• چهارشنبه / ۱۲ دی ۱۳۹۷ / ۰۳:۳۰
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 97101106179
  • منبع : نمایندگی البرز

فاصله خط فقر و حقوق کارگران چقدر است؟

فاصله خط فقر و حقوق کارگران چقدر است؟

ایسنا/البرز عضو هیئت مدیره کانون عالی شورای اسلامی کار کشور گفت: کارگری که یک میلیون و 200 هزار تومان دستمزد دارد چگونه باید افزایش 200 درصدی قیمت‌ها را تحمل کند؟

علی اصلانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه وضعیت کارگران در سراسر کشور خوب نیست، گفت: الان میان خط فقر و دستمزد کارگران یک فاصله حدوداً 53 درصدی ایجاد شده و تا زمانی که این فاصله از بین نرود شرایط کارگران در همین وضع باقی خواهد ماند.

اصلانی خاطرنشان کرد: حدود 13 میلیون کارگر در کشور وجود دارد که با احتساب افراد تحت پوشش آنان، جمعیت جامعه کارگری به 53 میلیون نفر می‌رسد، قدرت خرید این جامعه در اوضاع فعلی کاهش زیادی داشته و اگر دولت حقوق کارگران را افزایش ندهد اوضاع این جامعه خوب نخواهد شد.

رئیس کانون شوراهای اسلامی کار البرز به سفر اخیر وزیر کار به البرز اشاره و خاطرنشان کرد: در این سفر بنده به عنوان نماینده کارگران البرز لزوم افزایش حقوق کارگران را گوشزد کردم که آقای شریعتمداری قول دادند جلسه شورای عالی کار برای بحث افزایش دستمزد کارگران تشکیل شود، تاکنون دو جلسه تشکیل شده اما نتیجه‌ای به دنبال نداشته است.

این فعال کارگری ادامه داد: می‌توان گفت تولیدکننده و فروشنده از تورمی که ایجاد شده ضرر نکرده‌اند اما کارگری که حقوقش در این شرایط بیشتر نشده آسیب دیده است با این وجود کارفرمایان زیر بار افزایش حقوق نمی‌روند. بحث ما این است، حالا که دولت عنوان می‌کند اوضاع درآمدی خوبی داشته، کارگران را به صورت ویژه ببیند تا فاصله‌ای که بین دستمزد کارگر و خط فقر و تورم ایجاد شده از این بیشتر نشود.

اصلانی ضمن ابراز نگرانی از وخیم شدن اوضاع کارگران در کشور خاطرنشان کرد: کارگری که چند ماه حقوق نگرفته کجا باید داد بزند؟ کارگر از کجا باید بیاورد و گوشت 70 هزار تومانی بخرد؟ ما از دولت انتظار داشتیم در بودجه 98 این مسائل را ببیند.

وی در ادامه اوضاع سازمان تأمین اجتماعی را هم نامساعد عنوان و اعلام کرد: ما در استان البرز 134 هزار بازنشسته داریم که سر ماه باید از تأمین اجتماعی حقوق بگیرند، از طرف دیگر فقط 350 هزار نفر شاغل هستند که به این سازمان ماهیانه پرداخت دارند، این نسبت ورودی و خروجی با بیمه‌های بیکاری که هر ماه به تعداد آن اضافه می‌شود چندان خوب نیست.

این فعال کارگری به وضعیت نگران کننده درمانی جامعه کارگری هم اشاره و اعلام کرد: متأسفانه تأمین اجتماعی به بهانه قاچاق دارو و سوءاستفاده از دفترچه‌های بیمه، 27 قلم دارویی مثل شربت سینه، قرص سرماخوردگی، سردرد و ... را از لیست بیمه حذف کرده است و این داروها باید به صورت آزاد تهیه شود، در این شرایط وضعیت درمانی کارگران واویلا شده است.

اصلانی افزود: یک کارگر چقدر می‌تواند این شرایط را ببیند و حرف نزند؟ ما احساس می‌کنیم جامعه کارگری در کشور صاحب ندارد.

این فعال کارگری خاطرنشان کرد: به جرأت می‌توانم بگویم که حقوق یک میلیون و 200 هزار تومانی کارگر ظرف 10 روز خرج می‌شود، دود رکود، تورم و ... همه در چشم کارگر است و زندگی کارگران در این شرایط عذاب‌آور شده است.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha