• یکشنبه / ۵ اسفند ۱۳۹۷ / ۰۸:۴۰
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 97120501993
  • منبع : مطبوعات

توصیه به امام جمعه هرمزگان برای عذرخواهی

توصیه به امام جمعه هرمزگان برای عذرخواهی

می‌دانیم یک مجتهد که لزوماً باید به زیور تقوا آراسته باشد، اگر بخواهد درباره مسئله‌ای اظهارنظر کند باید به همه منابع ممکن مراجعه کند و هرگاه به نتیجه‌ای رسید، آن نتیجه را باید به‌عنوان «ظن» خود مطرح کند و نه به عنوان «یقین»؛ آن هم هنگامی که رسانه‌ها مستقیماً آن نظریه را به تمام دنیا اعلام می‌کنند.

به گزارش ایسنا، مصطفی هاشمی‌طبا در روزنامه شرق نوشت: امام جمعه بندرعباس در شبی که کنار رئیس‌جمهوری و استاندار هرمزگان نشسته بود، گفت «مردم نان ندارند بخورند»!

این درست مشابه جمله‌ای بود که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، حدود دو هفته قبل درباره مردم ایران بیان کرده بود. از دونالد ترامپ کاباره‌دار و یار منافقان و بدسگالان دنیا که ایران را ندیده و آشنایی‌اش با ایران و مردم آن در حد گزارش‌های منافقان و افرادی شبیه به جان بولتن است، بیش از این انتظاری نمی‌رود، اما ادای چنین جمله‌ای -که با واقعیت هم تناسبی ندارد- از سوی امام‌جمعه‌ای که قاعدتاً دروس خارج را خوانده و مردم را به تقوا دعوت می‌کند و در ایران زندگی می‌کند، هم آب بر آسیاب دشمن ریختن است و هم موجب ناامیدی مردم از انقلاب و کشور می‌شود.

می‌دانیم یک مجتهد که لزوماً باید به زیور تقوا آراسته باشد، اگر بخواهد درباره مسئله‌ای اظهارنظر کند باید به همه منابع ممکن مراجعه کند و هرگاه به نتیجه‌ای رسید، آن نتیجه را باید به‌عنوان «ظن» خود مطرح کند و نه به عنوان «یقین»؛ آن هم هنگامی که رسانه‌ها مستقیماً آن نظریه را به تمام دنیا اعلام می‌کنند.

اتفاقاً در آن جلسه شبانه که رئیس‌جمهوری گزارشی نسبتاً خوب و تشریحی به مردم داد، در بیانات ایشان لغزش‌ها و توضیحات ناکافی هم بود که می‌شد در راستای اصلاح، به صورت منطقی به آن ایراد گرفت مثل آن جمله که گفتند کالای ایرانی ارزان است و به این دلیل قاچاق صادراتی صورت می‌گیرد. کاش رئیس‌جمهوری این را می‌گفت که به دلیل کاهش ارزش پول ملی این امر رایج شده است. همچنین کاش دلایل کاهش ارزش پول ملی را که برخی از آنان به دلیل عملکرد این دولت، برخی به‌دلیل عملکرد دولت نهم و دهم و برخی به دلایل دیگر، مثل ناامنی اقتصادی، تمایل به خروج سرمایه از کشور، تحریم‌ها و ساختار اقتصاد کشور است، برمی‌شمرد تا گفته‌هایش کامل شود...

اگر در همین مورد به ایشان خرده گرفته می‌شد، بسیار پسندیده بود اما در برابر آن همه خدمات این چهار دهه در زمینه‌های رفاه مردم، ارتقای سطح زندگی آنها و دادن یارانه‌های پنهان و نقدی (که نگارنده با همه آنها مخالفم) و استقلال واقعی سیاسی به گواه دوست و دشمن، فرمان خداوند را از یاد می‌برند که «لئن شکرتم لازیدنکم» و صراحتاً می‌گویند که مردم نان ندارند که بخورند. این درست چند روز پس از راهپیمایی عظیم مردم در ۲۲ بهمن و بیانیه بسیار مهم رهبر فرزانه انقلاب اتفاق می‌افتد که آن همه امید و فروغ و دل‌محکمی به مردم می‌داد. شاید بگویند این لغزش زبانی است؛ حرف سمبولیک است و معنی صریحی ندارد، بلکه حکایت از مشکلات مردم دارد.
مردم اهل تحلیل و سمبل‌شناسی و کنایه‌شناسی نیستند. مردم به زبان صریح و عادی آشنایی دارند و از لفظ به معنی متداول آن استفاده می‌کنند و آشنا به مفاهیم هرمونیکی نیستند تا بعید را از معنی صریح استخراج کنند.
اینکه در جامعه، رفع محرومیت‌ها به‌صورت مطلق انجام نشده است و تبعیض مشاهده می‌شود درست، اینکه مسائلی مانند تورم در ایران وجود دارد درست، اینکه باید مردم در شرایط بسیار بهتری زندگی کنند درست، اما به جز معدود کشورهایی، در کدام کشور چنین مشکلاتی وجود ندارد؟ از یاد نبرده‌ایم که قریب‌به‌اتفاق مردم از برق، گاز، آب لوله‌کشی، تلفن در انواع مختلف، بهداشت در حد قابل قبول و حتی یارانه نقدی استفاده می‌کنند، هرچند نگارنده شخصاً با هزینه‌کردن ثروت کشور برای رفاه مردم مشکل دارم و معتقد به اتخاذ روش‌هایی برای تولید ثروت در جامعه و بهره‌مندی مردم از ثروت تولیدشده هستم، اما هرگز موافق این نوع سیاه‌نمایی و ناامیدکردن مردم نیستم. اگر برخی فکر می‌کنند با این نوع سیاه‌نمایی‌ها میان مردم وجاهت به‌دست می‌آورند، یقین داشته باشند که آتشی که به پا می‌شود، در اولین زمان دامن آنان را خواهد گرفت. گویا در این جامعه زندگی نمی‌کنند و اطلاع ندارند ایران دچار تحریم بی‌سابقه آمریکا و متحدان منطقه‌ای آن قرار گرفته است که تمام‌قد درصدد ویرانی کشور هستند. چرا وقتی همه مراجع خارجی معتقدند ایران در چند سال اخیر با سیاست خارجی منطقی خود و فعالیت‌های نیروهای مسلح، کشوری است که در منطقه تأثیرگذار است و سیاست‌های آمریکا، صهیونیسم و ارتجاع منطقه را با شکست روبه‌رو کرده است؟ طبعاً این استقلال‌خواهی هزینه دارد و صد البته سوءمدیریت‌ها را هم نباید فراموش کرد. همچنان اعتقاد دارم هم در سیاست خارجی و هم در تصمیمات داخلی، به‌ویژه حوزه اقتصادی می‌توان بهتر عمل کرد اما این نوع سیاه‌نمایی و گفتار بدون مسئولیت و بدون اندیشه و منهدم‌کننده وحدت مردم و شادمان‌کننده دشمنان را نمی‌توان پذیرفت. کاش اگر تذکرات این یادداشت را می‌پذیرند، به همان صراحت از انقلاب اسلامی، جمهوری اسلامی و مردم عذرخواهی کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۱۲-۰۵ ۰۹:۱۴

مردم نان ندارند بخورند? چطور است شما یکبار چنین جمله ای را می گوئید جای دیگر هم قطارانتان می گویند ما برای نان انقلاب نکردیم؟ یا درجائی از مردم صحبحت می کنید در جای دیگر مردم را می زنید؟ چرا اینگونه متاقضید؟

avatar
۱۳۹۷-۱۲-۰۵ ۰۹:۵۰

رونوشت به جواد خیابانی:"سلام علیکم.سریعا اقدام شود"!!!!

avatar
۱۳۹۷-۱۲-۰۵ ۱۴:۴۷

نویسنده با جواد خیابانی فامیل هستند. داره حرف حق را می پیچاند .

avatar
۱۳۹۷-۱۲-۰۵ ۰۹:۵۸

شما هم جوگیر شدید برادر عزیز منتظرید یکی یه چیزی بگه به مذاقتان خوش نیاد او را تشبیه میکنید به دشمن زمین وزمان را به کمک می طلبید تا او را نابود کنید با این روش به جایی نمیرسیم .شاید حرفی که ایشان زدند یک تشبیه بود که در ادبیات فارسی هم ما روزانه به کار میبریم منظور از نان نداشتن یعنی به زحمت زندگی را میگزراند من هم نان دارم ولی حرف حاج اقا را قبول دارم جون زندگی سختی داریم کسی را که سالها به این نظام وکشور خدمت کرده به ترامپ تشبیه نکنید .کمی بیندیشید وبعد مقاله بنویسید.

avatar
۱۳۹۷-۱۲-۰۵ ۱۰:۲۴

سلام یک نفر حرف حق زده است باید بهش افتخار کرد و نه حمله رسانه ای تا کی می خواهید حزبی و با نعصب سیاسی به مسایل نگاه کنید؟ چرا چشم تون به روی واقعیت ها می بندید؟ برای مردم ثابت شده که دولت بسیار ضعیف است/ چرا حمایت؟ اون دنیا چه طوری میخواین جواب بدین؟

avatar
۱۳۹۷-۱۲-۰۵ ۱۰:۴۹

امام جمعه بندر عباس درست گفته چون واقعا مردم نون ندارن بخورن آقای روحانی یا دولت مردان سرمایه دار مگه مردم درک میکنن مدیریت ناکارآمد دولت توی همه زمینه ها مشخصه

avatar
۱۳۹۷-۱۲-۰۵ ۱۱:۲۷

چه عجب. یک تحلیل نسبتا خوب از شرق دیدیم!!!

avatar
۱۳۹۷-۱۲-۰۵ ۱۱:۴۶

انشاء الله مشمول طرح جوانگرایی ائمه جمعه شود.

avatar
۱۳۹۷-۱۲-۰۵ ۱۳:۳۱

به آقای هاشمی طبا اعلام کنید که طبق گفته خودتان که اگر نمی دانید اظهار نظر نکنید می خواهم بپرسم که آیا شما درباره مردم در استان هرمزگان می دانید؟ به نظر من حق با امام جمعه بندر عباس است.. اگر ایشان به عنوان واسطه بین مردم و مسئولین از کمبودها و ناراحتی های مردم صحبت نکنند چه کسی حرف بزند؟ صدایش به کجا می رسد؟ ! به نظرم حتی اگر فقط یک نفر در کل ایران باشد که دستش به دهنش نمی رسد باز هم عیب و خسارت بزرگی برای دولت جمهوری اسلامی است چه رسد به حالا که با این اوضاع آشفته اقتصادی ندار ، ندار تر شد و دارا ، چاق تر

avatar
۱۳۹۷-۱۲-۰۵ ۱۳:۵۷

نویسنده محترم اگر در ایران زندگی میکردند و اگر از حال و اوضاع مردم خبر میگرفتند و اگر فقط اطرافیان خود را نمیدیدند متوجه میشدند که اوضاع اقتصادی چگونه است و عده ای واقعا در تامین نان هم مشکل دارند

avatar
۱۳۹۷-۱۲-۰۵ ۱۴:۴۶

ما گلهای خندانیم ......