غلامرضا سلامی در گفتوگو با ایسنا، در پاسخ به اینکه آیا فروش نفت در بورس به صورت کاملا ریالی راهکار مناسبی برای صادرات این محصول است؟ اظهار کرد: فروش نفت به صورت ریالی با سیاستهای کلی دولت در تضاد است، چراکه دولت برای صادرات محصولات کوچک هم تاکید دارد که ارز حاصل از باید به چرخه اقتصاد بازگردد.
عضو جامعه حسابداران رسمی ادامه داد: صادرات نفت میتواند ریالی شود اما به شرطی که این قانون برای کالاهای دیگر هم صدق کند و دولت سیاست واحدی در این مورد داشته باشد.
سلامی در پاسخ به اینکه آیا با عرضه نفت در بورس بخش خصوصی میتواند تحریمها را دور بزند؟ گفت: دست بخش خصوصی برای صادرات نفت نسبت به دولت بازتر است و بخش خصوصی میتواند این کار را انجام دهد اما باید دقت داشته باشیم که سرنوشت این افراد مانند افرادی که در گذشته این کار را کردهاند، نشود و فسادی در آن رخ ندهد.
به گزارش ایسنا، طی ماههای گذشته دو بار نفت خام سبک در بورس انرژی ایران عرضه شده است. اوایل آبان ماه امسال برای اولین بار یک میلیون بشکه نفت خام در بورس انرژی روی میز معاملات قرار گرفت که قیمت پایه هر بشکه نفت در آن زمان حدود ۷۹ دلار بود. ۲۰ آبان ماه ۱۳۹۷ هم برای دومین بار نفت در بورس عرضه شد. آنگونه که در اطلاعیه عرضه آمده بود، قرار بر این بود که ۷۰۰ هزار بشکه نفت خام سبک برای عرضه روی تابلو معاملات برود که در نهایت قیمت هر بشکه نفت خام سبک در رینگ بینالملل بورس انرژی در دومین عرضه ۶۴.۹۷ دلار معامله شد؛ بدین معنا که نفت بورسی در این مدت حدود ۱۰ دلار نسبت به اولین دوره تعدیل شد.
سابقا اعلام شده بود که نفت خام ۲۰ درصد به صورت ریالی و ۸۰ درصد به صورت ارزی به طور آزمایشی در بورس عرضه شود، اما به تازگی شاپور محمدی - رئیس سازمان بورس اوراق بهادار - درباره احتمال عرضه مجدد نفت در بورس انرژی اعلام کرده که " با وزارت نفت در این مورد مذاکره شده که نفت به صورت کاملا ریالی در بورس عرضه شود و هر زمان که وزارت نفت بگوید آمادگی عرضه نفت در بورس را داریم".
انتهای پیام
نظرات