• یکشنبه / ۲۸ بهمن ۱۳۹۷ / ۱۳:۵۶
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 97112814652
  • خبرنگار : 71282

نقدینگی بانکها صرف ساخت مال‌ها و برج‌های عاج می‌شود!

نقدینگی بانکها صرف ساخت مال‌ها و برج‌های عاج می‌شود!

رئیس مجمع کارآفرینان ایران از رشد نقدینگی کشور نسبت به ۱۰ سال گذشته خبر داد و گفت: با وجود آن که بسیاری از کشورها رشد نقدینگی را تجربه کردند اما به دلیل آن که نقدینگی‌هایشان را در بخشهای مولد و اشتغال هزینه کردند هیچگاه با تورم فزاینده و افسارگسیخته مواجه نشدند.

به گزارش ایسنا، محمدرضا دیانی در نشست خبری بررسی چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی فضای کارآفرینی کشور که به مناسبت نامگذاری ۲۹ بهمن ماه به عنوان روز " کارآفرینی و اقتصاد مقاومتی" برگزار شد، گفت: اقتصاد مقاومتی به فرموده مقام معظم رهبری یعنی کارآفرینی و ما باید به جریان کارآفرینی بها بدهیم و در عرصه عمل کارآفرینی را عملیاتی کنیم چرا که اقتصاد مقاومتی و کارآفرینی درمان بسیاری از دردها و مشکلات امروز اقتصاد است.

وی با طرح این پرسش که برای کم کردن اثرات تحریم چه اقداماتی در جهت ایجاد روابط بین‌المللی صورت داده‌ایم؟ گفت: می‌توانیم از روابطی که امروز تأثیرگذار است و می‌تواند بخشی از تحریم‌ها را التیام بدهد، استفاده کنیم و ابزارها و امکانات روابط بین‌المللی برای کاهش سطح تحریم‌ها در عرصه‌های بین‌المللی را به کار بگیریم ولی این کار تنها کار وزارت امور خارجه یا نهادهای نظامی و امنیتی نیست. لشگر خاص خود را می‌طلبد که این لشگر در صحنه حضور داشته باشد و تحریم‌ها را کم اثر کند.

افزایش نقدینگی از توزیع اسلحه خطرناک‌تر است!

به اعتقاد رئیس مجمع کارآفرینان ایران، امروز در بسیج مردم برای مبارزه با تحریم‌ها و انجام حرکات‌های فنی و کارشناسی در صحنه کارزار دچار مشکل هستیم و باید اعتماد بیش‌تر و نگاه متفاوت‌تری به فرماندهان بخش خصوصی و کارآفرینی داشته باشیم و از تجربیات افراد دارای تخصص و ایده و خلاقیت در بسیاری از مسائل امروز کشور بهره‌مند بشویم.

دیانی افزایش نقدینگی را بزرگترین معضل اقتصاد ایران دانست و گفت: افزایش نقدینگی در کشور از دو محل است، یکی بدهی دولت به بانک‌ها و بانک مرکزی که کاهش نمی‌یابد و قطار آن با سرعت حرکت می‌کند و متوقف نمی‌شود، به نحوی که میزان بدهی دولت و شرکت‌های دولتی از سال ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۷ به شیب تندی رسیده است. دوم بدهی مؤسسات و بانک‌های تجاری و غیردولتی که همچنان در حال افزایش است لذا معتقدم خطر توزیع اسلحه در کشور کمتر از رشد نقدینگی است و دولت و مسئولان باید هرچه سریع‌تر اقدام عاجلی برای آن صورت دهند.

بدهی ۸۰ هزار میلیارد تومانی مؤسسات و بانک‌های غیردولتی

وی با بیان این‌که در بودجه ۹۸ تحول خاصی درجهت کاهش بدهی‌ها ایجاد نشده است، حجم بدهی دولت به بانک‌ها را ۱,۸۰۰ هزار میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: بدهی مؤسسات و بانک‌های تجاری و غیردولتی به بانک مرکزی هم اکنون به مرز ۸۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.

رئیس مجمع کارآفرینان ایران با بیان این‌که بخش اعظمی از منابع بانک‌ها برای ساخت برج‌های عاج هزینه می‌شود، تاکید کرد: یکی از بانک‌هایی که ظرف چهار سال حجم نقدینگی‌اش ۱۰ برابر شده است، منابعش صرف ساخت و سازها، احداث مراکز تجاری و اداری، مال‌ها و ملک‌ها می‌شود. این در حالی است که در شرایط حاضر که با بحران ارز و تورم مواجهیم، حداقل منابع به تولید و صنعت اختصاص می‌یابد.

وی گفت: چه هزینه هنگفتی کردند و مال‌ها را ساختند ولی اکنون در مال‌ها غیر برند خارجی به فروش نمی‌رود و باید چند میلیون بدهیم، قاچاق وارد کنیم و در مال‌ها بفروشیم.

دیانی تصریح کرد: نقدینگی در ایران نسبت به ۱۰ سال گذشته ۹۷۴ درصد رشد کرده ولی نرخ ارز ۱۲۰۰ درصد رشد داشته و این نقدینگی صرف اشتغال و بخش‌های مولد نشده است؛ در حالی که اگر این منابع در بخش‌های مولد و اشتغال سرمایه‌گذاری می‌شد، امروز حداقل ۴۰ میلیارد دلار افزایش درآمد ارزی داشتیم ولی ما تنها به نفت متکی شده‌ایم و دشمن روی نفت ما اعمال تحریم می‌کند در صورتی که در بسیاری از صنایع می‌توانیم تحریم‌ها را دور بزنیم ولی نقدینگی موجود به آسانی در اختیار سفته‌بازان، برج سازان، مال سازان و واردکنندگان ارز ۴,۲۰۰ تومانی قرار می‌گیرد.

وی افزود: در کشوری که موشک نقطه‌زن می‌سازیم و امنیت را برقرار می‌کنیم و دسترسی به اطلاعات دقیق است و سازمان بازرسی، دیوان محاسبات و جریان‌های نظارتی دارد، چرا نمی‌توانیم رشد نقدینگی و تورم را کنترل کنیم؟

سرمایه‌گذاری در بخش صنعت یک چهارم شده است

دیانی با بیان این‌که در حال حاضر کسی در بخش صنعت سرمایه‌گذاری نمی‌کند، گفت: متأسفانه میزان سرمایه‌گذاری در بخش صنعت نسبت به سال ۱۳۸۳ به یک چهارم رسیده است. بسیاری از کشورها حجم نقدینگی بالایی را تجربه کرده‌اند. برخی کشورهای منطقه، نقدینگی ۱۷۳ درصد و ۳۵۲ درصد هم داشته‌اند ولی تورم افسارگسیخته در آن‌ها دیده نشده است چون منابع و نقدینگی‌های آن‌ها به سمت صنایع مولد، جریان‌های کارآفرینی و اشتغال رفته است.

رئیس مجمع کارآفرینان ایران از بانک مرکزی خواست وضعیت بانک‌های خصوصی بحران‌زا نشده و مردم و سهامدارانشان را متضرر نکرده‌اند، هیأت‌مدیره‌ها و مدیران عاملشان را عوض و تیم‌هایی از بانک مرکزی را در آن‌ها مستقر کند.

پرداخت وام بانکی با اولویت بخشهای پربازده

وی در عین حال بر لزوم اختصاص تسهیلات بانک‌ها با اولویت بخش‌های پربازده و در جهت رشد و توسعه اشتغال، صادرات و تولید کشور تاکید کرد و گفت: اگر وام‌های سرمایه در گردش را خرد کنیم، بین بنگاه‌هایی که به یک هرم اقتصادی مولد وصل نیستند، مسیر خطایی را پیموده‌ایم، چون این افراد و بنگاه‌ها بعد از چند ماه دچار ورشکستگی شده و با بدهی تلنبار شده رو به رو می‌شوند لذا از دولت انتظار داریم تحت تأثیر فشارهای پوپولیستی قرار نگیرد و از مصوبات پوپولیستی که برای رضایت مقطعی مردم تصویب می‌کند، بپرهیزد و در مقابل، تصمیمات مؤثر و بلندمدتی را که آسیب‌پذیری کمتر داشته و تحریم‌ها را کم اثر می‌کند، اتخاذ کند.

رئیس مجمع کارآفرینان ایران در پایان توجه بیش‌تر و جدی‌تر مسئولان به کارآفرینان را خواستار شد و گفت: دولت می‌تواند با مشارکت بخش خصوصی و با روش‌هایی غیر از روش‌های کلاسیک معمول، مشکلات اقتصاد را شناسایی و برطرف کند. تصمیم‌گیری‌ها و سیاست‌های ما نباید منجر به این شود که گوشت به یکباره ۱۰۰ هزار تومان شود و به فکر واردات آن بیفتیم. این تصمیمات را می‌توان از روز اول به شکل پخته‌تری گرفت ولی در عین حال نباید دولت را سرزنش کنیم و انتظار داشته باشیم همه مشکلات بخش خصوصی را مرتفع کند، با این حال بخش خصوصی آمادگی دارد که با اتکا به توان خود وارد صحنه شود و به دولت کمک کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha