به گزارش ایسنا، کیهان برزگر طی سخنانی در نشست چشمانداز تحولات افغانستان و امنیت منطقهای که در محل پژوهشکده مطالعات استراتژیک خاورمیانه برگزار شد، اظهار کرد: اتفاقات زیادی در افغانستان رخ داده و متأسفانه از حضور استعماری تاکنون و وجود گروههای افراطی، طالبان، داعش و … موقعیت افغانستان را با اهمیت کرده است.
وی افزود: از یک طرف موضوع مذاکره با طالبان مطرح شده است، از سوی دیگر ترامپ اعلام کرده که نیروهای خود را از افغانستان خارج میکند، البته آمریکاییها نیز معتقدند که تا به حال هم هزینههای زیادی را پرداخت کردهاند، آنچه درک میشود اینکه آمریکا واقعاً محدودیت استراتژیک دارد، خروج آمریکا از منطقه به دلیل اجباری است که برایش اتفاق میافتد.
این استاد دانشگاه همچنین بیان کرد: در مورد خروج آمریکا از افغانستان، موضوع نداشتن منافع نیست، افغانستان و سوریه برای آمریکا منافع دارد اما محدودیتهایش او را مجبور کرده که از منطقه خارج شود.
رئیس پژوهشکده مطالعات استراتژیک خاورمیانه اظهار کرد: تجربه خودم این است که وقتی آمریکا وارد جنگی میشود و کشته میدهد، افکار عمومی آمریکا خروج بدون دستاورد برایشان معنا پیدا نمیکند. همانطور که میبینیم آمریکا اعلام میکند که از افغانستان و سوریه خارج میشود اما در عراق مقاومت میکند بنابراین آمریکا تلاش میکند با کمترین هزینه منافع حداکثری خود را تأمین کند.
برزگر در ادامه ابراز کرد: بحث وارد شدن ایران به صحنه مذاکرات با طالبان از این جهت است که ایران کشوری است که از نظر منطقه امنیتی فضای گستردهتری را برای خود تعریف میکند، از طرفی جغرافیای تروریستی به گونهای است که ایران را مجبور کرده در این صحنه حضور داشته باشد.
وی افزود: مسائل خاورمیانه طوری است که تمام بازیگران به سمت بازیهای ژئوپلیتیک میروند، این امکان وجود دارد که خروج آمریکا به سمت جنگهای نیابتی سرریز کند که شاید نتیجهاش تنش بیشتر باشد.
انتهای پیام
نظرات