• پنجشنبه / ۲۰ دی ۱۳۹۷ / ۰۴:۱۲
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 97101910576
  • خبرنگار : 99999

۲۵هزار تن در لیست انتظار اهدای عضو

۲۵هزار تن در لیست انتظار اهدای عضو

رئیس مرکز مدیریت پیوند و امور بیماری‌های وزارت بهداشت با اشاره به لیست انتظار اهدای عضو در بیمارستان‌های کشور، گفت: با تعلل در تصمیم گیری اهدای عضو فرد از دست رفته، زمان طلایی پیوند را از دست می‌دهیم.

به گزارش ایسنا، دکتر مهدی شادنوش با بیان اینکه حدود ۲۵ هزار نفر در لیست انتظار اهدای عضو قرار دارند، گفت: روزانه حدود ۱۰ نفر بابت نیاز به عضو پیوندی، از دنیا می‌روند.

رئیس مرکز مدیریت پیوند و امور بیماری‌های وزارت بهداشت با اشاره به تعداد تصادفات و مصدومین مرگ مغزی در کشور، گفت: سالیانه حدود ۱۶ هزار حادثه در کشور اتفاق می‌افتد و حدود ۸ هزار نفر در این حوادث دچار مرگ مغزی می‌شوند.  از این تعداد بین ۲۵۰۰ تا ۴هزار نفر می‌توانند هشت عضو پیوندی و بیش از ۵۰ بافت از بدن خود را به همنوع و هموطن‌شان اهدا کنند. این درحالیست که به عنوان مثال در سال گذشته تنها ۹۲۶ اهدای عضو در کشور صورت گرفته است.

او به شاخص اهدای عضو جهانی PNP (اهدا بر اساس میلیون جمعیت) اشاره کرد و گفت: برخلاف رشد اهدای عضو در سال گذشته، رتبه کشور ۱۱.۵ است.

رئیس مرکز مدیریت پیوند و امور بیماری‌های وزارت بهداشت با اشاره به اینکه در کشور ما علاقه‌های دینی و خویشاوندی زیادی وجود دارد، گفت: با توجه به رشد قابل توجه پیوند اعضا، اما همچنان در جایگاه مناسب جهانی قرار نداریم.

بنابر اعلام پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، وی به تفاوت مرگ مغزی و کُما اشاره کرد و گفت: در مرگ مغزی امکان بازگشت به زندگی وجود ندارد.  تیم تشخیص و شناسایی مرگ مغزی با نظارت وزیر بهداشت تعیین و مشخص می‌شود و نظر این تیم صد درصد قطعی است.

رئیس مرکز مدیریت پیوند و امور بیماری‌های وزارت بهداشت با بیان اینکه با داشتن کارت اهدای عضو، وابستگان برای اهدای عضو سریع‌تر تصمیم می‌گیرند، گفت: در کشور کار رضایت‌گیری از خانواده‌های بازمانده بسیار سخت است. اما در کشوری مانند اسپانیا بین ۳ تا ۵ دقیقه خانواده فوت شده برای رضایت دادن به اهدای عضو تصمیم می‌گیرند.

وی با بیان اینکه "پیوند عضو" قله پزشکی دنیا است، افزود: با یک پیامک ساده می‌توان به جمع اهداکنندگان عضو پیوست.

شادنوش با اشاره به رتبه برتر شیراز در دنیا در زمینه پیوند اعضا، افزود: برای پیوند اعضا هزینه‌ای دریافت نمی‌شود و رایگان است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۱۰-۲۰ ۰۸:۱۷

آيا بهتر نيست از كسي كه قرار است اعدام شود با رضايت قلبي به بهترين شكل پزشكي( با تزريق دارو يي كه منجر به مرگ مغزي شود) به مرگي آرام فرا خوانده شود؛ يعني با رضايت قلبي گرفتن از چنين فردي توسط روشهاي نوين پزشكي( مرگ آرام مغزي) به اهداء اعضاي زنده حياتي اين فرد به بيماران نيازمند به پيوند اعضاء اقدام شود. اثر بخشي اين گونه اعدام ها به شرح ذيل است: يك - با نجات انسان هاي بيمار، براي افراد اعدامي با اعلام رضايت قلبي پيش از مرگ؛ بار معنوي و ثواب بسيار در دنياي باقي به دنبال دارد. دو - به بسياري از انسان هاي بيمار و خانواده ها اميد، شور و حيات مي بخشد . سه - بسياري از خانواده اعدامي ها؛ خانواده هاي در مانده و فقير هستند؛ مي توان با قيمت گذاري روي اندام ( كليه - قلب - كبد - اعضاي چشم - ...) افراد اعدامي به عنوان ديه اعضاء ( از اين گروه خانواده ها) نصف پول معادل ديه را در اختيار قوه قضايه گذاشت و تا سود ماهيانه اين پول به خانواده اعدامي پرداخت كرد تا حداقل از يك زندگي آبرومند برخودار شود. با اين كار حداقل از تبديل شدن ديگر اعضائ اين خانواده ها به افرادي جاني و قاچاقچي جلوگيري مي كند. چهار – با پول نصف ديگر ديه اهدا اعضاء فرد اعدام در اختيار قوه قضاييه قرار گيرد و صرف آزادي زندانيان امور مالي و جرايم غير عمد از زندان ها يا آموزش حرفه به زندانيان براي توليد كالا شوند؛ . پنج -با اینکار اعدام ها كاهش مي يابد قبول دارم كه اين مساله نياز به سواد حقوقي - شرعي و پزشكي فراواني دارد؛ با تشكر - مهرداد رجبي - دكتراي تبديل انرژي