به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، این افزایش فعالیتهای نظامی در منطقه همزمان با توافق واشنگتن و آنکارا مبنی بر همکاری در خروج نیروهای آمریکایی حاصل شده است. تصمیم ناگهانی ترامپ باعث تغییر کلی سیاست آمریکا در منطقه شده و ترکیه را به اقدامات گسترده علیه گروههای شبه نظامی کرد در مرزهایش ترغیب کرده است.
یوسف حمود، سخنگوی "ارتش ملی سوریه"، اصلیترین نیروی شورشی سوری تحت حمایت ترکیه در منطقه گفت: "دیروز گروههایی از ارتش ملی سوریه به سمت منبج آمدند و آرایشهای اولیه جنگی به خود گرفتند." گروه ارتش ملی سوریه قصد متحد کردن بخشهای جدا شده شمال غرب سوریه را دارد.
منبج یکی از مناطق مهم برای آنکارا و واشنگتن است. در ماه ژوئن، متحدان ناتو به توافقی رسیدند که میتوانست منجر به خروج یگانهای مدافع خلق کرد سوریه از شهر شود اما ترکیه گفت که اجرای این قرارداد به تعویق افتاده است.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه، پیش از این اعلام کرده بود که اگر آمریکا نظامیان کرد را از منطقه پاک نکند نیروهای ترکیه وارد عمل میشوند.
حمود به رویترز گفت: نیروهای آمریکا همچنان در منبج هستند و تا زمانی که آنها کامل از منطقه خارج نشوند نیروهای ترکیه پیش روی نمیکنند.
یگانهای مدافع خلق کرد سوری از متحدان اصلی آمریکا در جنگ با داعش در سوریه بودهاند. به گفته آنکارا این گروه یک تشکیلات تروریستی و افراطی از حزب کارگران کردستان است که از سال 1980 در ترکیه شورش برپا میکند.
اردوغان گفت که آنکارا عملیات نظامی برنامه ریزی شده علیه این گروه را در شرق فرات واقع در قسمت شمالی سوریه به دنبال تصمیم آمریکا مبنی بر خروج از منطقه به عقب میاندازد.
اردوغان و ترامپ طی یک تماس تلفنی توافق کردند تا به دنبال خروج نیروهای آمریکا از سوریه از ایجاد خلاء در قدرت جلوگیری و با یکدیگر همکاری کنند.
یکی از شاهدان رویترز خبر داد که صدها وسیله نقلیه را در حالی که منطقه "هاتای" را ترک میکردند و به منطقه مرزی جنوب کیلیس میرفتند، دیده است. به گفته این شاهد این وسایل نقلیه شامل تانکها، توپها، مسلسل و اتوبوسهای حامل تکاورها میشدند.
انتهای پیام
نظرات