به گزارش ایسنا، دکتر محمد مهدی طهرانچی در ششمین جشنواره فرهیختگان با اشاره به این که استقرار دانشگاه در جامعه هنوز اتفاق نیفتاده، اظهار کرد: البته به لطف انقلاب اسلامی دانشگاه تحول یافته است اما نکته مهم اینجاست که دانشگاه میخواهد چه کار کند؟ دانشگاه محل فراگیری علم است اما علم برای علم نه. علم یک زنجیره است هم تولید و ترویج دارد و هم بهکار گیری. ما ترجمه اشتباهی از دانشگاه داشتیم در یک مقطع ترویج بود و در مقطعی دیگر تولید. ما دانش تخصصی را به دانشجویان میدهیم اما دانش مهارتی را نمیدهیم.
وی با اشاره به گذشته درخشان ایران در تاریخ علم و توصیه قرآن به پژوهش گفت: اگر به کارکردهای شناخت و بهکارگیری علم در جامعه توجه نکنیم برای آینده خطرناک است. ما در دانشگاه آزاد پژوهش معلق نمیخواهیم. پژوهش باید در متن جامعه باشد به همین دلیل است که ما طرح پایش را ایجاد کردیم. دانشجوی دکتری را باید مجتهد در جامعه بفرستیم. دانشجوی کارشناسی ارشد را باید با مهارت در جامعه بفرستیم. دانشگاه میخواهد بسترساز اشتغال دانشبنیان باشد. ما ۲۳ سال دانشجو را پشت میز مینشانیم به محیط کار و مزرعه و کارخانه نمیفرستیم بعد دانشجو میتواند از پشت میز بیرون بیاید؟ مسلما نه! اگر استادان در خودشان تغییراتی ندهند چطور میتوانند تحول ایجاد کنند؟
طهرانچی در پایان گفت: پس ما در دانشگاه آزاد اسلامی یک طرح تحول داریم در تحصیلات تکمیلی طرح پایش را مطرح کردیم که به معنای پژوهش اثرگذار یکپارچه شبکهای است و در ۱۰ موضوع تدوین شده که با همت شما به ۴۰ موضوع میرسد. صندوقهای نوآوری که در برگیرنده مراکز رشد است به عنوان حلقه بسترسازی اشتغال دانشبنیان میخواهد راه بیفتد. این تحولات در سایه این است که میخواهیم در متن جامعه مستقر شویم.
انتهای پیام
نظرات