• سه‌شنبه / ۲ بهمن ۱۳۹۷ / ۱۳:۴۱
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 97110201035
  • خبرنگار : 71474

اتاق بازرگانی تهران در گزارشی پیش‌بینی کرد

احتمال رکود اقتصادی در سال ۹۸

احتمال رکود اقتصادی در سال ۹۸

جدیدترین بررسی‌های اقتصادی صورت گرفته از سوی اتاق بازرگانی تهران نشان می‌دهد که اقتصاد ایران روند دور شدن خود از شاخص‌های رشد را در سال پیش‌رو نیز ادامه خواهد داد.

به گزارش ایسنا، بر اساس ارزیابی‌های صورت گرفته با توجه به بررسی متغیرهای موجود در حوزه تولید ناخالص داخلی احتمالا ایران در سالی که پیش‌رو خواهد بود، همچنان فاصله‌اش را با روند رشد سال ۱۳۹۰ ادامه می‌دهد و احتمالا شاخص‌های تولید در هر سه حوزه اصلی منفی باقی می‌ماند.

بر اساس برآوردهای بین‌المللی صورت گرفته، اقتصاد ایران در سال ۲۰۱۹ در حوزه تولید ناخالص داخلی نسبت به سال قبل از آن کاهش ۳.۶ درصدی را تجربه خواهد کرد.

اگر این پیش‌بینی‌ها به وقوع بپیوندد، این سومین‌باری است که اقتصاد ایران در سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی دو سال پیاپی دچار رکود می‌شود. پیش از این، این تجربه از سال‌های ۱۳۶۳ تا ۱۳۶۵ و ۱۳۹۱ و ۱۳۹۲ رخ داده بود.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که اگر اقتصاد ایران می‌توانست روندی را که از سال ۱۳۹۰ آغاز کرده بود ادامه دهد، امروز شاخص تولید ناخالص داخلی کشور به رقمی بسیار بالاتر می‌رسید.

همچنین پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که پس از عبور از این سال، اقتصاد ایران در سال‌های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ احتمالا روند رشد مثبت به خود می‌گیرد؛ هر چند هنوز در قیاس با تعداد زیادی از کشورها در حوزه رشد اقتصادی شرایط قابل دفاعی ندارد. برای مثال در سال ۲۰۱۹ که احتمالا اقتصاد ایران به رشد منفی ۳.۶ خواهد رسید، اقتصاد عراق رشد ۶.۲ درصدی را تجربه خواهد کرد.

در حوزه تولیدات کشاورزی در تابستان سال ۱۳۹۷ میزان تولید در قیاس با تابستان پارسال ۴.۱ درصد کاهش یافته همچنین در بهار و تابستان امسال برای دو فصل پیاپی تولیدات کشاورزی ایران روند کاهشی به خود گرفته‌اند که با توجه به کاهش میزان کل تولید در قیاس با سال ۱۳۹۶ این موضوع نشان‌دهنده تشدید رکود در بخش کشاورزی است.

در حوزه صنعت نیز از ابتدای سال ۱۳۹۵ تا انتهای سال ۱۳۹۷ شاخص تولید فصلی تنها در دو فصل مثبت بوده که بالاترین رقم به زمستان سال ۱۳۹۶ باز می‌گردد. در سال جاری نیز صنعت مانند کشاورزی در دو فصل بهار و تابستان با کاهش تولید مواجه شده و به نظر می‌رسد رکود در این حوزه تشدید شده است.

در حوزه معدن نیز مقدار تولید فصلی از تابستان ۱۳۹۵ تا تابستان سال ۱۳۹۷ نسبت به مقدار پایه سال ۱۳۹۰ کاهش نشان می‌دهد، همچنین در حوزه مقدار تولید هر چند برخی فصول افزایش میزان را نشان می‌دهد، اما به نظر می‌رسد با توجه به این‌که بالاترین آمار در پاییز سال ۱۳۹۶ به ثبت رسیده است در این بخش نیز تولیدات نسبت به هدف‌گذاری‌های ابتدایی رشد قابل توجهی را پشت سر نخواهند گذاشت.

متن کامل گزارش اتاق را اینجا بخوانید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha