• سه‌شنبه / ۳۰ بهمن ۱۳۹۷ / ۱۲:۰۳
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 97113015822
  • خبرنگار : 71132

/بررسی جزئیات بودجه 98/

مخالفت مجلس با افزایش مالیات اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها

مخالفت مجلس با افزایش مالیات اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با پیشنهادی مبنی بر افزایش مالیات اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها مخالفت کردند.

به‌ گزارش ‌ایسنا، احمد امیرآبادی فراهانی، در جلسه علنی صبح امروز (سه‌شنبه) و در جریان بررسی جزئیات لایحه بودجه در پیشنهادی، گفت‌: در بودجه سال ۹۷ مقرر شد که مالیات به صورت پلکانی تعیین شود تا کسانی که درآمد بیشتری دارند مالیات بیشتری پرداخت کنند، اما استثنایی به مصوبه مجلس شورای اسلامی اضافه شد در حالی که در کمیسیون تلفیق و در صحن مجلس چنین چیزی مطرح نشد. آنچه که در بودجه مصوب شده بود این بود که مالیات پلکانی ۱۰ تا ۳۵ درصد پیش‌بینی شد، ولی به خاطر استثنایی که دیده شد، پزشکان همچنان ۱۰ درصد مالیات پرداخت می‌کنند.

امیرآبادی فراهانی در بخش دیگری از صحبت‌های خود، اضافه کرد: این استثنا در بودجه سال ۹۸ هم آمده است. ما معتقدیم مالیات برای کسانی است که درآمد زیادی دارند و باید مالیات بیشتری بپردازند. چه پزشک باشند و چه شغل دیگری داشته باشند. نباید هیچ استثنایی در کشور وجود داشته باشد.

علی مطهری، نایب رییس مجلس شورای اسلامی در این باره، خاطر نشان کرد: این استثنا شامل همه اعضای هیات علمی می‌شود و صرفاً مختص پزشکان نیست.

حسن سلیمانی نیز در مخالفت با پیشنهاد امیرآبادی، تصریح کرد: این استثنا به معنی معافیت مالیاتی پزشکان و هیات علمی نیست. ما برای تقویت پژوهش و تحقیق نرخ مالیات این فعالیت‌ها را به صورت حداقلی تعیین کردیم و این نرخ مالیات کم مربوط به فعالیت‌های پژوهشی اساتید است.

سلیمی در موافقت با پیشنهاد امیرآبادی فراهانی، خاطر نشان کرد: ما همیشه شعار عدالت اجتماعی داده‌ایم و در حال‌ حاضر زمان عمل به این شعار است. متاسفانه امروز در بی عدالتی در پرداخت مواجه هستیم. ما ۲۰ درصد به همه حقوق‌ها اضافه کرده‌ایم و حالا برای جبران این بی عدالتی در توزیع درآمد باید پرداخت مالیات را متوازن کنیم.

طبق آنچه که در لایحه بودجه آمده است: حقوق‌های زیر دو میلیون و ۷۵۰ هزار تومان در ماه از مالیات معاف می‌شوند و حقوق‌های بیش از این رقم از ۱۰ تا ۳۵ درصد به صورت پلکانی مشمول مالیات می‌شوند، اما آنچه که در این لایحه دولت آمده بود، استثنایی را برای اعضای هیات علمی، حق التدریس، حق التحقیق و حق پژوهش در نظر گرفته بود که مالیات این موارد ۱۰ درصد تعیین می‌شود که در پیشنهاد امیرآبادی فراهانی این استثنا حذف می‌شد.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با ۸۷ رای موافق، ۹۳ رای مخالف و سه رای ممتنع از مجموع ۱۹۷ نماینده حاضر با این پیشنهاد که به معنی افزایش مالیات اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها بود، مخالفت کردند.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۱۱-۳۰ ۱۳:۵۱

علت مخالفت این است که تعدادی از نمایندگان هیات علمی هستند وگرنه اکثر اعضاء هیات علمی دانشگاهها یک دهم وقت خودرا در مراکز علمی میگذرانند و عمدتا کار خصوصی میکنند.

avatar
۱۳۹۷-۱۲-۰۵ ۰۹:۴۰

با سلام بنده عضو هیات علمی دانشگاه دولتی هستم. حرف شما خلاف واقع است. غیر از کار دانشگاه نه من و نه هیچ یک از همکاران گروه آموزشی ما کار خصوصی ندارند. ممکن است برخی از اساتید برخی رشته ها کار خصوصی انجام بدهند که باید مالیاتش را بدهند.

avatar
۱۳۹۷-۱۱-۳۰ ۱۶:۰۶

این طرح کلا مشکل دارد. وقتی حقوق را 20 درصد افزایش می دهید بعد مالیات را از 10 درصد به 30 درصد می رسانید مثل این است که دریافتی را 7 درصد کاهش داده اید. یک محاسبه ساده است.