• شنبه / ۲۹ دی ۱۳۹۷ / ۱۰:۱۰
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 97102915367
  • خبرنگار : 71560

نماینده اصفهان:

خروجی بلندمدت استانی شدن انتخابات توسعه پایدار سیاسی و پا گرفتن تحزب است

خروجی بلندمدت استانی شدن انتخابات توسعه پایدار سیاسی و پا گرفتن تحزب است

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با دفاع از طرح استانی شدن انتخابات گفت: فکر می کنم خروجی بلند مدت این طرح توسعه پایدار سیاسی و پا گرفتن تحزب باشد.

ناهید تاج الدین در گفت‌وگو با ایسنا درخصوص معایب و محاسن استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی، بیان کرد: پوپولیسم و هرج و مرج و آنارشیسم دو خطر بالقوه فضای سیاسی هستند. استانی شدن انتخابات می تواند آسیب های پوپولیسم را کاهش دهد اما شاید باعث آنارشیسم و هرج و مرج شود.

وی در ادامه اظهار کرد: هر چه حوزه انتخابیه کوچک‌تر باشد اتخاذ سیاست های پوپولیستی و برانگیزش رضایت های مقطعی مردم و بدین وسیله رای جمع کردن از این حوزه ها راحت تر است، برای همین شاهد این هستیم که اکثر نماینده های چند دوره ای مجلس نمایندگان شهرهای کوچک هستند.

نماینده مردم اصفهان در ادامه تصریح کرد: استانی شدن انتخابات باعث گردش نخبگان می شود. ضمن آنکه استانی شدن انتخابات باعث می شود دیگر سیاستمداران بزرگ، شهرهای کوچک را به چشم حیات خلوت رای آوری نگاه نکنند.

این عضو فراکسیون امید مجلس افزود: استانی شدن انتخابات سیاست کلان را پر رنگ تر از سیاست خرد خواهد کرد، همچنین باعث کلان نگری نمایندگان می شود و مانع خرد نگری می شود.

تاج الدین در ادامه خاطرنشان کرد: استانی شدن انتخابات همچنین باعث توسعه متوازن خواهد شد چه آنکه در حال حاضر آبادانی یک شهر کوچک به توان نمایندگان آنها در لابی و امتیازگیری بستگی دارد اما در صورت استانی شدن نمایندگان، نمایندگان همه استان هستند. از همه مهمتر استانی شدن انتخابات باعث رویکرد ناگزیر به احزاب خواهد شد، چراکه نمایندگان نمی توانند به صورت منفرد در کل استان تبلیغ کنند مگر آنکه سازمان رای داشته باشند و این سازمان رای به پشتوانه حزبی آنها وابسته است، از همین روی افراد خلق الساعه کمتر فرصت ورود به سیاست کلان را پیدا می کنند.

این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس بیان کرد: البته استانی شدن انتخابات نقاط ضعفی نیز دارد و آن اینکه ممکن است این سوءتفاهم را برای شهرهای کوچک ایجاد کند که از کانون توجه خارج شده اند و همین مسئله به سیاسی شدن امر قومی و بدین وسیله هرج و مرج بینجامد. برای کاهش آسیب استانی شدن انتخابات و برای آنکه شاهد سیاسی شدن امر قومی در صورت استانی شدن انتخابات نباشیم باید شکاف مردم و نهاد مجلس را به حداقل برسانیم و این امر شاید نیازمند تمهیدی ویژه است.

تاج الدین در پایان تاکید کرد: هر طرحی در مجلس نقاط ضعف و قوتی دارد و استانی شدن انتخابات نیز فارغ از این امر نیست و امیدواریم که همه ایرادات این طرح برطرف شود اما من فکر می کنم خروجی بلند مدت این طرح توسعه پایدار سیاسی و پا گرفتن تحزب باشد و از این جهت آن را قابل دفاع می دانم.

انتهای پیام

خبرنگار: علی قورچیان
دبیر: ربی زواره

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۱۰-۲۹ ۱۵:۰۲

استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی اصلا مناسب نیست