به گزارش ایسنا، هدایت فهمی اظهار کرد: اضافه برداشت از آبهای زیرزمینی بهطور متوسط سالانه ۶ میلیارد مترمکعب است و پیشبینی میشود در صورت صادرات بیرویه در بخش کشاورزی و عدم رفع چالشهای موجود، این رقم به بیش از ۱۲ میلیارد مترمکعب برسد.
وی با تاکید بر ضرورت مراقبت و حفاظت مؤثرتر از منابع آب زیرزمینی اظهار کرد: در حال حاضر مصرف ناخالص بخش کشاورزی از آب زیرزمینی حدود ۵۶ میلیارد مترمکعب و از آبهای سطحی حدود ۳۴ میلیارد مترمکعب است.
تاراج و نابودی بیبازگشت منابع آب زیرزمینی
فهمی، با بیان اینکه محاسبات و ارزیابیهای انجام شده درباره بهرهبرداری بخش کشاورزی از منابع آب در سال آینده نشان میدهد که محصولات کشاورزی و دامی بهشدت از مزیت صادراتی برخوردار خواهند شد، افزود: بنابراین در سال آتی با رشد تولید محصولات کشاورزی و صادرات قانونی و غیرقانونی آن، برداشت بیشتر از منابع آب کشور صورت میگیرد و دستاندازی به منابع آب، بهویژه آب زیرزمینی وارد مرز خطر خواهد شد.
بنا بر اعلام وزارت نیرو، معاون دفتر برنامهریزی کلان آب و آبفای وزارت نیرو ادامه این شرایط را به منزله تاراج و نابودی بیبازگشت منابع آب زیرزمینی دانست و بر مراقبت بیشتر از آن تاکید کرد.
وی، عواملی چون ناکارآمدی بازار عرضه و تقاضای محصولات کشاورزی، عدم کارایی نظام تعرفهای صادرات و واردات، سهولت قاچاق محصولات کشاورزی و دامی در ابعاد وسیع، نوسانات شدید بهای محصولات کشاورزی در سالهای مختلف و پایین بودن بنیه مالی و درآمد تولیدکنندگان بخش کشاورزی را از جمله محورهای تأثیرگذار در چالشهای ذاتی و عارضی این بخش عنوان کرد.
انتهای پیام
نظرات