عبداله بهرامی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: کمیسیون تلفیق مجلس با پیگیریهای بسیار مرکز ملی فرش ۱,۹۰۰ میلیارد تومان بودجه برای بیمه قالیبافان و بافندگان فرش در سال آینده اختصاص دادند که خبر بسیار خوشی برای بافندگان فرش به شمار میرود و در امنیت شغلی بافندگان و بهرهمندی از مزایای بیمه تأثیر بسزایی دارد.
وی ادامه داد: تا سال ۱۳۹۲ جمعاً ۴۷۰ هزار بافنده در کشور بیمه شدند ولی از این سال به بعد به دلیل نبود بودجه و عدم تأمین منابع مالی، بیمه قالیبافان قطع شد چون دولت باید ۲۰ درصد سهم بیمه خود را میپرداخت به همین دلیل هر سال با ریزش ۵۰ هزار نفری قالیبافان روبهرو بودیم ولی خوشبختانه با تصویب نمایندگان مجلس در بودجه سال ۹۸، مبلغ ۱,۹۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای بیمه قالیبافان اختصاص یافته که در اختیار سازمان تأمین اجتماعی قرار خواهد گرفت.
به گفته بهرامی این مبلغ در کلیات بودجه به تصویب رسیده است و رقم آن نسبت به سال گذشته که ۱,۲۰۰ میلیارد تومان بود، افزایش یافته است.
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای فرش دستباف، از فرش به عنوان مهمترین کالای تولیدی ایرانی نام برد که برند جهانی دارد و گفت: مقایسه صادرات فرش دستباف طی ۱۰ ماه گذشته کاهش ۲۰ تا ۲۵ درصدی صادرات فرش را نشان میدهد که عاملی منفی در صادرات فرش دستباف به شمار میرود.
وی افزود: برخی مشکلات و تحریمهایی که از مهر ماه آغاز شد به صادرات فرش دستباف ایران لطمه زد و همین امر موجب شد تا بحث بیمه و امنیت شغلی به یکی از دغدغههای جدی قالیبافان تبدیل شود که با تصویب مجلس این دغدغه برای سال آینده تا حد زیادی برطرف شد.
به گزارش ایسنا، برابر آمارها ارزش سالانه صادرات فرش ایران حدود ۴۰۰ میلیون دلار است که ۱۲۰ میلیون دلار آن به آمریکا صادر میشود. کاهش تقاضا، مشکلات مربوط به نقل و انتقالات مالی ناشی از تحریمها و اجرای پیمانسپاری ارزی از جمله عوامل کاهش صادرات فرش ایران به شمار میرود.
انتهای پیام
نظرات