• شنبه / ۶ بهمن ۱۳۹۷ / ۰۹:۵۸
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 97110602683
  • خبرنگار : 71402

نخست‌وزیر کوزوو: توافق با صربستان ممکن است اما بدون تغییر مرز

نخست‌وزیر کوزوو: توافق با صربستان ممکن است اما بدون تغییر مرز

نخست‌وزیر کوزوو تاکید کرد، دستیابی به توافقی میان صربستان و کوزوو در سال جاری میلادی ممکن است اما نمی‌تواند شامل تغییرات مرزی شود. او هشدار داد، تبادل اراضی می‌تواند به احیای تنفر قدیمی در منطقه بالکان منجر شود.

به گزارش ایسنا، این ایده که صربستان و کوزوو ممکن است از طریق تبادل ارضی به مناقشه دیرینه خودشان پایان دهند، سال گذشته همهمه‌ای به راه انداخت. پیشنهاد مذکور با موج انتقادات گروه‌های دست راستی و همچنین راموش هارادینای، نخست‌وزیر کوزوو که به سختی منتقد اعطای هرگونه امتیاز به صربستان است، مواجه شد. از آن زمان، مذاکرات با میانجیگری اتحادیه اروپا به بن‌بست رسیده است.

با این حال نخست‌وزیر کوزوو در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه گفت، به اعتقاد او توافق همچنان در دسترس است و حتی ممکن است امسال رخ دهد اما نظر او درباره تبادل ارضی همچنان بدون تغییر باقی مانده است.

او با اشاره درگیری ۱۹۹۸ تا ۱۹۹۹ که عملاً موجب جدایی کوزوو شد، گفت: باز کردن مبحث گفت‌وگو درباره اراضی و مرزها، باز کردن گذشته است و گذشته غم‌انگیز بوده است. در جنگ‌های گذشته مرزها موضوع جنگ بوده است. تغییر دوباره مرزها خطرناک است و ما را به حصول توافق نزدیک‌تر نمی‌کند، بلکه دورتر می‌شویم.

مخالفت شدید راموش هارادینای، نخست‌وزیر کوزوو با تغییرات مرزی موجب شده است تا او رو در روی هاشم تاچی، رئیس‌جمهوری کوزوو قرار بگیرد که در مذاکراتی با میانجیگری اتحادیه اروپا با الکساندر ووجیچ، همتای صربستانی خود شرکت می‌کند.

در حالی که رؤسای جمهوری دو طرف این پیشنهاد را توضیح نمی‌دهند، رسانه‌های محلی و تحلیلگران باور دارند که طبق آن قسمت صرب‌نشین شمال کوزوو با قسمت آلبانیایی‌نشین کوچک در صربستان معاوضه شود. این پیشنهاد منطقه بالکان را به خطوط قومیتی نزدیک‌تر می‌کند و با انتقاد شدید گروه‌های راستگرا مواجه است.

نخست‌وزیر کوزوو می‌گوید، مایل به شروع دوباره مذاکرات است. اما مانع مهم بعدی مساله تعرفه ۱۰۰ درصدی است که دولتش در ماه نوامبر روی کالاهای صربستانی اعمال کرد و بعد تنش‌آلود جدیدی به مناسبات دو طرفه داد. راموش هارادینای تاکید کرد: اگر صربستان می‌گوید که هرگز کوزوو را به رسمیت نمی‌شناسد، پاسخم این است که ما هرگز این تعرفه‌ها را حذف نمی‌کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha