر روی ۳۰ بیمار آزمایش شده که نتایج آن با موفقیت همراه بوده است، خاطر نشان کرد: ماده اولیه این لنزها که "بوستون" نام دارد، به شکل دکمههای کوچکی است که به کشور وارد شده و سپس به کمک دستگاههای CNC در مرکز تحقیقات اپتیک و لنز ایران طراحی و ساخته میشود.
به گفته وی لنزهای تماسی چشم با قابلیت آبرسانی به سطح قرنیه برای بیماران دچار آستیگماتیسمهای نامنظم و شدید و نیز مبتلایان به قوز قرنیه کاربرد دارد.
انتهای پیام
نظرات