به گزارش ایسنا، نشست مشترک مجمع کارآفرینان کشور با وزیر امور اقتصادی و دارایی در محل وزارت اقتصاد برگزار شد که در آن فرهاد دژپسند با بیان اینکه خوشحالیم که تولید کنندگان ثروت دارند، ایجاد اشتغال و افزایش سهم اقتصاد در جهان را از میوههای این ثروت کارآفرینان برشمرد و گفت: در حال تدوین بستهای هستیم تا در آن ضمن افزایش تولید به مدیریت تورم هم برسیم به همین خاطر از کارآفرینان میخواهیم تا ایدههای خود دراین باره را ارائه دهند.
فرهاد دژپسند در این نشست با تاکید بر اینکه در حال حاضر خصوصیسازیها در کشور تبدیل به واگذاری شده است، ادامه داد: در حال نهایی کردن بحث واگذاری مدیریت هستیم و میخواهیم دولت را کوچک کنیم و میدان را برای بخش خصوصی باز بگذاریم.
وی با بیان اینکه صادرکنندگان بسیار بیشتر از دولتیها به چم و خم صادرات وارد هستند از کارآفرینان و صادرکنندگان خواست تا آن مشکلاتی را که دولتیها نمیبینند به رشته تحریر در بیاورند تا بتوان آنها را به صورت بنیادین حل کرد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی بر بحث مالیات هم تاکید کرد و گفت: مالیاتدهندگان خوشرفتار نباید تنبیه شوند و چه بسا باید به ما برای چگونگی گیرانداختن فرارهای مالیاتی هم کمک کنند.
دژپسند همچنین خروج لایحه مالیات بر ارزش افزوده از کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در روز چهارشنبه خبر داد و افزود: اگر این قانون امسال از مجلس شورای اسلامی بیرون بیاید آییننامه را یکپارچه اصلاح میکنیم.
وی همچنین به بحث تسهیلات بانکی که صادرکنندگان بسیار از آن گلایه داشتند هم ورود کرد و ادامه داد: بعضی از بانکها تا ۱۱۵ درصد از سپردهها را تسهیلات ارائه میدهند، اما کارآفرینان هم باید برای برگرداندن معوقات بانکی کمک کنند.
۷۳ درصد تسهیلات به سمت سفتهبازی رفته است
در ادامهی این نشست محمدرضا دیانی – رییس مجمع کارآفرینان ایران – به مشکلات قشر تولید کنندگان پرداخت و اظهار کرد: بدهی به بانکهای دولتی یک مسالهی اصلی تولید کنندگان است. ۲۸۰۰ میلیارد بدهی تولید کنندگان به ۸۰۰۰ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است، همچنین برای پیگیری کارهای خود باید انواع وثیقههای مالی و ملکی را فراهم کنیم. این در حالی است که بسیاری از کسانی که هیچ نسبتی با تولید ندارند در یکسال میتوانند ۲۸ هزار میلیارد تومان منابع بانکی را جذب کنند.
وی با تاکید بر اینکه بدهیهای دولت به سیستم بانکی هم چندین برابر افزایش پیدا کرده است، ادامه داد: در سال ۱۳۸۰ حدود ۵۲ درصد از منابع بانکی به صنعت هدایت میشد و ۱۵ درصد از آن به سایر حوزهها میرفت، اما امسال تنها ۲۱ درصد از منابع بانکی به صنعت آمده و حدود ۷۳ درصد به حوزههای مربوط به سفتهبازی رفته است.
رییس مجمع کارآفرینان ایران در ادامه با بیان اینکه از نقدینگی عظیمی که به وجود آمده چیزی دست کارآفرینان را نگرفته است، اظهار کرد: اگر بخواهیم تولید سال گذشته را داشته باشیم به سه برابر نقدینگی بیشتر نیاز داریم. در حالی که گزارشهای بانک مرکزی نشان میدهد این نقدینگی به سمت صنعت نیامده است.
دیانی در ادامه چنین با تاکید بر اینکه نباید با تصمیمگیریهای غیرکارشناسی جلوی فعالیت صنایع را بگیریم، گفت: درست است که اقتصاد دولتی با برخی تصمیمگیریهای کوتاهمدت حل میشود، اما مشکلی مانند نقدینگی را نمیتوان با دستورالعمل کلی حل کرد. این مسائل تنها با حمایت از تولید کنندگان و صنایع بزرگ حل خواهد شد.
وی در ادامه با بیان اینکه نحوهی مالیاتگیری از سرمایهها در کشور، اظهار کرد: بروید از کسانی که در مناطق یک و دو تهران ملک دارند و هیچ مالیاتی نمیدهند مالیات بگیرید. چرا یقه صنعت را گرفتهاید که به درد مملکت میخورد. واقعیت این است که روزانه ۳۰ درصد از وقت سازمانهای ما صرف راهکارهای مالیاتی میشود.
در ادامه این نشست و در بحث و مذاکره بین یکی از اعضای مجمع کارآفرینان با وزیر اقتصاد در باره مشکلات صادرات کالا و بالا بودن نرخ پایه صادراتی، وزیر اقتصاد موافقت خود با کاهش نرخ پایه صادراتی را تا ۱۰۰ درصد اعلام کرد که از این ۱۰۰ درصد قرار شد تا ۷۰ درصد آن به صورت علی الحساب محاسبه شود.
انتهای پیام
نظرات