فریده غیرت در گفتوگو با ایسنا، در خصوص طرح "کودک همسری و افزایش سن ازدواج" که اخیراً توسط مجلس شورای اسلامی رد شد، با بیان اینکه «سالها روی این مسأله کار کردیم، نظر دادیم و موافق افزایش سن ازدواج بودهایم»، اظهار کرد: ازدواج امر مهمی است و از نظر پزشکی و روانشانسی نیز نظراتی در این خصوص ارایه شده که باید سن ازدواج بالاتر از حدی باشد که در حال حاضر در جامعه رواج دارد. در این خصوص جهات علمی این موضوع نیز بیان و ارائه شده است ولی متأسفانه با این موضوع مخالفت شد.
وی افزود: ما هیچ گاه یکطرفه قضاوت نکرده و شعار ندادیم که باید سن ازدواج تغییر کند. این امر با دلیل و منطق مطرح شده است که حقوقدانان نیز به نوبه خود سهمی در این اظهار نظرها داشتهاند.
وی خاطرنشان کرد: دنیای امروز و مراجع علمی این موضوع را تأیید میکند که یک دختر ۸ یا ۹ ساله اصولاً توانایی پذیرش مسئولیت ازدواج را ندارد و عملاً در موارد بسیاری شاهد هستیم که ناهنجاریهای بسیاری به واسطه اینگونه ازدواجها به وجود آمده است.
این وکیل دادگستری یادآور شد: سن قانونی کودک در دنیا ۱۸ سال به پایین در نظر گرفته شده چون افراد زیر این سن شرایط خاصی را دارند و بر اساس این تقسیم بندی، فرد بالای ۱۸ سال جزء افراد کبیر محسوب شده که میتواند مسئولیت قبول کند.
وی با انتقاد از نوع عملکرد مراجع قضایی در خصوص افراد زیر ۱۸ سال بیان کرد: بارها شاهد بودیم که خانمی در سن ۱۷ سالگی برای مطالبه مهریه خود خواستار صدور اجرائیه شده است که قاضی به وی تأکید میکند که تو صلاحیت و اجازه این امر را نداری و دلیل آن را زیر ۱۸ سال بودن و نداشتن سن قانونی وی مطرح میکند در صورتی که همین خانم در سن ۱۳ سالگی ازدواج کرده است. چگونه است که در موضوع ازدواج به این فرد صلاحیت داده شده اما در امور دیگر فاقد صلاحیت شناخته شده است؟
وی تاکید کرد: امروزه در دنیا ازدواج افراد زیر ۱۸ سال پذیرفته نیست و فارغ از هر نوع نگاه فمینیستی بوده و با دید واقع بینانه و علمی به آن نگریسته شده است. همچنین ضمیمه نظرات پزشکان و روانشناسان نیز در طرحی که به مجلس ارایه شد وجود داشت که آنها هم بر این مسأله صحه گذاشتهاند.
غیرت در خصوص مخالفتهای موجود با طرح افزایش سن ازدواج، اظهار کرد: معتقدم این مخالفتها همراه با یک سری تعصبات بوده که تصور میشود هر چیزی را که شرع اعلام کرده باید پذیرفت.
وی در خصوص مطرح شدن طرح جامع در رابطه با موضوع کودک همسری گفت: امیدواریم طرح جامع، طرح کاملی باشد و باز هم نظرات علمی در آن رعایت شود.
وی خاطرنشان کرد: طرحی که در مجلس مطرح شد از نظر حقوقدانان کامل بود و طی جلسات و مباحثی که صورت گرفت این موضوع را مطرح کردیم و اعلام شد که این طرح بر اساس نظرات پزشکان، روانشناسان و اساتید بوده و شعارگونه نیست.
وی گفت: واقعیت این است که ما قدم به قدم جلو میرویم، اظهار نظر میکنیم و وظیفه خود میدانیم موارد تبعیض آمیزی که در قوانین وجود دارد را بررسی کنیم ولی اگر قرار باشد این قدمها اینگونه سرکوب شود سرخورده میشویم.
این وکیل دادگستری در پایان گفت: امیدواریم با رعایت شرایط روز جامعه و با توجه به شعائر مقدس اسلام و قانون اساسی بتوانیم این تبعیضها را از بین ببریم.
انتهای پیام
نظرات