• شنبه / ۱ دی ۱۳۹۷ / ۱۱:۲۵
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 97100100172
  • خبرنگار : 71467

نوبخت:

بودجه یکشنبه یا سه‌شنبه به مجلس می‌رود

بودجه یکشنبه یا سه‌شنبه به مجلس می‌رود

آن‌طور که رئیس سازمان برنامه و بودجه می‌گوید احتمالا لایحه بودجه سال آینده یکشنبه یا سه‌شنبه به مجلس شورای اسلامی ارائه خواهد شد.

به گزارش ایسنا، در ۱۵ آذرماه سال جاری بود که دولت لایحه بودجه سال آینده را آماده کرده و با توجه به این‌که نمایندگان در تعطیلات به سر می‌بردند، آن را برای مجلس شورای اسلامی ارسال کرد. اما طولی نکشید که با نظر مقام معظم رهبری و همچنین سران قوا قرار بر اصلاح بخش‌هایی از لایحه بودجه به ویژه در بخش‌های هزینه‌ای شد.

این در حالی است که نوبخت - رئیس سازمان برنامه و بودجه - امروز اعلام کرد که با توجه به نظری که وجود داشته اصلاحات در لایحه انجام شده است و در نهایت با نظر و هماهنگی دو قوه مجریه و مقننه لایحه احتمالا یکشنبه یا سه‌شنبه هفته جاری رسما از سوی رئیس جمهوری به مجلس شورای اسلامی ارائه می‌شود.

البته نوبخت اعلام دیگری درباره‌ی لایحه بودجه داشت و گفت که لایحه بودجه سال آینده با نگرش دو ساله تنظیم شده است. البته وی جزئیاتی در این باره اعلام نکرد، اما بر این تاکید داشت که لایحه را به گونه‌ای بازنگری کردند که بتوانند بیش از گذشته کشور را در مقابل تحریم‌ها مقاوم کنند.

لایحه بودجه سال آینده بر اساس پیش‌بینی شرایط تحریمی و همچنین تورمی تدوین شده بود؛ به طوری که با توجه به تحریم‌های اعمالی آمریکا در سال جاری و تاثیری که بر برخی از محل‌های تامین منابع داشت، میزان درآمد نفتی دولت را تا حدی کاهش داد؛ از این رو پیش‌بینی شد تا در سال آینده میزان فروش نفت حدود ۱.۵ میلیون بشکه و با برآورد ۵۴ دلار در هر بشکه و از سویی دیگر نرخ دلار ۵۷۰۰ تومان به عنوان مبنای تبدیل درآمد نفتی به ریال باشد.

این در شرایطی است که دولت در سال جاری بودجه را با فروش روزانه دو میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه و با دلار ۵۵ دلار بسته بود.

از سوی دیگر میزان افزایش حقوق کارکنان برای پوشش آسیب‌های موجود ۲۰ درصد پیش‌بینی شده و مبلغ یارانه‌های نقدی تغییری نخواهد کرد.

تاکنون دولت به صراحت در مورد افزایش قیمت حامل‌های انرژی سخن نگفته و تنها تاکید داشته که افزایشی در بودجه برای قیمت سوخت این باره نخواهد داشت، با این حال بررسی‌ها برای تغییر قیمت حامل‌های انرژی‌ وجود دارد.

یکی از اصلاحاتی که در لایحه بودجه انجام شده مربوط به سهم صندوق توسعه ملی از درآمدهای نفتی است که برای سال آینده تا ۲۰ درصد پیش‌بینی شد. این در حالی است که طبق قانون برنامه ششم توسعه در سال ۱۳۹۸، ۳۴ درصد منابع نفتی به عنوان ذخیره ارزی به صندوق واریز می‌شد اما شرایط خاص اقتصادی به ویژه در حوزه بین‌الملل موجب شده تا سهم صندوق به بیش از ۲۰ درصد کاهش یافته و مابقی به طور مستقیم در اختیار دولت قرار بگیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۱۰-۰۱ ۱۹:۲۸

استانی یاحذف یارانه کلا وبه هر شکل اصلا مناسب نیست مردم به هیچ وجه حذف یارانه را قبول ندارند وهمه مردم یارانه شان را می خواهند

avatar
۱۳۹۷-۱۰-۰۱ ۱۹:۳۲

در بودجه 98 قانون خرید خدمت سربازی را برای یک سال دیگر تمدید کنند ودر بودجه 98 خرید خدمت سربازی 98 تعریف شود مشمولان غایب این را می خواهند

avatar
۱۳۹۷-۱۰-۰۱ ۲۳:۰۱

با سلام، منابع صندوق توسعه ملي ميبايست جهت تامين منابع مورد نياز بخش توليد و صنعت وسرمايه در گردش بنگاههاي اقتصادي و علي الخصوص بخش خصوصي شود، و نبايد صرف پرداخت حقوق و ديگر هزينه هاي جاري دولت شود،