مهرداد آگین در گفتوگو با ایسنا، درباره جایگاه ورزش در تاریخ انقلاب اسلامی اظهار کرد: ورزش در تاریخ انقلاب همیشه در هر شرایطی جایگاه خود را حفظ کرده و سال به سال این جایگاه طی ۴۰ سال پیروزی انقلاب اسلامی پررنگ تر شده است.
وی گفت: حتی در بدترین شرایط سیاسی و اقتصادی از طریق ورزش و با مدال آوری در میادین مختلف آسیایی، جهانی و بینالمللی توانسته ایم پرچم جمهوری اسلامی ایران را به اهتزاز در بیاوریم و مورد احترام قرار بگیریم.
رییس فدراسیون پیشین بسکتبال خاطرنشان کرد: چه قبل از شروع جنگ که بازیکن بسکتبال بودم و چه بعد از جنگ که اعضای بدنم را به خاطر جنگ از دست دادم و با ویلچر همواره به فعالیت ورزشی خود ادامه میدهم، معتقدم یکی از محیطهایی که سبب ایجاد دوستی، همدلی و وفاق ملی میشود ورزش است و ما از طریق ورزش می توانیم ارتباطات خود را با کشورهای مختلف به دور از مسائل سیاسی محکمتر کنیم. البته در طی این ۴۰ سال رویدادهای مهمی در تاریخ انقلاب رخ داد که ما سال به سال شاهد افزایش تعداد رشتههای ورزشی و مدال آوران خود بویژه در بخش جانبازان و معلولان در صحنههای مختلف آسیایی، جهانی و بینالمللی بودیم.
آگین اظهار کرد: هر چند در ۸ سال جنگ تحمیلی ما شهدای زیادی را که بسیاری ورزشکار هم بودند از دست دادیم، اما باز هم اثرات جنگ تاثیری در کند شدن فعالیتهای ورزشی نداشت. خود من نیز قبل از این که در عملیات بیتالمقدس یک اعضای بدن خود را از دست بدهم، بازیکن بسکتبال باشگاه استقلال بودم و حتی بعد از این که ویلچرنشین نیز شدم دست از فعالیت ورزشی برنداشتم و اجازه ندادم قطع عضو مانعی برای انجام فعالیت ورزشی من شود.
وی در پاسخ به این پرسش که جایگاه و نقش انقلاب اسلامی را در ورزش زنان، ورزش قهرمانی و همگانی چگونه ارزیابی میکنید، خاطرنشان کرد: تا جایی که به یاد دارم در اوایل انقلاب موانع زیادی برای رشد ورزش زنان بویژه شکلگیری فوتبال زنان بود، اما با تلاشهای صورت گرفته کم کم ورزش زنان جایگاه خود را پیدا کرد و الان شاهد این هستیم که زنان فوتبالیست و فوتسالیست کشورمان در رویدادهای بینالمللی و آسیایی شرکت میکنند و این نقطه عطفی برای ورزش زنان است. در خصوص ورزش همگانی و قهرمانی نیز این روند رشد بسیار چشمگیر است، به طوری که اگر در گذشته توجه کمتری به ورزش همگانی صورت میگرفت و ورزش قهرمانی نیز جایگاه خاصی نداشت، اما بعد از گذشت ۴۰ سال از پیروزی انقلاب اسلامی، مردم به خاطر پیشگیری از بیماریها و توجه خاصی که برای سلامتی خود قائل هستند گرایش به سمت و سوی ورزش همگانی داشتند که قابل توجه است و در ورزش قهرمانی نیز هر سال شاهد افزایش تعداد رشتههای ورزشی و مدال آوران در افراد سالم و بویژه جانبازان و معلولان در بازیهای المپیک، پارالمپیک، آسیایی و پاراآسیایی هستیم.
عضو هیات اجرایی کمیته ملی پارالمپیک اضافه کرد: هر چند شرایط بد اقتصادی ورزش را تحت تاثیر قرار داده است و این مساله میتواند آسیبهای جدی را به ورزشکاران در رشته های مختلف ورزشی وارد کند، به طوری که الان شرایط به گونهای است که به دلیل گران شدن تجهیزات ورزشی و بالا رفتن هزینهی اعزامها، اکثر مربیان و سرپرستان به سختی میتوانند تیمی را به یک تورنمنت برون مرزی اعزام کنند و این مسائل قطعا تاثیرات منفی بر روی تیمهای ورزشی خواهد داشت، اما این بحران را نیز همانند بحرانهایی که طی سالهای قبل داشتیم با صبر، محبت و دوستی باید پشت سر بگذاریم تا شرایط بد اقتصادی مانعی برای رشد و پیشرفت ورزش نباشد.
آگین همچنین درباره «اولینها» در ورزش گفت: اگر بخواهیم اشارهای به اولینها در ورزش داشته باشیم به نظر من می توان به رشد ورزش جانبازان و معلولان در این ۴۰ سال اشاره کرد. البته در کنار این رشد و پیشرفت باید در حفظ و نگهداری این موفقیتها نیز تلاش کنیم تا این موفقیتها را به راحتی از دست ندهیم.
رییس پیشین فدراسیون بسکتبال خاطرنشان کرد: ورزش همانند چراغی است که همه را به سمت خود میکشد و هیچ وقت چه در زمان جنگ و چه هنگام تحریمها خاموش نشده و همواره حرکت آن رو به جلو بوده است. به طوری که به واسطهی ورزش توانستهایم در هر شرایطی با ملتهای مختلف ارتباطات خود را حفظ کنیم و با افتخاراتی که کسب کردیم پرچم ایران را به اهتزاز درآوریم.
وی در پایان پیرامون چشمانداز آینده ورزش در انقلاب اسلامی اظهار کرد: هر سال نسبت به سالهای قبل در ۴۰ سالی که از پیروزی انقلاب اسلامی میگذرد شاهد رشد و پیشرفت ورزش بودیم و تا به الان هیچ بحرانی مانع حرکت رو به جلوی ورزش کشور نبوده است. شاید شرایط بد اقتصادی تا حدودی این حرکت رو به رشد ورزش را کاهش دهد، اما سبب متوقف شدن رشد ورزش نمیشود.
انتهای پیام
خبرنگار: ظریفه ملکپور
دبیر خبر: علی فیض آسا
نظرات