• شنبه / ۱۵ دی ۱۳۹۷ / ۱۲:۱۷
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 97101507746
  • خبرنگار : 71496

کنفرانس ائتلاف ضد داعش به بررسی پیامدهای خروج از سوریه می‌پردازد

کنفرانس ائتلاف ضد داعش به بررسی پیامدهای خروج از سوریه می‌پردازد

برخی منابع آگاه اعلام کردند، آمریکا تصمیم گرفته میزبان کشورهای هم‌پیمان خود در ائتلاف ضد داعش باشد و در آن به بررسی تلاش برای مقابله با پیامدهای ناشی از تصمیم دونالد ترامپ، رئیس جمهوری این کشور در زمینه خروج نیروهای آمریکایی از سوریه بپردازد.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت ارم نیوز، هدف از کنفرانسی که قرار است در تاریخ هفتم فوریه در واشنگتن برگزار شود، گردآوری وزرای ۷۹ کشور عضو ائتلاف ضد داعش و تشویق آنها به مقابله با این گروه تروریستی است اما تصمیم ترامپ در تاریخ ۱۹ دسامبر برای خارج کردن نیروهای آمریکایی از سوریه و اظهارات ضد و نقیض مسؤولان آمریکایی درباره زمان خروج این نیروها که تعدادشان به حدود ۲۰۰۰ سرباز می‌رسد، احتمالا باعث می‌شود هم‌پیمانان و شرکای آمریکا در تعهدات خود تجدیدنظر کنند.

در آخرین اظهارنظر مبهم، یک مسؤول برجسته وزارت خارجه آمریکا روز جمعه در جمع خبرنگاران گفت، آمریکا جدول زمانی برای خارج کردن نیروهای خود از سوریه را ندارد، سپس او گفت، آمریکا در عین حال تا اطلاع ثانوی برای ماندن در سوریه برنامه‌ریزی نمی‌کند.

یک مسؤول برجسته دیگر در وزارت خارجه آمریکا نیز پیش از سفر آتی مایک پامپئو، وزیر خارجه این کشور به خاورمیانه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: مضمون یکی از پیام‌های رسمی پامپئو این است که آمریکا هرگز خاورمیانه را ترک نخواهد کرد، و با وجود انتشار گزارش‌هایی از اظهارات متناقض و اشتباه درباره تصمیم واشنگتن باید بگویم که ما هرگز به جای دیگری نخواهیم رفت.

سه منبع آگاه از این موضوع اظهار کردند، دولت ترامپ همچنان با جدیت برای مهار پیامدهای این تصمیم او تلاش می‌کند.

مشاوری در وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) گفت: این کنفرانس در چارچوب تلاش‌ها برای کنترل پیامدها و آسیب‌های تصمیم ناگهانی ترامپ و توضیح این مساله به اعضای ائتلاف که در موضوع عقب‌نشینی "اتفاقی رخ نداد" برگزار می‌شود.

این مشاور پنتاگون که نخواست نامش فاش شود، افزود: این تصمیم فردی و شتاب‌زده خشم و احساس ناکامی فرماندهان نظامی آمریکا و اعضای ائتلاف ضد داعش را در پی داشت، این کنفرانس تنها برای جلوگیری از زیان‌هاست.

افراد دیگری که از روند بحث و گفت‌وگوها در دولت آمریکا مطلع بودند، تاکید کردند، این نشست از قبل برنامه‌ریزی شده بود.

یکی از این سه منبع گفت، پس از تصمیم ترامپ برای خارج کردن نیروها از سوریه بر برگزاری این نشست پافشاری بیشتری شد.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا که نخواست نامش فاش شود، تاکید کرد: کنفرانس همانگونه که از قبل برنامه‌ریزی شده بود، برگزار خواهد شد و دعوت‌نامه‌ها برای طرف‌ها ارسال شده‌اند.

او از اظهارنظر درباره دستور جلسه این کنفرانس خودداری کرده و تنها گفت: کارهایی در این زمینه در دست انجام هستند.

یک منبع آگاه دیگر از روند مذاکرات واشنگتن نیز گفت: به دلیل اظهارنظرهای متناقض درباره عقب‌نشینی، بر برگزاری این نشست پافشاری بیشتری شده و برگزاری آن دشوارتر می‌شود، این امر احتمالا مسؤولان خارجی را برای حضور در این نشست دچار تردید می‌کند و آنها منتظر می‌مانند تا همه مسایل تا حداکثر ممکن روشن شوند.

وی افزود: آنها تلاش می‌کنند مشکل آنچه ترامپ گفته و آنچه دیگر مسؤولان آمریکایی می‌خواهند را حل کنند اما این کار آسان نخواهد بود.

مسؤولانی در وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) گفتند، با گذشت دو هفته از اعلام تصمیم ترامپ و تاکید او بر اینکه ماموریت نیروهای آمریکایی در سوریه با موفقیت پایان یافته و دیگر نیازی به آنها در سوریه نیست اما گروه‌های تحت حمایت آمریکا همچنان اراضی مختلف را در سوریه از داعش پس می‌گیرند.

ترامپ جدول‌های زمانی مختلفی را برای خروج این نیروها از سوریه ارائه کرده است.

رئیس جمهوری آمریکا در تاریخ ۱۹ دسامبر نیز گفت که نیروهای آمریکایی به زودی از سوریه بازخواهند گشت. او چند روز بعد توییت کرد، این عقب‌نشینی آهسته و بسیار هماهنگ شده خواهد بود.

ترامپ در هفته‌ای که گذشت نیز گفت، خروج نیروهای آمریکایی در طول یک دوره زمانی انجام خواهد شد.

در حالی که کارشناسان برنامه‌ریزی نظامی جدول‌های زمانی مختلفی را بررسی می‌کنند، برخی مسؤولان آمریکایی به خبرگزاری رویترز گفتند، این کار چند ماهی زمان خواهد برد تا به این ترتیب گروه‌های تحت حمایت آمریکا فرصت یابند حملات کوبنده‌ای را علیه گروه تروریستی داعش در سوریه و عراق وارد کنند.

یک منبع آگاه دیگر نیز اظهار کرد: یکی از پیشنهاداتی که در حال بررسی است، خروج این نیروها در مدت ۱۲۰ روز است.

دو منبع آگاه از روند بررسی‌ها پیش‌بینی کردند که خروج کامل نیروهای آمریکایی از سوریه دست‌کم تا پایان سال ۲۰۱۹ زمان ببرد.

این مشاور پنتاگون که نخواست نامش فاش شود، اظهار کرد: حتی اگر تصمیم به چنین کاری بگیریم، امکان عقب‌نشینی آنها در مدتی کمتر از چهار ماه وجود ندارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha