به گزارش ایسنا، این فیلم که توسط شبکه الجزیره پخش شد، نشان میدهد، محمد مرسی، رئیس جمهوری مخلوع مصر تا لحظه پخش بیانیه ساقط شدنش در تلویزیون مصر توسط ۹ تن محاصره بوده که همه آنها به جز خالد القزاز، معاون مرسی در امور خارجه در حال حاضر در زندانهای مصر به سر میبرند.
این مستند فیلم شهادتهای زنده را نشان میدهد که شامل اظهارات خالد العطیه، وزیر خارجه وقت و وزیر دفاع فعلی قطر است. العطیه تاکید کرد، مرسی همیشه نسبت به رسیدن وضعیت به مرحله درگیری میان مردم و ارتش نگران بود.
وی افزود: ۱۲ ژوئن یعنی دو هفته پیش از کودتای نظامی با مرسی دیدار کردم و او از مداخله منطقه در امور داخلی مصر شکایت داشت. مرسی در این دیدار به او گفته بود که یکی از کشورهای خلیج فارس تلاش کرد دوش پرتابهایی به منظور انتقال آنها به استان سینا و پول نقد وارد مصر کند.
العطیه ادامه داد: نسبت به آنچه در مصر رخ میدهد، نگران بودیم زیرا بازتاب هرگونه تنش در این کشور منطقه خلیج (فارس) را نیز تحت تاثیر قرار میدهد.
همچنین در این فیلم برای نخستین بار القزاز که از مهمترین اعضای تیم ریاست جمهوری مرسی به شمار میرود، درباره مشاهداتش از آخرین ساعات حکومت مرسی و چگونگی بازداشت وی به دنبال تماس محمد العصار، معاون وزیر دفاع وقت با آنها و گفتن اینکه عبدالفتاح سیسی، وزیر دفاع وقت میگوید: "پاشا باید برود"، سخن میگوید.
این فیلم مستند نقش برخی از سیاستمداران مصری مانند محمد البرادعی را بررسی کرده که به جان کری، وزیر خارجه وقت آمریکا تاکید کرده بود، دولت مرسی خطری بر جامعه مصر و نیز دولتهای خارجی و در راس آن آمریکا، امارات، قطر و اتحادیه اروپاست.
فیلم مذکور به سوالاتی از قبیل اینکه چه حوادثی پشت پرده در ساعتهای پایانی حکومت رئیس جمهوری مخلوع رخ داد، مرسی چه زمانی متوجه شد که وزیرش علیه او کودتا کرده است، نقش آمریکا در این باره چه بوده است، در آخرین تماس تلفنی میان مرسی و باراک اوباما، رئیس جمهوری وقت آمریکا چه گذشت و چگونه مرسی موفق به انتشار آخرین سخنرانی خود با وجود حبس خانگی در یکی از تاسیسات امنیتی در قاهره شده، پاسخ داده است؟
این فیلم برای پاسخ به این سوالات و غیر آن میزبان القزاز، عمرو دراج، وزیر سابق برنامه ریزی و همکاری مصر، یحیی حامد، وزیر سابق سرمایهگذاری این کشور، اندرو میلر، عضو سابق شورای امنیت ملی آمریکا و وزیر دفاع قطر بود.
انتهای پیام
نظرات