فرهاد فروزی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه بعد از زلزله 7.3 ریشتری 21 آبان سال گذشته تاکنون 6539 لرزه در گستره استان رخ داده، افزود: از این تعداد یک مورد بین شش تا هفت ریشتر، 14 مورد بین پنج تا شش ریشتر، 127 مورد بین چهار تا پنج ریشتر و 735 مورد بین سه تا چهار ریشتر بوده است.
فروزی درباره تعداد زیاد پسلرزهها در کرمانشاه نیز خاطرنشان کرد: منطقه زاگرس از دیرباز به تعداد زیاد لرزهها با بزرگی کم معروف بوده است.
وی دلیل این امر را لایه سست نمکی در اعماق زمین این منطقه اعلام کرد و یادآور شد: سیستم گسلها و تخلیه انرژی منطقه زاگرس با بخش مرکزی ایران مانند منطقه بم متفاوت است و علت بیشتر بودن پسلرزههای کرمانشاه نسبت به زلزله بم نیز شاید همین موضوع باشد.
مسئول شبکه لرزهنگاری استان کرمانشاه گفت: شاید اگر زاگرس هم همان ساختار گسلهای مرکزی ایران را داشت و انرژی زمین با تعداد بالای لرزههای کوچک تخلیه نمیشد، امکان داشت شاهد زلزلههای بزرگتری در این منطقه باشیم.
فروزی در پاسخ به مسائلی درباره اینکه زلزله کرمانشاه علم زمین شناسی را زیر سوال برده نیز گفت: شاید منظور این باشد که در گذشته و یا در کتابهای زمینشناسی این تصور وجود داشت که منطقه زاگرس توان زلزلهزایی های بزرگ را ندارد که با وقوع زلزله 7.3 ریشتری کرمانشاه این تصور تا حدودی تعدیل شد.
انتهای پیام
نظرات