• شنبه / ۶ بهمن ۱۳۹۷ / ۱۲:۱۴
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 97110602859
  • منبع : نمایندگی گیلان

مدیریت شرایط نامساعد محیطی با کمک گیاهان تراریخته

مدیریت شرایط نامساعد محیطی با کمک گیاهان تراریخته

مرجع ملی ایمنی زیستی کشور گفت: از گیاهان تراریخته می‌توان برای مدیریت شرایط نامساعد محیطی مانند خشکی و کم‌آبی استفاده کرد.

به گزارش ایسنا، بهزاد قره‌یاضی در جلسه محیط زیست گیلان، اظهار کرد: سالانه ۱۰ میلیون تن ذرت وارد کشور می‌شود که هشتاد درصد آن تراریخته است.

وی افزود: از گیاهان تراریخته می‌توان برای مدیریت شرایط نامساعد محیطی مانند خشکی و کم ‎ آبی استفاده کرد. تولید محصولات تراریخته مقاوم به خشکی به مدیریت منابع آبی کمک شایان توجهی خواهد کرد.

قره‌یاضی ادامه داد: امسال قریب به یک میلیون تن برنج وارد کشور شده است. یک دلیل اصلی خسارت به مزارع برنج آفت کرم ساقه‌خوار برنج است. برای مبارزه با این آفت سالانه مقدار زیادی سم در مزارع برنج رها می‌شود. این سموم برای محیط زیست و کشاورزان مخاطراتی را ایجاد می‌کنند.

رئیس انجمن ایمنی زیستی ضمن تاکید بر لزوم استفاده از فناوری تولید محصولات تراریخته، گفت: با گذشت بیست و دو سال از تولید تجاری این محصولات در سطح جهان، سطح زیرکشت این محصولات به ۱۸۹٫۸ میلیون هکتار رسید.

وی با گلایه از طرح شایعات و ادعاهای کذب علیه محصولات تراریخته در فضای رسانه‌ها گفت: در حالی عده‌ای از ممنوعیت مصرف محصولات تراریخته در اروپا سخن می‌گویند که این محصولات در قاره اروپا تولید و هم مصرف می‌شوند. اروپا سالانه فقط سی و سه میلیون تن سویای تراریخته از قاره آمریکا وارد می‌کند.

وی تصریح کرد: انتظار می‌رود این سلسله کارگاه‌ها و جلسات بتواند با رفع ابهامات موجود در خصوص مهندسی ژنتیک و محصولات تراریخته، به ترویج دستاوردهای مهندسی ژنتیک گیاهی و بهره‌برداری از سودمندی‌های فناوری تولید محصولات تراریخته در چارچوب قوانین ایمنی زیستی کمک شایان توجهی کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۱۱-۰۶ ۱۴:۱۹

این آقای قره یاضی از زمان آقای احمدی نژاد به دنبال تولید تراریخته در داخل کشور هستند و دست بردار هم نیست . کشوری که هنوز بهره وری تولید در آن بسیار پایین است چرا باید به دنبال توجیه و تولید تراریخته باشد؟؟!

avatar
۱۳۹۷-۱۱-۰۶ ۱۴:۱۹

این آقای قره یاضی از زمان آقای احمدی نژاد به دنبال تولید تراریخته در داخل کشور هستند و دست بردار هم نیست . کشوری که هنوز بهره وری تولید در آن بسیار پایین است چرا باید به دنبال توجیه و تولید تراریخته باشد؟؟!

avatar
۱۳۹۷-۱۱-۰۷ ۰۸:۰۳

با این دسته محصولات زیراب کشاورزی ایران زده خواهد شد و وابستگی غذایی به خارج بیشتر میشود.

avatar
۱۳۹۷-۱۱-۰۹ ۱۲:۴۶

اولین محصول تراریخته در سال ۱۹۹۶ تجاری شد و از آن تاریخ ۲۲ سال می‌گذرد. روند تولید این محصولات در جهان رو به افزایش است و تاکنون به چیزی در حدود ۱۹۰ میلیون هکتار رسیده است. پنج کشور عمده تولید کننده این محصولات در جهان آمریکا، برزیل، آرژانتین، کانادا و هند هستند، در واقع ۲۴ کشور تولید کننده این محصولات و ۱۹۰ کشور مصرف کننده این محصولات در دنیا هستند، ایران با توجه به بومی سازی دانش تولید محصولات تراریخته توسط دانشمندان خود متاسفانه هنوز موفق به تجاری سازی این محصولات نشده است!!!