به گزارش ایسنا، مهندس افشین رحیمی صبح امروز در نشست خبری با محوریت «آموزشهای فنی و حرفهای و نقش آن در اشتغال» که در اداره کل آموزش فنی و حرفهای خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: فعال شدن طرح وقف علم و فناوری از نکات بسیار مثبت خراسان رضوی است و در حوزه مهارتآموزی توجه ویژهای به تحصیلات تکمیلی صورت گرفته و در حال حاضر 75 درصد مهارتآموزان تحصیلات دیپلم و زیر دیپلم و 25 درصد دیگر فوقدیپلم تا دکتری دارند.
وی بیان کرد: مهارتآموزی در حوزههای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و نیز برای امنیت جامعه تاثیرگذار است و باید نسبت به مهارتآموزی مانند دیگر حوزهها توجه و اهمیت ویژهای قائل شویم.
رحیمی افزود: در سازمان فنی و حرفهای افتخارمان مهارتآموزی به علاقهمندان کار در مهارتهای مختلف بوده که شامل دو گروه میشوند و گروه نخست افرادی هستند که مهارتی را فرا میگیرند و به واسطه آن آموزش شغلی را برمیگزینند و گروه دوم نیز به دنبال تغییر و یا تقویت شغل خود هستند.
مدیرکل فنی و حرفهای خراسان رضوی با بیان اینکه در سال گذشته قریب به 6 هزار نفر در استان دورههای مهارتآموزی را فراگرفتند، تصریح کرد: زمان این دورهها بین سه ماه تا یک سال بود و 25 درصد این میزان در دو ماه پس از اتمام مهارتآموزی و 40 درصد پس از چهار ماه از اتمام این دوره مشغول بهکار شدند.
وی عنوان کرد: از محاسن دورههای مهارتآموزی، فراگیری تخصصها در محیط کار بود و در سال گذشته 63 پایگاه در حاشیه شهر مشهد و شهرهای نیشابور، سبزوار و تربتحیدریه داشتیم که این عدد در سال جاری با افزایش 21 پایگاه به 87 پایگاه رسید و در کنار پایگاهها 89 آموزشگاه خصوصی و غیردولتی در خراسان رضوی در اختیار داریم.
رحیمی تاکید کرد: در سال جاری و در این پایگاهها 1560 نفر زن سرپرست خانوار که در حاشیه شهر سکونت داشتند دورههای مهارتآموزی را فرا گرفتند و خراسان رضوی در حوزههای مهارتآموزی و اشتغال و همچنین بهرهگیری از ظرفیت خیران و NGOها پیشگام کشور بوده و 70 درصد هزینهها در این حوزه توسط دولت و 30 درصد دیگر توسط خیران تامین شده است.
راهاندازی دو مرکز جدید فنی و حرفهای در استان
مدیرکل فنی و حرفهای خراسان رضوی با بیان اینکه در سال گذشته دو مرکز جدید مهارتآموزی در خراسان رضوی اضافه شد، اظهار کرد: در سال جاری دو مرکز دیگر اضافه شد همچنین 61 مرکز فعال دانشگاهی در جوار دانشگاهها فعالیت میکنند تا مهارتآموزان در زمان تحصیل دورههای مهارتآموزی را بیاموزند تا پس از اتمام تحصیل با معضل بیکاری مواجه نشوند.
وی افزود: گروه بعدی سربازان هستند و از سال گذشته قرارگاه مهارتآموزی فعال شد و تفاهمنامه آن میان ستاد کل نیروهای مسلح و سازمان فنی و حرفهای منعقد شد و از مجموع پادگانها و یگانهای نظامی کشور 96 پادگان و یک یگان نظامی در خراسان رضوی شکل گرفت و در سال گذشته 2411 سرباز خدمتکننده در استان این مهارتها را در محل خدمت خود فرا گرفتند و در سال جاری این عدد به 5291 نفر رسید که نسبت به سال گذشته رشدی بیش از 100 درصدی داشته است.
وی با بیان اینکه تنوع مخاطبان و حرفهها در این مجموعه بسیار زیاد است، بیان کرد: مهارت آموزان در رنج سنی زیر 20 سال تا بالای 50 سال هستند و بخشی از این مهارتآموزان زندانیان هستند و با همکاری اداره کل زندانهای استان زندانیان در کارگاه آموزشی در محیط زندان آموزشهای لازم را فرا میگیرند.
رحیمی ادامه داد: زندانیان در زمان حبس در کارگاههای فنی و حرفهای زندان کار میکنند و پس از ترخیص هم بدون هیچ مشکلی وارد بازار کار میشوند و زندانیانی که این دورهها را فرا گرفتند و آنها پس از ترخیص دیگر سراغ جرم نرفتند و به لحاظ اجتماعی و امنیتی برای خود آنها و عموم مردم حائز اهمیت است و تاکنون موضوع مهارتآموزی در 12 زندان استان فعال است.
رحیمی تصریح کرد: کمتر از یک درصد زندانیان استان پس از ترخیص به سمت جرم رفتند و این عدد در حال رسیدن به صفر درصد بوده و برای تمامی آنها مشاغل ثابت ایجاد شده است و عملکرد اداره کل فنی و حرفهای خراسان رضوی در زندانها که سبب اشتغال پایدار زندانیان و عدم بازگشت به جرم آنها شده با تقدیر دستگاههای قضایی و انتظامی همراه بوده و بیشترین اشتغال ایجاد شده و کمترین بازگشت به جرم کشور در این حوزه در خراسان رضوی بوده است.
وی عنوان کرد: از ابتدای امسال تاکنون در حوزه کارآفرینی 2873 نفر در 1150 واحد صنفی استان که شاگرد قبول کردند مشغول بهکار شدند و 84 هزار و 101 نفر هم در آزمون مهارتآموزی شرکت کردند، همچنین توجه ویژه به روستائیان و جلوگیری از مهاجرت روستا به شهر شد و 8212 روستایی در 326 استان که 22 درصد این روستاها بالای 100 خانوار هستند دورههای مهارتآموزی را فرا گرفتند تا در محل سکونت خود به فعالیتهای کشاورزی، دامداری، بافندگی، ابریشمبافی و ... بپردازد.
وی اضافه کرد: اداره کل فنی و حرفهای در حوزه آسیبهای اجتماعی فعالیتهایی را انجام داده است و باید گفت در سال جاری برای اولین بار وارد این حوزه شدیم که به متکدیگراها آموزشهای لازم را ارائه دهیم همچنین در 27 مرکز ترک اعتیادکه از سالهای گذشته وجود داشته است آموزشهایی را در اختیار افراد قرار میدهیم.
رحیمی با بیان اینکه در سال جاری برای 165 نفر شغل مستقیم ایجاد کردیم، خاطر نشان کرد: از ابتدای امسال تاکنون 101 هزار و 834 کارآموز در استان با 18 میلیون و 13 هزار و 191 نفر ساعت آموزش دورههای کارآموزی را فرا گرفتند که از این تعداد 52 هزار 277 نفر در 9 ماهه امسال با 7 میلیون 11 هزار و 575 نفر ساعت آموزش و در بخش دولتی 49 هزار 607 نفر با 11 میلیون و 1616 نفر ساعت آموزش در آموزشگاههای آزاد این دورهها را فرا گرفتند و از این میزان 3075 نفر اتباع استان بودند که در 25 دوره آموزشی این دورهها را در حرفههای صنایع چوب، چرم، مراقبت از پوست و مو و ... فرا گرفتند.
ریشه بیکاری در کشور فقر مهارتی است
مدیر کل آموزش فنی و حرفهای خراسان رضوی گفت: یکی از دلایل ریشهای بیکاری و هدر رفت منابع در کشور فقر مهارتی است. در حالی که آموزشهای مهارتی در مراکز آموزش فنی و حرفهای رایگان ارائه میشود و نباید چیزی به عنوان فقر مهارتی را شاهد باشیم، توانمندسازی و مهارت آموزی یکی از کلیدهای برون رفت از مساله بیکاری است.
انتهای پیام
نظرات