• دوشنبه / ۶ اسفند ۱۳۹۷ / ۱۱:۵۹
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 97120602864
  • خبرنگار : 30057

رییس پژوهشگاه فضایی اعلام کرد

امکان کشف و جمع‌آوری اطلاعات از منابع رادیویی با سامانه رادیوتلسکوپ

امکان کشف و جمع‌آوری اطلاعات از منابع رادیویی با سامانه رادیوتلسکوپ

رییس پژوهشگاه فضایی با بیان این‌که امکان انجام تست سازگاری ماهواره‌ها در این پژوهشگاه فراهم شد، گفت: علاوه بر این محققان این پژوهشگاه موفق به ساخت رادیو تلسکوپ که یک نوع آنتن رادیویی است، در حوزه نجوم رادیویی شدند.

به گزارش ایسنا، دکتر حسین صمیمی در مراسم افتتاح آزمایشگاه مرجع سازگاری الکترومغناطیسی ماموریت این پژوهشگاه را مدیریت تحقیقات در بخش فضایی کشور نام برد و افزود: داشتن آزمایشگاه‌های مجهز و تخصصی یکی از ملزومات اساسی ایفای این نقش است و راه‌اندازی آزمایشگاه AIT یکی از ملزومات آن است.

وی با بیان اینکه آزمایشگاه EMC یکی از بخش‌های آزمایشگاه AIT است، اظهار کرد: امروز با افتتاح EMC گام بزرگی در جهت رفع نیازهای ضروری فعالیت‌های فضایی برداشته شد.

صمیمی با تاکید بر این‌که ایجاد چنین آزمایشگاهی موفقیت بزرگی برای ما به شمار می‌رود، در این باره خاطر نشان کرد: راه‌اندازی این آزمایشگاه در شرایطی صورت گرفت که ما تحریم‌ها علیه کشور و مشکلات ناشی از تلاطمات ارزی و تامین تجهیزات را پیش رو داشتیم، ولی با پیگیری‌های صورت گرفته و با همکاری بانک مرکزی و محققان این پژوهشگاه توانستیم این پروژه را در شرایط تحریم به پایان برسانیم.

رییس پژوهشگاه فضایی ایران خاطرنشان کرد: امروز علاوه بر افتتاح آزمایشگاه مرجع سازگاری الکترومغناطیسی ( EMC) از دو دستاورد محققان این پژوهشگاه که شامل سامانه رادیوتلسکوپ و پروژه سامانه شبیه‌ساز نرم‌افزار مداری است، رونمایی شد.

صمیمی با تاکید بر اینکه سامانه رادیو تلسکوپ به سفارش کارفرما و به مجری‌گری پژوهشگاه فضایی به پایان رسید، خاطر نشان کرد: این سامانه ابزاری در حوزه نجوم رادیویی است و اطمینان داریم که شیرینی خدمات این ابزار به کام دانشجویان و اساتید حوزه اخترشناسی و کیهان‌شناسی می‌نشیند، ضمن این‌که آنها را ترغیب به اجرای پروژه‌های بزرگتر در این زمینه خواهد کرد. این سامانه امکان کشف و جمع‌آوری اطلاعات از منابع رادیویی را فراهم می‌کند.

رییس پژوهشگاه فضایی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به جزئیات سامانه شبیه‌ساز نرم‌افزار ماهواره، بیان کرد: این سامانه یک ابزار کارآمد در حوزه طراحی ماهواره است و خدمات آن نیز مشمول همه بازیگران بخش فضایی خواهد شد.

صمیمی، رویکرد این پژوهشگاه را جوانگرایی دانست و یادآور شد: این رویکرد به صورت جدی در پژوهشگاه فضایی پیاده‌سازی شده است و به شدت در حال پیشرفت است و اگر موفقیتی در این پژوهشگاه حاصل می‌شود، ناشی از زحمات جوانان متخصصی است که با انگیزه فعالیت‌های علمی را اجرایی می‌کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha