به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، رأی گیری امروز با حضور مردم در ۱۲۰ هزار پایگاه رأی گیری قرار است ساعت ۷ به وقت گرینویچ از کلانشهر لاگوس و بندر هارکورت در جنوب نیجریه برگزار شود و سپس به شهر باستانی کانو در شمال و مراکز روستایی برسد.
نتایج این رأی گیری احتمالاً در روزهای آتی اعلام میشود و پیروز این رأی گیری کنترل این پرجمعیتترین کشور آفریقایی را که برای چهار سال تولید کننده پیشروی تولید نفت بود، به دست میگیرد.
با وجود ۷۳ رقیب انتخاباتی، احتمال پیروزی دو تن بیش از دیگران است که یکی از محمدو بوهاری ۷۶ ساله، رئیس جمهوری کنونی و دیگری آتیکو ابوباکار، معاون سابق وی است که ۷۲ سال دارد.
رأی دهندگان همچنین ۳۶۰ عضو مجلس نمایندگان و ۱۹۰ سناتور را از میان ۶۵۰۰ کاندید انتخاب میکنند.
با این حال پیش از شروع انتخابات اخبار از وقوع چندین انفجار در منطقه بورنو در شمال شرق نیجریه حکایت داشت.
روزنامه نشنال نوشت: این انفجارها در مایدوگوری در اوایل صبح رخ داده است. به نوشته این روزنامه سازمان تروریستی بوکو حرام حملاتی در شهر گیدم در شمال شرق کشور انجام داده و باعث فرار مردم به بخشهای همجوار شده است.
کمیسیون مستقل ملی انتخابات نیجریه شنبه گذشته اعلام کرد که برای یک هفته این رأی گیری به تعویق میافتد و این خبر درست چند ساعت پیش از برگزاری این انتخابات اعلام شد.
این مساله باعث خشم رأی دهندگانی شد که برای حضور در حوزههای رأی گیری به شهرها و روستاهای محل سکونتشان رفته بودند؛ این مساله همچنین باعث شد تا احزاب اصلی، سایرین را به تبانی با کمیسیون برای تقلب در این انتخابات متهم کنند.
هیچ یک از احزاب نتوانستند بابت این اتهام، شواهدی ارائه کنند و ناظر انتخابات برای از میان برداشتن مشکلات در ارسال و تحویل اوراق رأی گیری که مقصر تعویق در برگزاری انتخابات اعلام شد، تلاش زیادی به خرج دادند.
محمود یعقوبو، رئیس کمیسیون مستقل ملی انتخابات نیجریه با اشاره به مقیاس این رأی گیری، اعلام کرد که بیبش از ۸۲۵ هزار کارمند به صورت موقت برای کمک به انجام این رأی گیری به خدمت گرفته شدهاند.
بیش از ۸۰ هزار خودرو و قریب به ۱۰۰۰ قایق نیز برای انتقال اوراق رأی گیری، نتایج آن و سایر متعلقات به حوزهها و خارج کردن آنها اجاره شدهاند.
وی روز پنجشنبه گفته بود: به شما اطمینان میدهم که انتخابات روز شنبه برگزار میشود. تعویق دیگری در کار نیست.
بوهاری پیش از برگزاری انتخابات با لحنی تأییدی به نیروهای امنیتی نیجریه دستور داده بود تا بی رحمانه با متقلبان در این انتخابات برخورد کنند.
منتقدان میگویند که این هشدار از سوی بوهاری مجوزی برای کشتار از سوی پلیس و ارتش است درحالیکه معاون سابقش گفته که این اظهارات برای یک رئیس جمهوری منتخب مناسب نیست.
۸۴ میلیون نیجریهای برای حضور در این انتخابات ثبت نام کردهاند اما تنها ۷۲.۷ میلیون یعنی ۸۶ درصد از آنها اجازه رأی دادن دارند چون کارتهای هویت رأی گیریشان را دریافت کردهاند.
انتهای پیام
نظرات